27 / 04 / 2024

haluk sur kim

haluk sur kim

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur ile röportaj gerçekleştirdi. Sur, 2015’teki belirsizliklere rağmen konut satışının rekor kırdığını belirtti.

Haluk Sur Cushman'dan ayrıldı!

Türkiye gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Haluk Sur uluslararası emlak zinciri Cushman & Wakefield'in yönetiminden ayrıldı.

Haluk Sur: 7 milyon konut yeniden yapılmalı!

GYODER Başkan Vekili Sur, kentsel dönüşümün daha çok rantın yüksek olduğu bölgelerde öne çıktığını belirterek, "Bu anlayış çok yanlış" dedi.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üye Adayları kimler?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 26 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısında yönetim kurulu üyeliklerine aday gösterilecek kişilerin özgeçmişlerini KAP'a bildirdi.

Haluk Sur: İnşaatın durması sanayiyi de durdurur!

Haluk Sur, inşaat sektörünü değersizleştirmenin, 200’den fazla sanayi sektörünü görmezden gelmek anlamına geleceğini vurguladı.

Haluk Sur: İnşaat 200'den fazla sanayi sektörünü harekete geçiriyor!

Haluk Sur, Türkiye ekonomisinin inşaata dayalı olduğu ve sanayi üretimine ağırlık verilmesi gerektiği tartışmasını 'yersiz' bularak inşaat ve sanayi sektörünün birlikte hareket eden ve birbirini besleyen sektörler olduğunu vurguladı.

İnşaat 200'den fazla sanayi sektörünü harekete geçiriyor!

Haluk Sur, “İnşaat malzemeleri sanayindeki ihracat rakamı 10 yıl öncesinde yaklaşık 3-4 milyar dolar seviyesinde iken bugün 20–25 milyar dolar mertebesine ulaşmış ve Türkiye ihracatının önemli lokomotiflerinden birisi olmuştur” dedi.

Haluk Sur: Kentsel dönüşümde Bakanlık direksiyona geçsin!

Haluk Sur "Kentsel dönüşümde son zamanlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kendini biraz daha geriye çektiğine ve belediyeleri ön plana çıkarma noktasında tavır sergilediğine şahit oluyoruz. Bunun tekrar gözden geçirilmesinde yarar addediyorum" dedi.

Yabancıların gayrimenkul alımları yılı 5 milyar dolarla kapatacak!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Sur, Türkiye'de geçen yıl yabancıların gayrimenkul alımlarının 3.7-3.8 milyar dolar mertebesinde gerçekleştiğini belirtti.

Haluk Sur, Emlak Konut GYO yönetiminden ayrıldı!

Küresel sermayenin Türkiye'de yapacağı gayrimenkul yatırımlarında kapısı çalınan ilk isimlerden birisi olan ve 3 yıldan daha uzun süredir Emlak Konut GYO yönetim kurulunda görev alan Haluk Sur, Emlak Konut GYO yönetiminden ayrıldı.

Haluk Sur: Türkler için konut kredisi son çare!

Cushman Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur Türkler için konut kredisinin son çare olduğunu belirterek, babadan yada dededen kalan bir miras varsa onu satıp aldıklarını ancak son dakikada kredi kullandıklarını söyledi...

Haluk Sur: Kentsel dönüşüm birinci yılında sektöre umut verdi!

Cushman Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşümün, nüfus artışı, kentleşme ve göç nedeni ile ihtiyaç duyulacak yeni konutlarla birlikte gayrimenkul geliştirme sektörünü değerlendirdi...

Haluk Sur kim?

Emlak Konut'tan ayrılan ve 29 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla Torunlar GYO'da göreve başlayan Haluk Sur kimdir? Haluk Sur bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Haluk Sur..

Yabancı şirkete mülk satışı hükümeti bekliyor

Anayasa Mahkemesi'nin yabancı şirketlerin mülk alımının dayanağını oluşturan yasa maddesini iptal etmesi sonrasında gözler hükümete çevrildi. 6 ay içinde yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor.

Alt gelirlinin ev derdini ABD`li uzmanla çözecek

"Ucuz konut üretimi için işin uzmanlarını ülkeye çekmeliyiz' diyen Haluk Sur, ABD'li yatırımcı Paladin'i Türkiye'ye getirdi, yeni şirketin başkanı oldu..

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

Kentsel dönüşüm için acele edilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirerek kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Yeni teşviklerle kentsel dönüşüm hızlanacak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşümde şubat ayında iki önemli karara imza atıldığını hatırlatarak, getirilen yeni teşviklerle kentsel dönüşümün hız kazanacağını söyledi. 

İstanbul'da 2 milyon konutun yenilenmesi gerekiyor!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Kurucu Üyesi Haluk Sur, ''İstanbul'da halihazırda mevcut konut sayısı 4-4,5 milyon adet. Araştırmalara göre, bunun yaklaşık 2 milyon adedinin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor" dedi.

Surtaş Gayrimenkul Şirketi kuruldu!

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli isimleri arasında yer alan Muhammet Haluk Sur yeni bir inşaat şirketi kurdu.

GYODER'in acı günü! Zemire Sur vefat etti!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Haluk Sur'un annesi Zemire Sur vefat etti.

Haluk Sur: Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş devam edecek!

Emlak Konut ve GYODER'in düzenlediği 0.70 faiz oranlı kampanyalar sonrası konut piyasasında çok ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Bankalar da konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına indirmeye başladı.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Her şeye rağmen konut sektörü büyüyecek!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur ile röportaj gerçekleştirdi. Sur, 2015’teki belirsizliklere rağmen konut satışının rekor kırdığını belirtti.

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.

Haluk Sur Cushman'dan ayrıldı!

Türkiye gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Haluk Sur uluslararası emlak zinciri Cushman & Wakefield'in yönetiminden ayrıldı.

Bu yıl konut satışlarında 5 milyar dolar aşılacak!

Gayrimenkul uzmanı Haluk Sur, yabancı yatırımcı çeken en önemli sektörlerin başında gayrimenkul sektörünün geldiğini belirterek, 'kartopu etkisiyle giderek büyüyen bir yapının oluşması risklidir' dedi.

haluk sur kim Haberi

haluk sur kim

Türk gayrimenkul sektörü açısından 2015 yılı nasıl geçti? 2016 yılı için inşaat ve konut sektöründen beklentileriniz nelerdir?


Türk gayrimenkul sektörü açısından 2015 yılı; ülkede iki tane genel seçim yaşanması ve bunun getirdiği siyasi belirsizlik ve gerilimlere rağmen başarılı geçti diyebiliriz. Özellikle konut sektöründe belki de Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük satış rakamlarının yaşandığı bir yıl oldu. 2013-2014’ün rekor rakamlarının üzerinde bir rakamla yılı kapattık. Ocak - Kasım sonu itibariyle konut sektöründe, 1 milyon 150 bine yakın konut satıldı ki sene başında verdiğimiz demeçlerde yılsonu itibariyle 1milyon 200 bin satış rakamına ulaşırsak kimse şaşırmasın vurgusunu yapmıştık. Şuan yılsonu rakamlarına baktığımızda ise 1 milyon 250 bine gelen konut satışıyla karşı karşıya kalmamız oldukça memnun edici.


Bununla birlikte özellikle mütekabiliyet sonrasında yabancıya konut...