04 / 05 / 2024

hasankeyf barajı

hasankeyf barajı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ''Hasankeyf'te 5'i kültürel varlık özelliğinde olmak üzere toplam 59 cami sular altında kalacak'' dedi.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

Hasankeyf'te yıkım devam ediyor!

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf’te yıkım çalışmalarına hızla devam ediyor.

Yeni Hasankeyf'te 700 konut ve 169 iş yeri teslim edildi!

Batman'daki Ilısu Barajı Gölü faaliyete geçtiğinde su altında kalacak Hasankeyf ilçesinde, vatandaşların, yeni yerleşim alanına taşınması sürüyor. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Evlerin yüzde 80'i taşındı, esnaf da iki gün içinde eşyalarını nakledecek" dedi...

Yeni Hasankeyf'e 400 aile taşındı!

Ilısu Barajı'nın faaliyete başlaması ile Batman’ın Hasankeyf ilçesi tahliye çalışmalarında sona gelindi. Hasankeyf'e 3 kilometre uzaklıktaki yeni yerleşim yerinde yapılan 750 konut sakinlerini ağırlamaya başladı…

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Hasankeyf’teki son eser Er-Rızk Camisi taşınıyor!

Hasankeyf’te kültürel mirasın korunması için şu ana kadar 6 eser baraj gölü alanından kaldırıldı. Bölgede son olarak Er-Rızk Camisi taşınıyor.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf’te yıkım hızlandı!

Batman’da tamamlaması planlanan Ilısu Barajı altında kalacak antik kent Hasankeyf ilçesinin yıkım işlemi sürüyor.

Hasankeyf'te 698 konutun kura çekilişi yapıldı!

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında baraj sularından etkilendiği için yeni Hasankeyf'te inşaatı tamamlanan 698 konut, kura ile hak sahiplerine teslim edildi...

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

hasankeyf barajı Haberi

hasankeyf barajı


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ilısu Barajı ve HES projesiyle, Hasankeyf'te 5'i kültürel varlık özelliğinde olmak üzere toplam 59 caminin sular altında kalacağını belirtti. 

     CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in yazılı soru önergesini cevaplayan Eroğlu, Ilısu Barajı ve HES projesi inşaatının tamamlanmasıyla barajda su tutulmaya başlanacağını ifade etti. Eroğlu, barajda su tutulmasıyla Hasankeyf'te 5'i kültürel varlık özelliğinde olmak üzere toplam 59 caminin sular altında kalacağını açıkladı. 

     Ilısu Barajı ve HES projesinin dünyanın en büyük su projelerinden olan GAP'ın temel barajlarından biri olduğunu vurgulayan Eroğlu, barajın bin 200 MW'lık kurulu gücü bakımından da Atatürk, Karakaya ve Keban barajlarının ardından Türkiye'nin dördüncü büyük barajı olacağını kaydetti. 

     Eroğlu, projeyle alakalı Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında...