07 / 05 / 2024

hamidi evvel mektebi

hamidi evvel mektebi

1935 yılında İstanbul Belediyesi'nin verdiği ilanda Üsküdar Valide-i Atik Medresesi 13 buçuk lira teminat ile kiraya verilecekmiş yine Üsküdar'da Hamidi Evvel okulu da 4 lira teminatla kiraya verilecekmiş.

Antalya İpekçilik Mektebi, Kent Araştırmaları Merkezi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızasına sahip çıkıyor. Karaalioğlu Parkı'nda yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak kullanılan "İpekçilik Mektebi", Kent Araştırmaları Merkezi olarak yeniden tasarlanıyor.

Evvel-Adım İstanbul kısmi kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Evvel-Adım İstanbul projesinin kısmi kesin kabulü yapıldı. Kısmi kesin kabul tutanağı 17 Ocak 2020 tarihinde onaylandı...

Konak'taki tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi yağmalandı!

İzmir'in Basmane ilçesinde bulunan tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi'nin binası hurdacılar tarafından talan edildi.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Evvel-Adım İstanbul kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Evvel-Adım İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı. Kısmi geçici kabul tutanağı 20 Aralık 2018 tarihinde onaylandı.

Evvel Adım İstanbul değerleme raporu 2018!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Evvel Adım İstanbul için hazırlatılan 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Evvel- Adım İstanbul kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınatlatma Platformu'nda (KAP) Evvel İstanbul kısmi kesin kabul hakkında açıklama yaptı.

Evvel İstanbul'un kısmi kesin kabul tutanağı onaylandı!

Evvel İstanbul'un 978 Ada 1 Parsel A1, A2, A3, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, C1, C2, C3 Bloklar İle Bu Bloklara Ait Otopark, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri ile Ada İçi Yolların kısmi kesin kabul tutanağı onaylandı...

Keçiören'deki Çoban Mektebi'nin restore edilmesi isteniyor!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Keçiören’de bulunan ve Milli Mücadele yıllarında Atatürk’ün de kaldığı Çoban Mektebi'nin restore edilmesini istedi.

Evvel İstanbul'un şirket payı geliri 221 milyon TL'ye ulaştı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinde Evvel İstanbul'un şirket payı toplam geliri 221 milyon TL'ye yükseldi.

Evvel İstanbul ile Adım İstanbul yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Evvel İstanbul ile Adım İstanbul yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

hamidi evvel mektebi Haberi

hamidi evvel mektebi

İstanbul Belediyesi ilanları

Teminat 

Lira Kuruş

13    50 Üsküdar Validei Atik Medresesi kiraya,

 4     50 Beylerbeyi'nde Çamlıca caddesinde 3,5 nolu

         Hamidi Evvel Mektebi kiraya. . .

Yukarıda yazılı mahaller kiraya verilmek üzere açık müzayedeye konulmuştur. talip olanlar şeraiti anlamak üzere her gün, müzayedeye girmek için de hizalarında yazılı teminat akçeleriyle 16/10/934 salı günü saat 14.00'ta Üsküdar Kaymakamlığı ve belediye şubesi encümenine müracaatları...


(1935 yılında bir öğretmen maaşı ders yükü ve branşa göre 90 ile 140 lira arasında maaş alırken, kamuda birinci sınıf memuru 100 ile 150 arasında maaş almaktaymış, bir icra memuru 25 ile 40 lira arasında maaş alıyormuş bir hekim ise 120 ile 160 lira arasında maaş almaktaymış.)


Akşam Gazetesi 15 Teşirinievvel (Ekim) 1934


Abdullah Kutalmış Mızrak/Emlakkulisi.com      ...