10 / 05 / 2024

Hangi binalar ekb alabilir

Hangi binalar ekb alabilir

Enerji Verimliliği Kanunu binaların enerji tasarrufu yapmasını ve kullanılan enerjiye en asgari düzeye indirmeyi amaçlıyor. Bu kanunla birlikte binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Peki, hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İstanbul’da hangi semtler gözde oldu? Hangi binaların fiyatı düşecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler bir anda gündemi değiştirdi. Beklenen İstanbul depremi emlak piyasasını allak bullak etti. Peki değer kazanan ilçeler hangisi, hangi binalar değer kaybedecek? Tüm detaylar haberde.

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Depremde binalar hangi yöne çöker? Depremde kaçıncı katlar tehlikelidir?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra vatandaşlar yaşadıkları binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğunu araştırmaya koyuldu. İşte detaylar!

Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! En yeni binalar hangi illerde?

Türkiye, sık sık deprem ülkesi olmasıyla gündeme gelirken; Maraş depreminin ardından 'Depremlere ne kadar hazırlıklıyız? Binalarımız ne kadar güvenli?' soruları olumlu yanıt bulamadı. Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! 

Sıfır enerjili binalar hangi faydaları sağlıyor?

Kuzu Group Mekanik İşler Lideri Semih Çalapkulu, sıfır enerjili binaları ve ZeroBuild Türkiye’21 Dijital Fuar organizasyonunu kaleme aldı. İşte Semih Çalapkulu'nun o yazısı...

Depremde hangi binaların hasar görme olasılığı yüksek?

Deprem Haftası'nda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Zekai Celep, "2018 Deprem Yönetmeliği, pek çok ülkenin yönetmeliğinden daha kapsamlı. Ancak yönetmeliğin tam olması tek başına yetmiyor. Kuralların uygulanması da gerekiyor" dedi.

Riskli binalarda oturanlar dikkat!

Yoğun risk altında olan ve olası bir doğal afette yıkılma riski bulunan binalar kentsel dönüşümle yenilenerek, sağlam ve afetlere uygun binalar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümden hangi binalar faydalanabilmektedir? İşte kentsel dönüşüm için gerekli belgeler...

Deprem sigortası neleri kapsıyor? Hangi binalar güvence altında?

İzmir'de toplam 1 milyon 10 bin 220 olan evlerin yüzde 56'sı yani 634 bini deprem sigortalı. Peki deprem sigortası neleri kapsıyor? Deprem sigortasında hangi binalar kapsam dışı kalıyor?

Hangi binalar ekb alabilir Haberi

Hangi binalar ekb alabilir


Enerji kimlik belgesi binalarda ki enerji israfını önlemek, çevreyi korumak, enerji maliyetlerini hafifletmek, enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması için enerji kimlik belgesi alınması gerekiyor. Enerji kimlik belgeleri yetkili Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketlerinden alınabiliyor. 


Enerji kimlik belgesi almak için mevcut yapılarda 2017 yılına kadar süre tanınıyor. Ancak yeni yapılarda iskan (yapı kullanım) izni alınması için enerji kimlik belgesi bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Bina ruhsat tarihinden yapımın tamamlanmasına kadar enerji kimlik belgesi alınması zorunlu oluyor. Fakat bu uygulamaya dahil olmayan yapılar söz konusu oluyor. Peki, enerji kimlik belgesi almak hangi binalar için zorunlu değildir?


Enerji kimlik belgesi almak zorunda olmayan binalar;

*Sanayi alanlarında üretim faaliyetleri yürütülen binalar, 

*Planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan binalar, 

*Toplam kullanım alanı 50 m2’nin altında olan binalar, 

*Seralar,...