16 / 06 / 2024

harita üreticileri

harita üreticileri

Harita türlerinden olan tematik harita nedir, hangi haritalara tematik deniyor? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Geodek Harita İnşaat Akaryakıt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Geodek Harita İnşaat Akaryakıt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kadıköy'de 80 bin TL sermaye bedeli ile Osman Gümüşel tarafından kuruldu.

İlhanlar Harita Mühendisliği Yapı İnşaat Mimarlık Makine Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İlhanlar Harita Mühendisliği Yapı İnşaat Mimarlık Makine Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ergün İlhan tarafından kuruldu. 

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’ndan deprem çağrısı!

Elazığ’daki deprem gündemde olmaya devam ederken TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Forum34 Planlama Mimarlık Harita ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Forum34 Planlama Mimarlık Harita ve İnşaat Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Feyza Tolga tarafından kuruldu.

Tuğra Grup Harita İnşaat Danışmanlık Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğra Grup Harita İnşaat Danışmanlık Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Doğuhan Çamur tarafından kuruldu.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31008 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TSS Harita İnşaat ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

TSS Harita İnşaat ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Berat Arslan ve Erdinç Dinçer tarafından kuruldu.

Keşif Harita Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keşif Harita Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Leyla Çoban tarafından kuruldu.

3B Harita Mühendislik Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

3B Harita Mühendislik Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Silivri'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kanburoğlu tarafından kuruldu.

Evrim Savaş Harita Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Evrim Savaş Harita Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Evrim Gülcan Savaş tarafından kuruldu. 

CBS Harita İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CBS Harita İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Çalışkan ve Cemal Vedat Duman ortaklığında kuruldu. 

İm Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İm Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Osman Taha Arı tarafından kuruldu. 

Arcadium Estate Harita Planlama Geliştirme İnşaat Ve Teknik Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Arcadium Estate Harita Planlama Geliştirme İnşaat Ve Teknik Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Çatalca'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Sinan Karabağ tarafından kuruldu.

harita üreticileri Haberi

harita üreticileri

Tematik harita nedir?

Tematik harita, bir topografik altlık üzerinde o bölge ile mekansal

referanslı olan her konuda bilgi aktaran kartografik ürünlere deniyor.


Mekansal referanslı konu olarak tematik haritaya birkaç örnek;

Jeoloji, ulaşım, taşımacılık, hava sıcaklığı, hava basıncı, tarımcılık, madencilik, ekonomi, üretimler, denizcilik, hava ve toprak kirliliği, turizm gibi..


Haritaları kimler üretir?

Devletin temel görevleri arasında haritaların, ülkenin değişik amaçlı kalkınmasına ve taşınmaz mal hukukunda kullanılmak üzere üretilmesi de yer alıyor. Bu nedenle ülkemizde de büyük ölçekli topografik içerikli haritalar devlet eliyle üretilir, ya da devlet, ihale yoluyla özel firmalar tarafından bunların üretmesi sağlanıyor.


Buna göre, 1: 5000 ölçeğine kadar taşınmaz mal hukukunda hizmet verecek haritalar orijinal yer ölçmeleri ya da fotogrametrik yöntemlerle Başbakanlığa bağlı “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü” sorumluluğunda üretilip ve güncel tutuluyor. 


Buna karşın belediye...