05 / 05 / 2024

Harita Kadastro Mühendislerine yönelik düzenleme

Harita Kadastro Mühendislerine yönelik düzenleme

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulu'ndan onay çıktı ve yasal hale geldi.

Çok sayıda inşaat mühendisi serbest çalışma ortamında faaliyette bulunuyor!

TBMM Genel Kurulunda, Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin bütününe ilişkin yapılan görüşmeler bitirildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuya ilişkin konuştu.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif kabul edildi! 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. 

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif komisyonda!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

Ensa Harita Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ensa Harita Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Necati Yılmaz tarafından kuruldu.

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü acil olarak duyurdu! 202 personel alımı yapılacak! İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Boş olan kadrolara personel alımı yapılacak. Tapu ve Kadastro, Lisans ve Ön Lisans mezunu 202 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arazi tapusu olanları uyardı! Tapunuz elinizden gitmesin!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, arazi tapusu olan kişileri uyardı. İşte arazi tapusuna sahip olanları ilgilendiren detaylar!

Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Anne, Baba veya uzak bir akrabanızdan adınıza miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık çok kolay. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tek tıkla adınıza kayıtlı miras olup olmadığını sorgulama işlemleri ile ilgili bilgileri tek tek paylaştı.

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen o soruya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanıt verdi. İşte detaylar...

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri çalışma gün ve saatleri nasıl? İşte 2023 Tapu Müdürlükleri güncel çalışma saatleri

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, 2023 yılı için çalışma gün ve saatleri oldukça merak edilip araştırılmaktadır.

Tapu ve Kadastro tam 25 ilde personel alacak! 10 bin TL maaş fırsatını sakın kaçırmayın! İşte il il liste!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tam 25 ilde personel alacak... 10 bin TL maaş fırsatını sakın kaçırmayın...

Tapu ve Kadastro personel alımı için tarih belli oldu! Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 2022 personel alımı için tarih resmen belli oldu. Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı... Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Tapu ve Kadastro en az 10 bin TL maaşla personel alacak! Tam 25 şehirdeki bu iş fırsatını sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün en az 10 bin TL maaşla personel alımı yapacağı belirtildi. Tam 25 şehirdeki bu iş fırsatını sakın kaçırmayın...

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tam 25 şehirde personel alacak! En az 10 bin TL maaşlı iş fırsatını sakın kaçırmayın!  

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tam 25 şehirde personel alacağını açıkladı. En az 10 bin TL maaşlı iş fırsatını sakın kaçırmayın...

Gökçe Cbs Harita Ve Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökçe Cbs Harita Ve Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de Mesut Bahitar Gökçe tarafından kuruldu.

Harita Kadastro Mühendislerine yönelik düzenleme Haberi

Harita Kadastro Mühendislerine yönelik düzenleme

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda onaylandı ve yasal hale geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; anunla, kadastro teknik hizmetlerinden tescile tabi tutulmayan uygulama, yer gösterme ve plan örneği çalışmalarının yapım ve kontrolü, tescile tabi tutulan cins değişikliği, arzi irtifak hakkı tesisi veya terkini, birleştirme ve muhdesatın terkini çalışmalarının yapım sorumluluğu ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüncetespit edilecek kadastro teknik hizmetleri niteliğindeki diğer işler, lisanslı harita kadastro mühendislik büroları tarafından üstlenilecek. 

Lisanslı harita ve kadastro mühendisleri, çalışmalarını sürdürdükleri süre içerisinde serbest harita ve kadastro mühendislik ve müşavirlik faaliyetlerinde de bulunabilecek. 

Lisans belgesi almak için şart olan 5 yıl tecrübe koşulu, 10 seneye yükseltilecek, belge sahibi olabilmenin özel koşullarından olan...