13 / 05 / 2024

Harameyn Hızlı Demiryolu Projesi 

Harameyn Hızlı Demiryolu Projesi 

5 istasyondan oluşacak olan Suudi Arabistan'da Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.

Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren demiryolu etüt projesi mecliste!

Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren demiryolu etüt projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adil Karaismailoğlu: Hızlı trende 3 bin kilometreye çıkacağız!

Türk Demiryolu Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hızlı trende 3 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.

Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi'nde ışık göründü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, yük trenlerinin seyir sürelerini 80 dakikadan 15 dakikaya, yolcu trenlerinin seyir sürelerini ise 60 dakikadan 10 dakikaya indirecek olan Bahçe-Nurdağı hızlı demiryolu projesinde ışık göründü.

Ödemiş-Kiraz Hızlı Tren Demiryolu Yapımı Projesi meclis gündeminde!

Ödemiş-Kiraz Hızlı Tren Demiryolu Yapımı Projesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mekke-Medine hızlı tren hattı açıldı!

Mekke-Medine arasındaki mesafeyi 1 saate düşürecek Harameyn Hızlı Tren projesi hizmete açıldı. 

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı iki yılda tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-İzmir yüksek hızlı demiryolu hattının iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Treni başlıyor!

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Hat, Antalya Manavgat'tan başlayarak, Kayseri Kocasinan'da son buluyor..

Çin'de otoyol ve yüksek hızlı demiryolu köprüleri artıyor!

Çin Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında ülkedeki yüksek hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 2025 yılında 38 bin kilometreye yükseleceğini söyledi..

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi 8-11 Mayıs'ta!

10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi, TCDD ev sahipliğinde Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) tarafından, 8-11 Mayıs 2018'de Ankara'da yapılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden hızlı tren geçecek!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne uzanan yeni bağlantı yolu hizmete girdi. Başbakan Binali Yıldırım, açılıştaki konuşmasında, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinden ayrıca demiryolu da geçecek, hızlı tren de geçecek'' dedi.

Ankara-İzmir hızlı tren çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Ankara-İzmir hızlı tren demiryolu hattının Polatlı-Afyonkarahisar ve Uşak-Salihli kesimlerinin çalışmalarına ilişkin CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı..

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa ediyor!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa etmeye başlıyor. Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Harameyn Hızlı Demiryolu Projesi  Haberi

Harameyn Hızlı Demiryolu Projesi 

Suudi Arabistan'da Mekke ile Medine arasındaki hızlı tren hattında test sürüşleri başladı. Harameyn Hızlı Demiryolu Projesi Müdürü Muhammed Fida, Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı test sürüşlerinin bu sabah itibariyle başladığını açıkladı.  Fida, test sürüşlerinden sonra iki kent arasındaki normal seferlere başlanacağını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Fida, iki kutsal kent arasındaki hızlı tren hattının aynı zamanda hac ve umre ziyaretçilerine de hizmet vereceğini ifade etti. 


Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı toplam 5 istasyondan oluşuyor. Hattın istasyonları şu şekilde; Mekke, Cidde, Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı, Kral Abdullah Ekonomi Kenti ve Medine. Fida, "Saatte 300 kilometre hız yapabilen tren, 12 vagondan oluşacak ve 417 yolcu taşıyacak."...