03 / 05 / 2024

Haluk Dinçer ayvalık Ayışığı Manastırı

Haluk Dinçer ayvalık Ayışığı Manastırı

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ile eşi Suzan Sabancı, Ayvalık'taki Ayışığı Manastırı'nı müze yapmak için satın aldı. Ancak tarihi binayı vatandaşa açmak yerine mahkeme kararına rağmen kendilerine malikane yaptı..

Haluk Dinçer kimdir?

Haluk Dinçer kimdir? Haluk Dinçer’in mesleği nedir? Haluk Dinçer nereden mezundur? İşte detaylar!

Dinçer Gökçe kimdir?

GABORAS Mülk Yönetimi Direktörü Dinçer Gökçe kimdir? Dinçer Gökçe hangi görevlerde bulundu?

Ed Dinçer Emlakçılık Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Dinçer Emlakçılık Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Esra Dinçer tarafından kuruldu.

Ayvalık'a 100 milyon liralık hastane yapılacak!

Ayvalık Belediyesi tarafından Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bölgede 100 milyon TL'ye özel bir hastane kurulacağını söyledi.

Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile önemli turizm merkezlerinden Cunda Adası'nda inşa edilen Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılmasına itiraz!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılması konusunda AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ortak itiraz geldi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı olma özelliğine sahip.

Ayvalık'ta zeytinlik alanları imara açılmayacak!

Ayvalık Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi. Belediye Meclisi'nin toplantısında zeytinlik alanların imara açılması onaylanmadı.

Ayvalık Tabiat Parkı'nın imara açılacağı iddiaları TBMM'de!

Ayvalık Tabiat Parkı'nın imara açılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. TBMM toplantısında CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara mı açılıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ayvalık genelinde 2 yıl önce başlattığı SİT çalışmaları sonuçlandı. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın büyük bölümüyle Cennet Tepesi sırtlarının imara açılmasını öngörüldü.

Ayvalık'ta doğal sit alanlarının derecesinin düşürülmesine tepki!

AYVALIKLILAR, Türkiye'nin en büyük tabiat parkının olduğu, adaları ve doğal güzellikleriyle tanınan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin yapılaşmaması, doğal alanlarının bozulmaması için sit derecesinin düşürülmesine karşı olduklarını açıkladı.

Ayvalık'ta kent yenileme çalışmaları hızlandı!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, olumsuz hava koşulları sebebiyle ara verilen yol onarım çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor.

Ayvalık Belediyesi'nden ayni hak tesisini ihalesi 27 Aralık'ta!

Ayvalık Belediye Başkanlığı, Sakarya Mahallesi'nde arsa üzerinde sınırlı ayni hak tesisi yaptırılarak 29 yıl süreyle irtifak kullanımı ve idareye devri işi 27 Aralık'ta ihale edilecek.

Ayvalık'ta kent yenileme çalışmaları başladı!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, sel afeti nedeniyle ilçe merkezindeki sokaklarda bozulan yollar onarılmaya başlandı.

Haluk Dinçer ayvalık Ayışığı Manastırı Haberi

Haluk Dinçer ayvalık Ayışığı Manastırı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer ile eşi Suzan Sabancı, tarihi bir saltanata imza attı. Akbank'ın patronu olan çift, 2009 yılında Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içindeki Ayışığı Manastırı'nı müze yapmak üzere satın aldı. 3 yıl süren restorasyon sonrası 2012'de görkemli bir davetle müze olarak hizmete açılan manastır, ne yazık ki sonrasında sadece çifte malikane olarak hizmet vermeye başladı. 


AĞAÇLAR KATLEDİLDİ 

Tabiat Parkı Platformu, Suzan Sabancı ve Haluk Dinçer çiftini mahkemeye verdi. Mahkeme çiftin manastırı malikaneye dönüştürdüğünü ve projeye aykırı yapılar eklendiğini tespit etti. Ünlü çifte 2'şer yıl 6'şar ay hapis ve kişi başı da 25 bin lira para cezası verdi. Ayrıca 3 bin 800 liralık mahkeme masrafını da ödemeye mahkum etti. Mahkemenin bu kararına rağmen çift, manastırı malikane...