18 / 05 / 2024

hasankeyf arıtma sistemi

hasankeyf arıtma sistemi

Batman Hasankeyf'te yapılan kazılarda 900 yıl öncesine ait kanalizasyon sistemi ortaya çıktı

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

Tekirdağ Kumbağ'da kanalizasyon ve arıtma sistemi ihaleye çıktı!

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın açıkladığı Barbaros ve Kumbağ Mahallerinde yapılacak kanalizasyon ve arıtma sistemi ile ilgili ihaleye çıkıldığını, bölgede yeni arıtma sistemlerinin yapıldığını söyledi.

Bulancak atıksu arıtma tesisi projesinde 2. etaba geçildi!

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, ilçede yapımı devam eden içme suyu temini sistemi ve atıksu arıtma tesisi yapım işi projesi kapsamında, projenin 2. Etabına geçildi.

Kemer'de arıtma tesisleri online takip edilecek!

Kemer de ki arıtma tesislerine 'Gerçek Zamanlı Atıksu İzleme Sistemi' kuruldu. Sistem, arıtmaların çalışması ve çıkan atık su Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 saat izlenebilecek.

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Pamukkale Üniversitesi'nin suyu borla arıtma projesi ödül aldı!

Pamukkale Üniversitesi'nden üç öğretim üyesinin, " Jeotermal Kaynaklardan Bor Arıtma ve Geri Kazanım Sistemi Projesi ", " su verimliliği " kategorisinde uluslararası yarışmada ikinci oldu

Ergene Havzası'nı kurtarmayı amaçlayan biyolojik arıtma sistemi protokolü onaylandı!

Kırklareli, Edirne ve de Tekirdağ illerini kapsayan Ergene Havzası'nı kurtarmayı amaçlayan biyolojik arıtma, toplama hattı ve de deşarj sistemine ilişkin protokol, Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.

Serban'a arıtma tesisi inşa ediliyor!

Abdurrahim Aktoprak;" Kanalizasyon altyapı ve arıtma sistemi projesi ile ilgili 2.etap çalışmalarını yapmak üzere Ankara İller Bankası Proje Dairesi Başkanlığından bir heyet kasabamıza gelerek çalışmalarına başlamıştır."dedi

Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığınca yapımı tamamlanan, Ordu'da 213 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi bugün açılacak. Ordu halkına AB standartlarında atıksu arıtma hizmeti verilecek

NOSAB 660 bin TL'ye arıtma tesisini yeniledi!

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde 660 bin TL'ye yenilenen çevreci arıtma tesisini tanıtan Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bezmez, "NOSAB bu proje ile günümüz teknolojisinin bir adım önüne geçecek" dedi

Ordu atıksu arıtma tesisi yarın açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan 213 Bin kişiye hizmet verecek “Ordu Atıksu Arıtma Tesisi” nin açılışı yarın yapılacak.

Tosya atıksu arıtma tesisinin yapımı sürüyor!

28 bin metrekare alan üzerine kurulu Tosya Atık Su Arıtma Tesisi, havalandırma, deşarj üniteleri ve yer yer 4 metreyi bulan istinat duvarlarının yapımı hızla devam ediyor.

Tire arıtma tesisi günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 28. arıtma tesisini yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’de kurmaya hazırlanıyor. 66 bin kişiye hizmet verecek tesis, günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak.

hasankeyf arıtma sistemi Haberi

hasankeyf arıtma sistemi


Hasankeyf’teki arkeolojik kazının başkanlığını yürüten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, kazılarda Hasankeyf’in 12 bin yıl öncesinin tarihine ulaşıldığını ancak bu yıl yapılan kazının en önemli sonucunun, 12. yüzyılda Artuklu döneminde kullanılmış arıtma sistemi olduğunu söyledi. 


Çalışmalarında Artuklu dönemine ait bir kanalizasyon sistemi ortaya çıkardıklarını anlatan Uluçam, “Günümüzde bile bölgede tuvalet atıkları doğrudan Dicle Nehri’ne akıyor. 900 yıl önce bir kanalizasyon sisteminin olduğu, atıkların Dicle Nehri’ne ulaşmadan önce, bu sistemin üçlü bir arıtma sisteminden sonra nehre verildiği bilimsel olarak ortaya kondu’’...