13 / 05 / 2024

harem otogarı kaldırılacakmı

harem otogarı kaldırılacakmı

Günde 400 otobüsün çıkış yaptığı Harem Otogarı, artık Türk filmlerinin duygusal ayrılık sahnelerinde yaşayacak. 43 yıldır şehre hizmet eden Otogar’ ın kaldırılması için çalışmalar başladı....

Harem otogarı kalkacak mı?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Harem otogarının kaldırılacağı açıkladı. Türkmen "Harem’i kaldıracağız. Seminer, konferans ve konser alanları ile birlikte burası Harem Kültür Sanat Merkezi olacak” açıklamasını yaptı.

Binali Yıldırım: Esenler'deki otogarı kaldıracağız!

İstanbul'a yönelik projelerine ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, Esenler'deki otogarı kaldıracaklarını söyledi...

1937 yılında Galatasaray Lisesi'nin karşısındaki ada kaldırılacak!

1937 yılında Prost, Galata'dan Taksim'e doğru ulaşımı kolaylaştırmak için bazı projeleri tatbik edecekmiş. Bu hususta Galatasaray Lisesi'nin karşısında bulunan ada tamamen kaldırılarak ulaşım araçlarına alan açılacakmış.

1996 yılında Yeşilköy'deki askeri tesisler kaldırılacakmış!

1996 yılında Atatürk Havalimanı'nın yarısı Türk Hava Kurumu'na hizmet veriyormuş. İstanbul'un ortasında kalan askeri hava tesisinin ''stratejik olarak'' önemini yitirmesi ve havaalanının yetersiz kalması, askeri tesislerin kaldırılmasını gündeme getirmiş.

Harem Otogarı Ataşehir'e taşınıyor!

1970’te faaliyete geçen Harem Otogarı Ataşehir’e taşınıyor. 2017 yılında tamamlanması beklenen yeni otogarı İSPARK işletecek. İşte daha önce hiçbir yerde çıkmamış o görüntüsü...

Mersin'deki çadır otogar kaldırıldı!

Yeni açılan otogara taşınmak istemeyen bir grup esnafın hizmetlerini sürdürmek amacıyla kurduğu çadır kaldırıldı. Tol, esnaf olarak, hiç kimsenin ne belediyeyi ne de devleti zarara sokan bir davranış içerisinde olmadığını kaydetti.

1984 yılında Zeytinburnu'ndaki kum depoları kaldırılacakmış!

1984 yılında Zeytinburnu'nda bulunan kum depoları kaldırılacakmış. Semt sakinleri, seçim öncesi Başbakan Turgut Özal'dan kum depolarının kaldırılacağı sözünü almışlar ve Başbakan'ın verdiği sözü Başkan Bedrettin Dalan yerine getirecekmiş.

Harem Otogarı ne zaman kalkacak?

Üsküdar'daki Harem Otogarı ne zaman kaldırılacak? Harem Otogarı, nereye taşınacak? Harem Otogarı'nın taşınması için daha kaç yıl beklenecek? Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Harem esnafıyla kahvaltılı sohbet toplantısında açıkladı...

1966 yılında İstanbul'un denizden görülen kısımları ağaçlandırılacakmış!

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstanbul'un denizden görünen çıplak kısımlarının ağaçlandırılması için dikim faaliyetine başlanmış. Üsküdar Şemsipaşa sahilleri, Salacak, Harem sırtları, Mühürdar, Moda, Fenerbahçe yamaçları ağaçlandırılacakmış.

1963 yılında polis karakollarının kaldırılmasına başlanmış!

1963 yılında polis karakollarının kaldırılmasına başlanmış. Üsküdar pilot bölge olarak seçilmiş ve buradaki çalışmalarda başarılı olunursa, şehirdeki tüm karakollar kaldırılacakmış. Karakol yerine polis noktaları bulunacakmış.

Bütün servisler kaldırılıyor! Öncelikli Dönüşüm Programı'nda kritik kararlar...

Başbakan Davutoğlu'nun bugün açıkladığı 'Öncelikli Dönüşüm Programı'nda yer alan önlemler çok tartışılacak cinsten. Personel ve öğrenci servislerinin kaldırılması kararı hayata geçerse büyükşehirlerde yaşam çok etkilenecek...

Harem Otogarı Ataşehir'e taşınacak!

Yıllardır İstanbul Anadolu Yakası'na hizmet veren, Harem Otogarı, Ataşehir'e taşınıyor. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, son teknolojik sistemlerle donatılan yeni otogarın 2015'te hizmete gireceğini söyledi.

1957 yılında İstanbul Belediyesi kaldırılan tramvaylara müşteri aramış!

1957 yılında İstanbul'da kaldırılmaya başlanan tramvaylara Belediye müşteri alıyormuş. Aynı yıl günde 258 bin yolcu taşıyan tramvayların kalkmasıyla şehirde vasıta sıkıntısının artmasından da endişe etmişler.

harem otogarı kaldırılacakmı Haberi

harem otogarı kaldırılacakmı


Anadolu illerinden İstanbul’a göçün Yeşilçam filmlerindeki sembolik durağı olan Harem Otogarı misyonunu tamamladı. Denize nazır konumuyla İstanbul’un tam merkezinde yer alan Otogar, artık son günlerini yaşıyor... Yıllardır sıkça kaldırılması gündeme gelen ancak bugüne kadar hakkında herhangi bir proje oluşturulmayan Harem Otogarı ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geçen haftalarda açıklama yapmış, “Harem’i ve kent içi yoğunluğun oluşturduğu baskıyı kaldırmak için birtakım çalışmalarımız var” demişti. 


SEBZE MEYVE HALİ OLACAKTI


1970’te sebze hali olarak projesi hazırlanan Harem Otogarı, Boğaziçi Köprüsü yapılana kadar Anadolu Yakası’nın atardamarı olarak hizmet verdi. 43 yıl boyunca ayrılığın ve kavuşmanın sembolik mekanı oldu. İstanbul’un nüfusunun 2-2.5 milyon olduğu tarihlerde açılan Otogar, halen 15 milyonluk nüfusa hizmet etmeye çalışıyor.  


Zana...