02 / 05 / 2024

hangi apartmanda yangın tüpü olmalı

hangi apartmanda yangın tüpü olmalı

2007 yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereğince bazı yapı ve inşaatlarda yangın tüpünün bulundurulması mecburi oluyor. Peki, apartmanda yangın tüpü zorunlu mu?

Adıyaman'da bir apartmanda yangın çıktı!

Adıyaman'da bir apartmanın kazan dairesinde çıkan yangında 15 kişi dumandan etkilendi. Dumanın merdiven boşluklarını doldurması nedeniyle bazı katlarda oturanlar balkonlarında mahsur kaldı.

Adana'da bir apartmanda yangın çıktı!

Adana'da bir apartmanın 2. katında çıkan yangında felçli bir kişi öldü, annesi ve 3 kardeşi kurtarıldı. Evde yapılan ön incelemede, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği belirtildi.

Denizli'de bir apartmanda yangın çıktı!

Merkezefendi ilçesinde tekstil malzemelerinin depolandığı bir apartmanın zemin katında çıkan yangında, üst katta mahsur kalan aralarında 4 aylık bebek ile iki çocuğun bulunduğu 4 kişi itfaiye ekiplerince tahliye edildi.

Batman'da bir apartmanda yangın çıktı!

Dört katlı apartmanın kalorifer dairesinde çıkan yangın nedeniyle dairelerinde mahsur kalan 12 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yangına müdahale eden itfaiye personelinden bazılarının da dumandan etkilendiği görüldü.

Apartmanda yangın tüpü zorunlu mu?

2007 yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereğince bazı yapı ve inşaatlarda yangın tüpünün bulundurulması mecburi oluyor. Peki, apartmanda yangın tüpü zorunlu mu?

İzmir'de bir evde yangın çıktı!

İzmir'de bir evde yangın çıktı. Karşıyaka ilçesinde bir apartmanda çıkan yangın, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. 16 katlı apartmandaki tüm daireler tahliye edilirken, dumandan etkilenenler hastaneye kaldırıldı.

İzmir'de apartmanda çıkan yangın ucuz atlatıldı! Yangının nedeni şaşırttı!

Karşıyaka'da bir apartmanda çıkan yangın, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. 16 katlı apartmanda camların kırılmasına neden olan patlamanın ardından etrafı saran dumandan, daire sakinleri güçlükle kurtarıldı. İşte patlamanın nedeni...

Sakarya Erenler'de bir apartmanda yangın çıktı!

Sakarya'nın Erenler ilçesinde apartmanın ikinci katındaki ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Dilmen Mahallesi Sakarbaba Caddesi 5082 Sokağı'nda Yavuz Ün'e ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı...

Yangın kaçış yolu nasıl olmalı?

Yangın kaçış yolu nasıl olmalı? Katta bulunan kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçmemek ve toplanma amaçlı mekan olmamak şartıyla, hangi özellikteki çıkışlar, ikinci kaçış yolu olarak kabul ediliyor? İşte yönetmelik esasları...

İspanya Sant Adria del Besos 'da yangın çıktı!

İspanya 'nın Barcelona kentinin Sant Adria del Besos adlı yerleşim yerinde yer alan yedi katlı bir apartmanda çıkan yangın sonucu, apartman sakinlerinden iki kişi yaşamını yitirdi

Antalya'da bir apartmanda yangın çıktı!

5 yaşındaki çocuğun çakmakla oynarken çıkardığı yangın sonucu, bir evin balkonu ve odası kullanılamaz hale geldi, Dumandan hafif etkilenen bir anne ve iki çocuğuna sağlık ekipleri müdahalede bulundu

Yangın merdiveninin zorunlu olduğu binalar!

Yangın merdivenleri bir binada yangın çıkması durumunda binada bulunan insanların mümkün olduğunca hızlı bir şekilde binayı terketmesi için bina dışına monte edilemek için tasarlanmış bir yapıdır. Peki yangın merdivenleri hangi binalarda zorunludur?

Apartmanlarda yangın merdiveni zorunluluğu!

Hangi yapılarda yangın merdiveni zorunluluğu bulunuyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

hangi apartmanda yangın tüpü olmalı Haberi

hangi apartmanda yangın tüpü olmalı

Apartmanda yangın tüpü zorunlu mu?

Her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin, tasarımı, yapımı, işletimi, bakımı ve kullanımı safhalarında çıkabilecek yangınların en aza indirilmesini ve herhangi bir şekilde çıkabilecek yangının can ve mal kaybını en aza indirerek söndürülmesini sağlamak üzere, yangın öncesinde ve sırasında alınacak tedbirlerin, organizasyonun, eğitimin ve denetimin usul ve esasları yönetmelik ile belirleniyor.


2007 yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereğince, yeni yapı inşasında veya mevcut binalardan proje değişikliği gerektiren esaslı onarım ve tadilat projelerinde, binanın kullanım sınıfına ve özelliklerine göre bu Yönetmelikte öngörülen esaslar göz önüne alınır.


Projeler, diğer kanuni düzenlemeler yanında, yangına karşı güvenlik bakımından bu Yönetmelikte öngörülen şartlara uygun değil ise, yapı ruhsatı verilmez. Yeni yapılan veya proje tadilatı ile kullanım...