11 / 05 / 2024

harap olan bağımsız bölümün tapu devri

harap olan bağımsız bölümün tapu devri

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre ana yapının tümü harap olmuşsa ne yapılır? Bağımsız bölümün harap olması durumunda ne yapılır? İşte sorularınızın yanıtı...

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle'deki 401 bağımsız bölümün tadilat yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO projelerinden "İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap 3. Kısım" kapsamında, 329 adet olan konut sayısı 388 adet ve 13 adet olan ticari ünite sayısı değişmeyecek şekilde revizyona gidildi ve toplam 401 adet bağımsız bölümün tadilat yapı ruhsatları 19 Ekim'de alındı. 

Koray GYO Loft Residence'taki bağımsız bölümü 3 milyon TL'ye sattı!

Koray GYO'nun ekspertiz değeri KDV hariç 2.140.000 TL olan portföydeki İstanbul Şişli Esentepe Mahallesi'nde yer alan Loft Residence 2 Apt. N4 43 no'lu bağımsız bölüm 2 milyon 970 bin 297 (KDV dahil 3 milyon) TL'ye satıldı. 

Koray GYO Elit Residence'taki bağımsız bölümü 6.5 milyon TL'ye sattı!

Koray GYO ekspertiz değeri KDV hariç 5 milyon 200 TL olan İstanbul ili, Şişli ilçesi, Meşrutiyet Mahallesi, 1905 ada 48 parsel 17.kat (Elit Residence) 42 no'lu bağımsız bölümü KDV hariç 5 milyon 508 bin 474,60 TL'ye sattı.

TSKB GYO'nun bağımsız denetim şirketi seçimi ilan edildi!

TSKB GYO'nun tescil edilmiş olan bağımsız denetim şirketi seçimine ilişkin genel kurul kararı 1 Nisan 2021 tarihli ve 10300 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan edildi. 

Yusuf Dağcan, Panora GYO bağımsız yönetim kurulu üye adayı oldu!

Panora GYO'nun bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak aday olan Şenol Alparslan'ın adaylıktan çekilmesi, Yusuf Dağcan'nın bağımsız yönetim kurulu üyeliğine adaylığı nedeni ile çağrı dökümanları güncellendi. 

Deniz GYO'dan 6.3 milyon TL'lik bağımsız bölüm satışı!

Deniz GYO'nun Başakşehir Hoşdere'de bulunan projede toplam 5 milyon 180 bin 200 TL ekspertiz değeri olan E Blok içerisinde yer alan 1 nolu bağımsız bölüm 6 milyon 372 bin TL tutarında bedel ile satıldı.

Deniz GYO Bahçeşehir AVM'de 2 bağımsız bölüm 6 milyon TL'ye satıldı!

Deniz GYO'nun Başakşehir'de bulunan ana gayrimenkulde konumlu, toplam KDV dahil 5 milyon 156 bin TL ekspertiz değeri olan E Blok içerisinde yer alan 4 ve 5 nolu bağımsız bölümler KDV dahil 6 milyon 18 bin TL tutarında bedel ile satışı yapıldı. 

Depreme dayanıksız 6.7 milyon bağımsız bölüm dönüşecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz depreme dayanıksızlığı tescillenmiş 6,7 milyon bağımsız bölümün dönüşümünü mümkün olan en kısa sürede tamamlamaktır. İlk etapta 1,5 milyon öncelikli yapı için hızlı ve kararlı bir çalışma içindeyiz." dedi.

Büyükyalı'da 205 bağımsız bölüm 742.2 milyon TL'ye satıldı!

Özak GYO projelerinden olan Büyükyalı'da 2020 yılının ilk yarısında 742 milyon 274 bin 515 TL değerinde 205 adet bağımsız bölümün ön satışı gerçekleştirildi...

Büyükyalı İstanbul'da bağımsız bölüm sayısı 1673 adet oldu!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Büyükyalı İstanbul'da 28 olan ticari ünite sayısı 46 adet olacak şekilde Tadilat Yapı Ruhsatları alındı. Proje kapsamında 1655 olan toplam bağımsız bölüm sayısı 1673 adet oldu.

İntema İnşaat 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini ilan etti!

İntema İnşaat, 2020 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan bağımsız denetim şirketini Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan etti.

Akmerkez GYO 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini ilan etti!

Akmerkez GYO, 2020 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan bağımsız denetim şirketini Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan etti.

QNB Finans Finansal Kiralama 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini ilan etti!

QNB Finans Finansal Kiralama, 2020 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan bağımsız denetim şirketini Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan etti.

harap olan bağımsız bölümün tapu devri Haberi

harap olan bağımsız bölümün tapu devri

Bağımsız bölümün harap olması durumunda ne yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre anayapının tümü harap olmuşsa, anagayrimenkul üzerindeki kat mülkiyeti kendiliğinden sona eriyor. 

Anayapının bağımsız bölümlerinden biri tamamen harap olur ve o bölümün maliki iki yıl içinde bölümünü yeniden yaptırmazsa, diğer kat malikleri veya bunlardan bir kısmı,bu sürenin tamamlanmasından başlıyarak bir yıl içinde o bölüme ait arsa payının, değeri karşılığında ve arsa payları oranında kendilerine devredilmesini hakimden istiyebilirler. 


Bu halde devrolunan arsa payları kat mülkiyeti kütüğünün ilgili sayfalarının (Beyanlar) hanesine işaret olunur; arsa payını devralanlar,devraldıkları tarihten başlıyarak iki yıl içinde, harap olan bağımsız bölümü yeniden yaptırmaya veya aynı süre içerisinde bütün kat malikleri bağımsız bölümlere bağlı arsa paylarını bu kanunun 3 üncü maddesinin 2 nci fıkrasındaki esaslara göre yeniden...