09 / 05 / 2024

Harbiye Meydanı

Harbiye Meydanı

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Harbiye'de bir meydan ve bahçe vücuda getirmeye karar vermiş. Prost'un hazırladığı plana göre genişletilecek olan sahada bulunan Elektrik İdaresi'ne ait bir bina da istimlak edilecekmiş.

Şişli Harbiye'ye yaya üst geçidi yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim Meydanı çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında Harbiye Askerocağı Caddesi üzerine yapacağı yaya üst geçidi Haziran ayında hizmete girecek. Üst geçit, 27,5 metre uzunluğunda olacak.

1940 yılında Harbiye'de bir meydan ve bahçe yapılacak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Harbiye'de bir meydan ve bahçe vücuda getirmeye karar vermiş. Prost'un hazırladığı plana göre genişletilecek olan sahada bulunan Elektrik İdaresi'ne ait bir bina da istimlak edilecekmiş.

1944 yılında Taksim ile Harbiye arasındaki Cumhuriyet Caddesi genişletilecekmiş!

Taksim Meydanı'ndan başlayarak Harbiye'de, Valikonağı ve Halaskargazi caddelerinin kavşağına kadar uzanan Cumhuriyet Caddesi, 1944 yılında 10 metre Surp Agop mezarlığı tarafına doğru genişletilecekmiş. Bu işe 70 bin lira sarf edilecekmiş.

Taksim Meydanı yeni halini almaya başladı!

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda 123. gün tamamlandı. Harbiye-Tarlabaşı tüneli yavaş yavaş yeni halini almaya başladı. Tarlabaşı yönünde tünelin üstü kapatıldı...

Konya'ya 45 bin metrekarelik kent meydanı yapılıyor!

Daha önce şehir meydanının olmadığı söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şuanda 2 meydana yaptıklarını belirtti.

Bennu Gerede'nin yalıtımın mavi yüzü sergisi Kent Meydanı AVM'de!

Fotoğraf sanatçısı Bennur Gerede'nin Yalıtımın Mavi Yüzü isimli sergisi Bursa Kent Meydanı AVM'de gerçekleşiyor...

Eyüp Muhcu : Taksim Meydanı yapılaşamaz!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açıklamaları ile yeniden ortaya çıkan Taksim Camii projesi için Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu ; Taksim Meydanı'nın her ne şekilde olursa olsun yapılaşması oradaki tarihin yok olması anlamına gelmektedir.

Selimiye Camisi'nin bulunduğu meydan yenilenecek!

Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin bulunduğu meydan yeniden düzenlenecek...

Taksim Meydanı Projesi'nde arkeolojik kazı yapılacak!

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında Cumhuriyet ve Tarlabaşı Caddeleri arasında yer alan dalış tünellerinde arkeolojik kazı yapılması istendi.

Meydan Uskumruköy Konutları'nda 4+2 villa 630 bin dolar!

Meydan Uskumruköy'de 4 adet 2+1 konutun ve 1 villanın satışları 297 bin dolar ile 630 bin doalr arasında değişen fiyatlarla devam ediyor...

Aksaray'daki viyadükler kalkıyor, meydan ortaya çıkıyor!

Kadir Topbaş Aksaray'daki viyadüklerin kaldırılıp geniş bir meydan ortaya çıkarılacağını söyledi, Topbaş'a bölge esnafından destek geldi

Taksim Meydanı 1 yılda yayalaştırılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Taksim Meydanı yayalaştırma sürecinin 1 yılda bitirileceğini söyledi...

Taksim Meydanı'nın kararı bugün verilecek!

Taksim Meydanı'nın yayalaştırma projesi bugün yapılacak toplantıyla karara bağlanacak

Harbiye Meydanı Haberi

Harbiye Meydanı



Harbiye'de bir meydan ve bahçe yapılıyor


Bu münasebetle iki bina ve bir dükkan istimlak edilecek, muhavvile merkezi buradan kaldırılacak


     Belediye, Harbiye'de güzel bir meydan vücuda getirmeye karar vermiş ve B. Prost planına göre bu sahayı genişletip süslemek için teşebbüslere girişmiştir. Bu maksatla Harbiye'de yolun ortasında bulunan elektrik muhavvile merkezi ile bunun yanındaki tramvay bekleme mevki kaldırılacak ve burası güzel bir bahçe haline konulacaktır. Burası bahçe haline konulduktan sonra yeraltı abdetshanesinin üstü de yeşilliklerle örtülecek ve mümkün olduğu kadar hariçten görülmemesi temin edilecektir. 

    Bu planın tahakkuku için Belediye Reis Muavini B. Lütfi Aksuyu, elektrik, tramvay umum müdürü B....