29 / 09 / 2024

Hasankeyf köprü temel atma

Hasankeyf köprü temel atma

Binali Yıldırım, "Geçen 35 yılda on binlerce insanımızı kaybettik ne için? Bunun cevabını kimse veremiyor. 600 milyar doların üzerinde maddi kaynağımız heba oldu, ama artık barış zamanıdır huzur zamanıdır" dedi...

Hasankeyf Köprüsü hizmete açıldı!

Batman, Mardin ve Habur’u birbirine bağlayan ve merakla beklenen Hasankeyf-2 köprünün açılışı yapıldı.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

1915 Çanakkale Köprüsü ticarete can verecek!

Bursa'da metro hattı temel atma töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Avrasya ve Afrika coğrafyasının ticari kavşağı olacağını dile getirdi. 

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi! 

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde inşa edilen, ay sonunda tek yönlü olarak hizmete alınacak Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi.Köprüde kalan 30 metrenin de inşa edilmesiyle yıl sonunda çift yönlü olarak ulaşıma açılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçiş ücreti ne kadar olacak?

18 Mart'ta kule temel atma töreni yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçiş ücreti ise 15 euro + KDV (bugünkü kurlarla 80 TL) olarak belirlendi. 

1915 Çanakkale Köprüsü’nde kule temel betonu atıldı!

Daelim-Limak- SK-Yapı Merkezi Ortak Girişimi tarafından 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklifi ile kazanılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara–Çanakkale Otoyolu Kule Temel Betonu ile Kule Kazık Çakım Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ilçelerde düzenlediği açılış ve temel atma törenlerinin sonuncusunu Tarsus’ta düzenledi. Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhuriyet'in 100. yılına yetiştirilecek!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu temel atma töreninde konuşan Arıoğlu, bundan daha büyük bir mutluluk ve heyecan düşünemediklerini söyledi.

Hasankeyf köprü temel atma Haberi

Hasankeyf köprü temel atma

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 4 köprü ve 40 kilometre viyadük yolun temeli, bakanlar Binali Yıldırım, Veysel Eroğlu, Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleşti.


Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tarihi 10 bin yıl öncesine kadar dayanan Hasankeyf'in büyük bir değişim yaşadığını belirterek, yeni bir Hasankeyf kurulmakta olduğunu söyledi.


Prensiplerinin, geçmişi ihya, geleceği inşa etmek olduğunu belirten Yıldırım, yıllarca Türkiye'nin kurulu gücü en büyük dördüncü, dolgu gövdesi en büyük ikinci barajı olan Ilısu'nun yapımının engellendiğini ancak bu zorlukların geride kaldığını kaydetti. Bin 200 megavat gücündeki bu baraj yapıldığında yılda 4 milyar kilovatsaate yakın bir enerji üretileceğini ifade eden Yıldırım, "Eskiden bir baraj yapıp 20 yılda tamamlanınca baraj kralı olunuyordu. Şimdi 10 yılda 232 baraj yaptık, binlerce gölet yaptık krallık...