01 / 05 / 2024

Harput Kalesinde restorasyon çalışmaları yeniden başladı

Harput Kalesinde restorasyon çalışmaları yeniden başladı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar 16 bilim uzmanı, 4 usta ve 20 işçiyle yürütülüyor.

Kahta Kalesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Kahta çayının batı tarafındaki sarp kayalıklar üzerinde yapılmış olan eski Kahta kalesinde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Selçuk Ayasuluk Kalesi restore ediliyor!

Selçuk ilçesinde bulunan ve alınan kararla UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girerek önemi bir kez daha ortaya çıkan Ayasuluk Kalesinde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Elazığ Harput Kalesi'nin restorasyonu 10 yıl sürecek!

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünce yürütülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan restorasyon çalışmalarının ardından, Harput Kalesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yapılacak.

Harput Sara Hatun Sarayı yeniden mi inşa edilecek?

arput eski muhtarı Feyzi Kahraman, tarihi Harput Sarayı'nm gün ışığına çıkarılmasını ve yeniden inşa edilmesini istedi. Kahraman, "Sonra restorasyon planı yapılmalı" dedi.

Harput Kalesi gün yüzüne çıkıyor!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde yer alan ve Urartulara döneminde yapılan Harput Kalesinde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmalar başladı. Harput kazı çalışmalarında elde edilen eserler bilim dünyasıyla paylaşılacak.

Harput Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar 16 bilim uzmanı, 4 usta ve 20 işçiyle yürütülüyor.

Harput Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı!

Harput Kalesi gün yüzüne çıkıyor. Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Meram'ın tarihi restorasyon çalışmalarıyla gün yüzüne çıkıyor!

KENTSEL dönüşüm çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olan Meram Belediyesi, restorasyon çalışmalarıyla da Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarıyor. Tarihi Yıldız Köşkünden günümüze kalan müştemilatını da restore ediyor...

Bursa'da, restorasyon çalışmaları başladı!

HER dönemin izlerini bünyesinde barındıran Bursa'da, çoğu yıkılmaya yüz tutmuş, harabe halindeki eserler Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmaları ile sosyal hayata ev sahipliği yapan ihtişamlı mekânlar haline geliyor...

AA Restorasyon Gayrimenkul Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

AA Restorasyon Gayrimenkul Yatırım İnşaat Grubu Otomotiv ve Makine Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Ahmet Kaplan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 5 Aralık'ta kuruldu

Alanya Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Dünya Kültür Mirası listesine kazandırılması çalışmaları çerçevesinde 50 bölgede çalışma yapan Alanya Belediyesi restorasyon çalışmalarına her gün yenileri ekleniyor. Kızılkule, tophane, tersane, mescitler, camiler, surlar sırasıyla restore ediliyor...

Taraklı'daki kerpiç evlerin restorasyon çalışmaları sürüyor!

Değişik Üniversitelerden Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı restorasyon projelerinin hayata geçirildiğini söyleyen Taraklılı Restorasyon Ustası İsmail Topuz Taraklı'daki kerpiç evlerin yeniden restore edilerek geleceğe taşındığını söyledi.

Mahfil Restorasyon İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Şirketi kuruldu!

Mahfil Restorasyon İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ekrem İncili, Nuri Kobal tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 20 Kasım'da kuruldu.

Harput Kalesinde restorasyon çalışmaları yeniden başladı Haberi

Harput Kalesinde restorasyon çalışmaları yeniden başladı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı. Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürlüğü Bilimsel Kazı Başkanıve Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Aytaç, kazı sahasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kazıların Elazığ Valiliği koordinatörlüğünde, İl Özel İdaresi ile Elazığ İli Harput Kültür Eğitim Sanat, Tarih, Turizm ve Araştırma Vakfının (ELHARVAK)maddi desteğiyle başladığını ifade etti. Daha önce Harput Kalesi iç kale bölümünde 2005-2009 yılları arasında kazı çalışması yapıldığını ve 5 yıl aradan sonra 16 bilim uzmanı, 4 usta ve 20 işçiyle yeniden çalışma sahasına girdiklerini belirten Aytaç, "İlk birkaç gün daha çok hafriyat, temizlik ve kareleme sistemleriyle başladık. Fiilen de bugün kazıya başlamış olacağız....