30 / 04 / 2024

Hamit Tuna Torosları anlattı

Hamit Tuna Torosları anlattı

Toroslar Belediye Başkanlığı yapan Hamit Tuna, Mersin'in bu şirin ilçesi için yaptıklarını anlattı. ''Toroslar'ı kendi kendine yeten ilçe haline getirmeyi başardık 3 dönemdir'' dedi.

Mersin’e metrobüs geliyor!

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir adayı olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Hayal ettiğimiz her şeyi Toroslar’da hayata geçirdik, sıra Mersin’de. Önceliğimiz ulaşım sorununa metrobüs ile neşter vurmak.” dedi. 

Tarsus'un ulaşım sorununa neşter!

Ulaşımın Mersin’in öncelikli konuları arasında yer aldığını söyleyen Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, sorunları çözmek için projelerini hazırladıklarını açıkladı.

Toroslar Belediyesi metruk binaları yıkıyor!

Toroslar Belediyesi, kötü görüntü oluşturan metruk binalarda yıkım çalışması yaptı. Toroslar Belediye Başkanı Tuna, ilçe halkının daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşaması için çalıştıklarını söyledi.

Mersin GİAD'dan inşaat sektöründeki sorunlara çözüm önerisi!

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Yönetimi, inşaat sektöründe yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya sunarak,çözüm için destek talep etti.

ERA Gayrimenkul Mersin Ofisi açıldı!

ERA Gayrimenkul'ün güney kesimlerdeki 3. ofisi Mersin’de açıldı. Toros Belediye Başkanı Hamit Tuna ve ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan açılışı birlikte yaptı.

Mersin Toroslar'da kentsel dönüşüm şart!

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’da mutlaka kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurgulayarak, "Hem insanların yaşam kalitesini yükseltmek hemde gecekondulaşmış yapıdan kurtulmak için bu şart. " dedi.

Hamit Tuna Mersin Toroslar projelerini anlattı!

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Rotary Kulübü'nün haftalık olağan toplantısında yer verdiği "Yerel Yönetimler" konulu panelin onur konuğu oldu.

Vergi yapılandırmasında son gün 31 Ekim!

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bazı alacakların yapılandırmasına ilişkin 6736 sayılı kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların, 31 Ekim 2016 tarihine kadar Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurmaları çağrısında bulundu.

Mersin Tarihi Kızılgeçit Köprüsü gün yüzüne çıkıyor!

Yaklaşık 700 yıllık bir tarihe sahip olan taş köprü ve çevresinde peyzaj düzenlemesine başlandı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Mersin Toroslar Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, belediyeye ait olan 12 adet mezarlık alanı vasıflı parselin, devrinin yapılmasına ilişkin teklif görüşülerek kabul edildi.

Hamit Turna: Plansız yapılmış binalar risk taşıyor!

Adana Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 17 Ağustos depremi ve diğer afetlerde yaşamını yitirenlere bir kez daha Allah'tan rahmet dileyerek, depremin değil, plansız yapılmış binaların insanı öldürdüğünü söyledi.

Hamit Tuna: Mersin'de kentsel dönüşüm şart!

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin'de 70'li yıllar ve öncesinde yapılan binaların hiçbirinin depreme dayanıklı olmadığını belirtti.

Hamit Tuna: Mersin'de kentsel dönüşüm şart!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin'de 70'li yıllar ve öncesinde yapılan binaların hiçbirinin depreme dayanıklı olmadığını belirterek, bu binaların olduğu tüm bölgelerde kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi.

Hamit Tuna Torosları anlattı Haberi

Hamit Tuna Torosları anlattı

Tuna, yeni projelerini de HT Güneyli okurları için açıkladı. Adından da anlayacağınız gibi Mersin'in şirin ilçesi Toroslar sırtını adını aldığı dağlara yaslayan ve hatta yeni Büyükşehir yasası ile Toroslar'da bulunan yaylaları ve köyleri de da içine alan bir ilçe. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna 3 dönemdir seçiliyor. Çok seviliyor ve her kesime eşit mesafede yaklaşarak kimlik sorununu ortadan kaldırmış durumda. Başkanı o yoğunluğu içinde Park Bahçeler'e ait alanda yakaladık. 

Hamit Başkan ile çay içerken güzel bir sohbet oldu. 


Bugüne kadar yaptığınız önemli projeleri ve yeni dönemde yapacağınız çalışmaların sizce önemli gördüklerinizi kısaca özetler misiniz?

Toroslar, geçmişte otel kent görünümünde bir bölge olarak adlandırılırdı. Bizim en büyük hedefimiz bu düşünceyi yıkarak, kendi kendine yetebilen bir Toroslar oluşturmaktı. 

Bunu sağlamak amacıyla yatırımcıaraziyi Greenway şirketine Güneş...