29 / 04 / 2024

hangi firmalar riskli yapı tespiti yapabilir

hangi firmalar riskli yapı tespiti yapabilir

Kentsel dönüşüm sürecinde olan riskli binalar için lisanslı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan incemeler sonucunda riskli bina raporu veriliyor. İşte, riskli bina tespiti yapan firmalar!

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler sürerken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı.

MTA'dan Türkiye'nin diri fay hattı haritası! Hangi iller riskli?

Dün gece Çınarcık açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da hissedildi. Daha sonra da Gümüşhane'de 4.3 büyüklüğünde deprem oldu. Meydana gelen peş peşe depremler sonrası MTA'nın diri fay hattı tekrar gündeme geldi. İşte deprem riski haritası ve haberin detayları...

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

İstanbul'da deprem riski en çok hangi ilçe ve mahallelerde? AFAD açıkladı: Fay hattı haritasına göre en riskli yerler! 

7 Kasım Salı günü Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından "İstanbul'daki en riskli, orta riskli ve depreme dayanıklı semtler hangileri?" sorusu gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Otomobil fiyatlarında indirim yağmuru başladı! Firmalar resmen yarışa girdi! İşte indirimli sıfır otomobil markaları

Sıfır otomobil fiyatlarında kampanyalar başladı. 4 ayda artan fiyatlar, talebin azalması ile yeniden gerilemeye başladı. Firmalar birbiri ile adeta yarışa girdi. Peki hangi otomobil markalarında indirim var? İndirimli otomobil markaları hangileri? İşte indirimli otomobil markaları.

SPK'dan 3 şirkete daha halka arz onayı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 3 firma için daha halka arz onayı verdi. Hangi firmalar ne zaman, hisse başı kaç TL fiyatla halka arz edilecekler? İşte merak edilen haberin detayları...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Gübre firmalarına para cezası talebi! Hangi firmalara ne kadar ceza kesilecek?

Rekabet Kurulu soruşturma heyeti, gübre sektöründeki fiyat artışları sebebiyle sürdürülen soruşturmada 6 teşebbüs hakkında idari para cezası uygulanması talebini iletti. Peki hangi firmalara ceza kesilecek? İşte ayrıntılar...

Avrupa firmaları işten çıkarma ile gündemde! Bakın hangi firmalar işçi çıkarımına gitti?

Avrupa'daki yükselen enflasyon, artan faiz oranları ve ekonomik istikrarsızlık, şirketlerin çalışan sayısını azaltma konusunda zorlu bir duruma sürüklüyor. Dünya çapında yaşanan pandeminin pek çok tedarik zincirini ele geçirmesiyle Avrupa da yükselen enflasyonlardan payını aldı.

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasına hangi firmalar teklif verdi? 

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu 25 Nisan tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirildi. Hangi firmalardan teklif geldi? 

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesine 13 firmadan teklif! 

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin ilk oturumu dün yapıldı. İhale için 5 firmadan teklif geldi. Peki Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesine hangi firmalar teklif verdi? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesine 13 firmadan teklif! 

Emlak Konut GYO, İstanbul Beşiktaş Akat ihalesi dün yapıldı. İhale için 13 firma teklif verdi. Peki Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesine hangi firmalar teklif verdi?

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

hangi firmalar riskli yapı tespiti yapabilir Haberi

hangi firmalar riskli yapı tespiti yapabilir

Riskli bina tespiti yapan firmalar!

Kentsel dönüşüm sürecinde olan riskli binalar için lisanslı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan incemeler sonucunda riskli bina raporu veriliyor. Lisansı olmayan firmaların hazırladıkları tespit raporu geçerli sayılmıyor. 


Mimarlık ve mühendislik hizmetleri veren ve 27/01/1954 tarihli ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu uyarınca büro tescilini yaptırmış olan tüzel kişiler riskli yapıları tespit etmek üzere Bakanlıkça lisanslandırılabiliyor. 


Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında riskli bina tespitinde görev alacak kurum ve kuruluşlar açıklanıyor. İşte, riskli bina tespiti yapan firmalar!


Riskli yapıların tespitinde görev alacak kurum ve kuruluşlar:

MADDE 6 – (1) Riskli yapılar, Bakanlıkça veya İdarece veyahutta Bakanlıkça lisanslandırılacak, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler; sermayesinin en az yüzde kırkı kamu kurum ve kuruluşlarına ait...