08 / 07 / 2024

haritaları kimler üretir

haritaları kimler üretir

Harita türlerinden olan tematik harita nedir, hangi haritalara tematik deniyor? Yanıtı ve detayları haberimizde...

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kapsamında hayata geçirilecek yüzde 20 indirim kampanyası 21 Ağustos-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Peki kampanyadan kimler faydalanabiliyor? İşte detaylar...

5 soruda kimler emlak vergisi ödeyecek?

2017 yılı emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, kimler emlak vergisi ödeyecek, kimler vergiden muaf olacak?

Enerji kimlik belgesi kimler verebilir?

Bina Enerji Kimlik Belgesi, verildiği binanın Enerji Performansını gösteriyor. Belge, binalar için 2 Mayıs itibari ile zorunlu olacak. Peki, enerji kimlik belgesi kimler verebilir? Nereye başvurmak gerekir?

2017'de kira gelir vergisinden kimler muaf?

31 Mart akşamı kira gelir vergisi için beyanname verme ve ilk taksit ödeme süresi sona eriyor. Peki, kimler 2017'de kira gelir vergisi mükellefi kimler? 2017'de kira gelir vergisinden kimler muaf?

Emlak vergisini kimler ödemez 2017?

Emlak vergisi için 2017 ödeme dönemi başladı. Mükelleflerin Mayıs sonuna kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisini kimler ödemez 2017?

Bu yıl kira beyannamesi kimler verecek?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin 1-25 Mart 2017 tarihleri arasında beyanname vermeleri gerekiyor. Peki bu yıl kira beyannamesi kimler verecek? diyorsanız işte yanıtı...

2017 KDV iadesinden kimler yararlanacak?

40 maddeden meydana gelen Torba Yasa'da inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi. Peki, 2017 KDV iadesinden kimler yararlanacak?

Vergi yapılandırma başvuruları kimler için uzatıldı?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile vergi yapılandırma başvuruları 30 Kasım'a kadar uzatıldı. Peki, vergi yapılandırma başvuruları kimler için uzatıldı?

Emlak Konut kampanyasıyla kimler ev alıyor?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekonomiye can suyu olması için Emlak Konut GYO tarafından ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası’ başlatılmıştı. Peki bu kampanyadan kimler ev alıyor? Sorunun cevabı haberimizde...

Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile konutta yüzde 18 uygulanan KDV'lerin yüzde 8'e çekilme kararı alındı. Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

TOKİ 2016 indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

TOKİ'nin 2016 yılı indirim kampanyası 22 Ağustos'ta başlıyor. Peki TOKİ 2016 indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

Site yönetimleri ne zaman, nasıl, kimler tarafından kurulur?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " Site yönetimleri ne zaman, nasıl, kimler tarafından kurulur " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Konut sahipleri mart ayında emlak vergilerinin ilk taksitlerini ödemeye başladı süre mayıs sonuna kadar devam edecek. Konutu olup da kimler vergi ödemekten muaf? Yazımızda ilk olarak ev hanımları ve işsizlere yönelik avantajlara yer veriyoruz.

haritaları kimler üretir Haberi

haritaları kimler üretir

Tematik harita nedir?

Tematik harita, bir topografik altlık üzerinde o bölge ile mekansal

referanslı olan her konuda bilgi aktaran kartografik ürünlere deniyor.


Mekansal referanslı konu olarak tematik haritaya birkaç örnek;

Jeoloji, ulaşım, taşımacılık, hava sıcaklığı, hava basıncı, tarımcılık, madencilik, ekonomi, üretimler, denizcilik, hava ve toprak kirliliği, turizm gibi..


Haritaları kimler üretir?

Devletin temel görevleri arasında haritaların, ülkenin değişik amaçlı kalkınmasına ve taşınmaz mal hukukunda kullanılmak üzere üretilmesi de yer alıyor. Bu nedenle ülkemizde de büyük ölçekli topografik içerikli haritalar devlet eliyle üretilir, ya da devlet, ihale yoluyla özel firmalar tarafından bunların üretmesi sağlanıyor.


Buna göre, 1: 5000 ölçeğine kadar taşınmaz mal hukukunda hizmet verecek haritalar orijinal yer ölçmeleri ya da fotogrametrik yöntemlerle Başbakanlığa bağlı “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü” sorumluluğunda üretilip ve güncel tutuluyor. 


Buna karşın belediye...