02 / 05 / 2024

hasarlı binaya dask yapılır mı

hasarlı binaya dask yapılır mı

Elazığ Sivrice'de dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem oldu. Bir çok bina yıkıldı ve hasar aldı. Peki hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır? Hasarlı bina ihbarında istenen belgeler neler?

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar, DASK ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla sorguluyor. İşte detaylar!

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki hafif hasarlı konutlar için DASK tarihinde bir ilki başlattıklarını belirterek, bu kapsamdaki sigortalı vatandaşlara duyuru yaptı.

Az hasarlı binalarda oturulur mu? Az hasarlı binaya girilir mi?

Az hasarlı raporu çıkan binalarda oturulur mu? Binlerce vatandaş bu sorunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Bina çürük raporu aldıktan sonra ne olur? Az hasarlı binaya DASK ne kadar ödeme yapar?

Binasının ne kadar depreme dayanıklı olduğunu merak edenler, bu konuda araştırmalara başladı. Hem hasar tespitinde hem de DASK konusunda merak edilen birtakım sorular bulunmaktadır. İşte onlar ve yanıtları!

DASK'ın hasar ödemesi 1.1 milyar TL'yi geçti! Başvuru sayısı ise 290 bin 558 oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından DASK'a gerçekleştirilen hasarlı ya da yıkılmış konutlar için başvuru sayısı 290 bin 558 olarak gerçekleşti. DASK ödenen tazminat tutarını açıkladı...

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

İzmir'deki orta hasarlı binalara performans analizi yapılmalı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında yaklaşık 6 bin civarındaki orta hasarlı binaya yeterli destek verilmedi. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, yaşam hakkının her şeyden önemli olduğunu belirtti.

İzmir depreminden sonra orta hasarlı denen binaya yeni rapor: Az hasarlı, oturulabilir!

İzmir depremi ardından Bayraklı ilçesinde 2 blok “orta hasarlı” olarak belirlendi. Depremzedelere taşınma yardımı yapıldı. 5 ay sonra verilen “Az hasarlı/oturulabilir” raporundan sonra ise AFAD, nakdi yardım ödenenlerden paraları iade etmesini istedi...

Elazığ'da olası bir depremde orta hasarlı binalar da yıkılacak!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak'ta yaşanan Elazığ depreminde birçok binaya orta hasarlı raporu verildiğini ve olası bir depremde orta hasarlı tespiti yapılan binaların da yıkılacağını belirterek, "Gözlemsel tespit yerine karot ve röntgenle bilimsel tespitler yapılmalıdır" dedi...

DASK, Elazığ ve Malatya'da 31 milyon lira hasar ödemesi yaptı!

Elazığ Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Dask, hasarlı binaların olduğu bölgelere toplam 31 milyon TL'yi aşkın ödeme yaptı...

Depremde ağır hasarlı olduğu için boşaltılan binaya hırsız girdi! 

Malatya'nın Kanalboyu Caddesi'ndeki 24 daireli yedi katlı Kültür Apartmanı, riskli ve hasarlı olması sebebiyle tahliye edilmişti. Binadaki bazı dairelere giren hırsızlar, pencere, kapı, korkuluk, muslukları çaldılar...

DASK Elazığ ve Malatya'da 6 bin 700 hasarlı konut tespit etti!

Türkiye’nin adeta kenetlendiği Elazığ depreminde yaralar hızlıca sarılıyor. DASK şu ana bölgede kadar 6 bin 700 hasarlı konut tespit etti. Yaşamın kısa zaman içerisinde normale dönmesi için tazminatlar hızlıca ödenecek.

Küçükçekmece'de hasarlı binaya dolaplı önlem!

Küçükçekmece'de 5.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle boşaltılan binanın yıkım kararı verildi. Pazartesi günü yıkılacak bina önünde ahşap dolap, kapı ve komodinli önlem mahalle sakinlerini ürküttü...

hasarlı binaya dask yapılır mı Haberi

hasarlı binaya dask yapılır mı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde onlarca bina hasar aldı, yıkıldı. 

Depremde 17'si Elazığ, 4'ü Malatya olmak üzere 21 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yaralı sayısı ise Elazığ'da 654, Malatya'da 226, Diyarbakır'da 32, Adıyaman'da 25, Batman'da 6, Kahramanmaraş'ta 37, Şanlıurfa'da 50 olmak üzere 1030 olarak aktarıldı. Elazığ şehir merkezinde 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmasının devam ettiği bildirildi. 

AFAD, afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiğini bildirdi. Depremde, hasarlı binalar için ihbar yapılması gerekiyor. 

Zorunlu Deprem Sigortası sahiplerinin, teminat kapsamındaki deprem ve deprem kaynaklı zararlarının bildirimi için belirtilen ihbar noktalarını aramaları gerekiyor.

İhbar noktalarından alacağınız bilgi ve yönlendirmelerle, hasarınızın tespit ve tazmini için gerekli işlemleriniz en hızlı şekilde uygulamaya alınıyor. 

1- ALO DASK 125

2- Dask.gov.tr'de bulunan ONLİNE HASAR İŞLEMLERİ...