05 / 05 / 2024

Hasanpaşa Gazhanesi müze mi olacak

Hasanpaşa Gazhanesi müze mi olacak

Hasanpaşa Gazhanesi’ni enerji müzesi ve kültür merkezine dönüşüyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Burası odak noktası, çekim merkezi olacak. Burada yaşayan insanlarımıza keyif verecek ve çevresini de olumlu yönde etkileyecek” dedi.

Hasanpaşa Gazhanesi müze ve kültür merkezine dönüşecek!

İstanbul’da yıllardır atıl vaziyette duran tarihi Hasanpaşa Gazhanesi, enerji müzesi ve kültür merkezine dönüştürülüyor. Yakın bir tarihte tamamlanması planlanan projenin içerisinde enerji sistemleri müzesi ve bilgi tüneli de yer alacak.

Hasanpaşa Gazhanesi müze mi olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yıllardır atıl vaziyette duran tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'ni enerji müzesi ve kültür merkezine dönüştürdüklerini söyledi..

Hasanpaşa Gazhanesi enerji müzesi ve kültür merkezi oluyor!

tarihi Hasanpaşa Gazhanesi’ni enerji müzesi ve kültür merkezine dönüştürdüklerini açıklayan Başkan Topbaş, “Burası odak noktası, çekim merkezi olacak. Burada yaşayan insanlarımıza keyif verecek ve çevresini de olumlu yönde etkileyecek” dedi.

Üniversiteler açılacak mı? YÖK üniversiteler ne zaman açılacak? Nisanda üniversiteler açılır mı?

Üniversiteler ne zaman açılacak? Nisan ayında üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler bahar dönemi yüz yüze mi olacak? bu sorular şu sıralarda sık sık soruluyor. İşte merak edilen detaylar!

Kadıköy Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahallelerinin 1/5000 ölçekli ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahalleleri' ne ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar planı askıya çıkarıldı.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı mecliste!

2021 yılı itibarıyla Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Bursa, Konya ve Tunceli'deki 3 müze açılıyor!

Bursa, Konya ve Tunceli illerinde restorasyon çalışmaları tamamlanan 3 müze hizmete açılıyor.

Edirne'ye 12 yeni müze müjdesi!

Şehir merkezinde 9 müzenin bulunduğu Edirne'de gelecek yıl 12 müze daha açılacak.

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumluların bu talebi gerçekleşecek mi?

Ayasofya için kritik karar haftası: İbadete açılacak mı?

24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya için kritik haftaya girildi. Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması için açılan davada Danıştay'ın kararı 2 Temmuz'da belli olacak. Kararın duruşmadan sonra açıklanacağı öngörülüyor.

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Müze otel konsepti Türkiye'de yayılmaya başladı!

Fark yaratmak, olmayanı sunmak ve deneyim yaşatmak gerçeğiyle yola çıkılan Müze otel anlayışı, İstanbul, Kapadokya, Sinop, Urla, Datça gibi Türkiye'nin birçok kentinde uygulanıyor...

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Hasanpaşa Gazhanesi müze mi olacak Haberi

Hasanpaşa Gazhanesi müze mi olacak

Yıllardır atıl vaziyette bulunan tarihi Hasanpaşa Gazhanesi’ni enerji müzesi ve kültür merkezine dönüştürmek için başlatılan restorasyon çalışmasını yerinde inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “Burası odak noktası, çekim merkezi olacak. Burada yaşayan insanlarımıza keyif verecek ve çevresini de olumlu yönde etkileyecek” dedi.


Geçmişte İstanbul’un yakıt ihtiyacının karşılandığı 3 önemli tesisten biri olan tarihi Hasanpaşa Gazhanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan restorasyon çalışmasıyla, enerji müzesi ve kültür merkezi haline getirilecek.


Çalışmaları yerinde incelemek için Kadıköy’de bulunan tarihi Hasanpaşa Gazhane’sine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gazhane restorasyon çalışmalarının takip edildiği programa Ak Parti 1’inci Bölge Milletvekili Adaylarından Hurşit Yıldırım, Faik Işık, Ahmet Berat Çonkar ve AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin...