03 / 05 / 2024

Hamidiye Camisi

Hamidiye Camisi

Osmanlı döneminden kalan ve zarar gören Hamidiye Camii'nin restorasyon süreci başladı...

Cape Town'daki Nur'ul Hamidiye Camisi restore edildi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentindeki Nur'ul Hamidiye Camisi'nin restorasyonu tamamlandı.

Kırşehir Hamidiye Camisi iç dizaynı ile dikkat çekiyor!

Kırşehir'de, Bakara Suresi'ndeki bir ayetten esinlenilerek iç dizaynı yapılan Hamidiye Camisi, bir anda dünyanın en ünlü camilerinden birisi haline geldi.

Yıldız Hamidiye Camisi ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restorasyonu gerçekleştirilen Yıldız Hamidiye Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan ilk cuma namazının ardından ibadete açıldı

Yıldız Hamidiye Camisi yarın açılıyor!

Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1885'te inşa edilen Yıldız Hamidiye Camisi, restorasyon çalışmalarının ardından yarın cuma namazıyla ibadete açılıyor.

İzmir Konak'a yapılacak yeni meydana isim önerisi!

İzmir'de Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Hamidiye Camisi önünde denize doğru oluşturulacak yeni meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" adının verilmesi önerildi.

Yıldız Hamidiye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında gizli imza bulundu!

Yıldız Hamidiye Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları sırasında 115 yıllık bir sürprizle karşılaşıldı. İtalyan ve Rum kalem ustalarının, camiye imzalarını gizledikleri görüldü.

Bilecik Hamidiye Cami'sinin temeli atıldı!

Bilecik'te Hamidiye Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılacak Hamidiye Camisi'nin temeli atıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Güney, mahallenin böyle bir camiye ihtiyacının bulunduğunu ifade etti.

Yıldız Hamidiye Camisi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

Sultan 2. Abdülhamit'in Sarkis Balyan'a yaptırdığı ve aynı zamanda bombalı suikasta uğradığı caminin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Adnan Ertem, Yıldız Hamidiye Camisi'nin restorasyonun 2 yıl daha sürebileceğini söyledi.

Tuzlukçu Merkez Camisi yeniden yapılacak!

Tuzlukçu Merkez Camisi yeniden yapılacak. Tuzlukçu Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Öncü yaptığı açıklamada, "Yeni yapacağımız cami için hayırsever vatandaşlarımızın maddi desteklerini bekliyoruz" dedi.

Habib-i Neccar Camisi'nin çevresinde turizm atağı!

Hatay'da, Anadolu'nun "ilk camisi" olarak kabul edilen ve avlusundaki Hristiyan mezarlarıyla bu dine mensup kişiler için de önem taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nin çevresinde kamulaştırılan yapılarda turizme yönelik restorasyon başlatıldı

İzmir Aliağa Camisi restore ediliyor!

İzmir’in en eski camilerinden biri olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Aliağa Camisi restore ediliyor. Vali Toprak, bu ata yadigarı ve önemli tarihi değeri ayağa kaldırmanın ve yeniden işlevsel hale getirilmesinin çok önemli olduğun

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatı bitmek üzere!

Yapımına geçen yıl başlanan İstanbul Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 70'e yakını tamamlandı. Caminin doksanar metrelik 2 minaresinden birinin yüksekliği 30 metreye ulaştı. İşte detaylar...

Hamidiye Camisi Haberi

Hamidiye Camisi
Sultan 2. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan Yıldız Hamidiye Camii'nin çökmek üzere olan ahşap kubbesi ve ciddi çatlakları Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Yıldız Camii'nin kubbesindeki kurşunlar ve içindeki kalem işi süslemeler...