18 / 05 / 2024

Hasan Haşmet Işık kim

Hasan Haşmet Işık kim

Muğla Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık kimdir? Hasan Haşmet Işık, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hasan Haşmet Işık, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Hasan Haşmet Işık...

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Haşmet Aslan kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Haşmet aslan kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Şu an Trend GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Haşmet Aslan’ın biyografisi...

Haşmet Aslan, Trend GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğinden istifa etti!

Trend GYO Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haşmet Aslan istifa etti. 

Haşmet Kürüm hacizlere karşı mal varlığını tanıdıklarına mı devretti?

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Haşmet Kürüm, Türkiye ve yurtdışındaki 33 bankadan 1.5 milyar TL kredi çekti. Kürüm'ün olası hacizlere karşı kumpas kurduğu, mal varlıklarını eşine, kuzenine, çalışanlarına devrettiği ortaya çıktı. 

Çorum Hasan Paşa Halk Kütüphanesi arazisi imar değişikliğine onay!

Çorum'da inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin kapasitesinin genişletilip çağın şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için imar planı değişti.

Anka Yapı'nın Muğla Yatağan bürosu açıldı!

Anka Yapı AŞ.’nin Muğla Yatağan bürosunun açılışı Yatağan protokolünün de katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde kurdeleyi Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, ANAP Eski Milletvekillerinden Nevzat Özer, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Özler kesti.

Kepez Belediyesi yeni açılan caddeye şehit Mustafa Haşmet'in adını verdi!

Kepez Belediyesi, 17 Şubat 1920'de Antalya'nın Kurtuluş Savaşında verdiği ilk şehit olan Mustafa Haşmet'in ismini, Ünsal Mahallesi'nde yeni açtığı caddeye verdi. Cadde, Mustafa Haşmet'in şahadetinin 95. yılında hizmete açıldı.

1984 yılında Cindoruk, Boğaziçi Köprüsü'ne talip olmuş!

1984 yılında Doğru Yol Partisi İstanbul Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Cindoruk, Boğaziçi Köprüsü'ne 10 milyar lirayla talip olmuş. 1984 yılı şartlarında 7 milyara mal olan köprüyü 10 milyar liraya alacağım demiş.

1984 yılında Cindoruk, Boğaziçi Köprüsü'nü satın alacakmış!

1984 yılında Doğru Yol Partisi İstanbul Belediye Başkanı Adayı Hüsamettin Cindoruk, satışa çıkarılan Boğaziçi Köprüsü'ne talibim demiş. Cindoruk, başkan olduğunda Köprü'yü 10 milyar liraya satın alacakmış.

1983 yılında İkinci Boğaziçi Köprüsü'nün ilk ihalesi yapılmış!

1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü'nün ilk ihalesi yapılmış. 100 milyar liraya mal olacak köprünün ilk ihalesini Freeman Fox and Patners adında İngiliz firması kazanmış. Firma, 1 milyar 416 milyon lirayla en iyi teklifi vermiş.

1983 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün günlük geliri 15 milyon liraymış!

1983 yılında İstanbul trafiğinin büyük yükünü çeken Boğaziçi Köprüsü'nün günlük geliri 15 milyon liraymış. Aynı yıl 11. hizmet yılına girecek köprüden, toplam 256 milyon araç geçmiş.

1982 yılında metro, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü için 230 milyar gerekliymiş!

1983 yılında İstanbul Metrosu, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü'nün inşası için 230 milyar liralık yatırım gerekiyormuş. İstanbul'dan alınan 85 milyar liralık gelir vergisinin 3 katı harcamayla bu üç proje yapılabilirmiş.

1982 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü Baltalimanı ile Kanlıca arasında yapılacakmış!

1982 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü, 5. Beş Yıllık Kalkınma Planı kapsamına alınmış. Köprünün Baltalimanı ile Kanlıca arasında kurulması öngörülmüş. Köprü 8 milyara, 42 kilometre uzunluğundaki çevre yolu ise 30 milyara mal olacakmış.

Hasan Haşmet Işık kim Haberi

Hasan Haşmet Işık kim

Hasan Haşmet Işık kimdir?

1952 yılında Yatağan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini ilçesinde tamamladı. 1974 yılında Yatağan Belediyesinde göreve başladı. 27 yıllık görev süresinin ardından Yazı işleri Müdürlüğünden emekli oldu.


18 yıla aşkın bir süre Ulusal ve yerel Basında basın emekçisi olarak çalıştı. Basın kartı sahibidir. Yatağan Gençlik Spor Kulübünde 25 yılı aşkın süre yöneticilik ve başkanlık yaptı. T.H.K, Halk–Der, Kızılay Derneği, Ahi Sinan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yatağan Yüksekokul Binaları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı, Tüm-Der Kurucu üyeliği, İnsan Hakları Derneği Temsilciliği, ADD üyeliği, CHP Gençlik kolları Başkanlığı ve CHP  6 dönem Kurultay Delegeliği, Beden Terbiyesi Spor il Müdürlüğü Tertip Komitesi üyeliklerinde bulundu.


Ege Bölgesinde yapılan anketler sonucu “Şehir ve Başkan” dergisince “Yılın İlçe Belediye Başkanı” seçildi.

2003-2004 ve 2009 yıllarında...