26 / 05 / 2024

Halkapınar Yeraltı Otoparkı inşaatı

Halkapınar Yeraltı Otoparkı inşaatı

Metro vagonları için Halkapınar’da 93 milyon liralık yatırımla iki katlı yeraltı otoparkı kurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Perşembe gününden itibaren bölgede yeni trafik düzenine geçiyor.

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap kura çekilişi 20 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Halkapınar 3. Etap projesinin kura çekilişi 20 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Halkapınar 3. Etap projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesi için soru önergesi verildi!

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Meram'da yeraltı otoparkı inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram'a yeraltı katlı otopark inşa ediliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, söz konusu otoparkın inşaatını inceledi.

Murat Kurum: 81 ilde yeraltı otoparkı inşa edilecek!

Ümraniye’de park sıkıntısını çözmek amacıyla inşa edilecek üç katlı zemin altı otopark projesinin temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla düzenlendi. 

Edremit Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi geliyor!

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın en önemli seçim vaatlerinden olan Şehit Hamdi Bey Meydanı Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi hayata geçiriliyor...

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap 2020 başvuru şartları!

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap 2020 başvuru şartları haberimizde yer alıyor. TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap 2020 başvuruları ne zaman? TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap fiyatları ne kadar 2020?

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu'nun ihalesi yakında!

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkapınar-Otogar arasında 2,3 katrilyon maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladık. İnşallah yakında bu projenin ihalesine de çıkacağız" dedi...

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesi ne zaman bitecek?

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesine aktarılan ödeneği ve projenin ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ Süleymanpaşa'ya katlı yeraltı otoparkı ve meydan!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata Katlı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlenmesi'nin açılışı yapıldı.

Tekirdağ'da katlı yeraltı otoparkı hizmete açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan meydan düzenlemesi projesi tamamlandı. Proje kapsamında yapımı tamamlanan katlı yeraltı otoparkı hizmete açıldı.

Şahinbey Belediyesi yeraltı otoparkını 233 bin TL'ye kiraya verdi!

Şahinbey Belediyesi 2017 yılında 280 bin TL + KDV’ye kiraya verdiği otoparkın fiyatını 409 bin TL’ye çıkardı. Kiracı tutarı kabul etmeyince otoparkı yeni ihaleyle bu kez 233 bin TL'ye kiraya verdi.

Halkapınar Yeraltı Otoparkı inşaatı Haberi

Halkapınar Yeraltı Otoparkı inşaatı


Genişleyen metro ağında kullanılacak yeni vagonların üretimini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu vagonlar için Halkapınar’da kuracağı 2 katlı yeraltı otoparkının inşaat çalışmalarına başlıyor. Atatürk Stadı önü ile Şehitler Caddesi’nden başlayıp Osman Ünlü Kavşağı ve Halkapınar metro depo alanına uzanan bölgede oluşturulacak ve yaklaşık 93 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları için, 25 Şubat Perşembe gününden itibaren bölgede yeni trafik düzenine geçilecek. 


Halkapınar Şehitler Caddesi üzerinde yapılacak olan Yeraltı Depolama Tesisi’nin mevcut depolama tesisi ile bağlantısı bulunduğu için öncelikle 2844 Sokak üzerinde bulunan altyapılar deplase edilecek. Deplase çalışmalarının emniyetli olarak yapılabilmesi için 2844 sokağın Şehitler Caddesi ile 2816 Sokak arasında kalan bölümü, Perşembe gününden itibaren yaklaşık 3 ay süre ile tek şerit ve Şehitler Caddesi’ne doğru tek yönlü olarak çalışacak.


Konak,...