12 / 05 / 2024

hasarlı okullar adıyaman

hasarlı okullar adıyaman

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden sonra zarar gören okullar için verilen konteynerlere ve okulların tekrar yapımına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Adıyaman'da 20 bine yakın binanın yıkımı 2 ayda tamamlanacak!

Adıyaman'da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen ağır hasarlı yapıların yıkımına başlandı. 

Adıyaman'da 8 bine yakın ağır hasarlı yapı yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman'da hasarlı yapıtların yıkımına başlanacak.

Adıyaman'da okul inşaat çalışmaları devam ediyor!

Adıyaman'ın Kahta ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Yılmaz, ilçede inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam eden okulları yerince inceledi.

Adıyaman'daki hasarlı camiler tekrar inşa edilecek!

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bir yıl arayla meydana gelen iki depremde zarar gören 5 cami yıkılarak, vatandaşların yapacakları yardımlarla tekrar yapılacak.

Adıyaman'da depremden etkilenen okulların tekrar yapımı TBMM'de!

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden sonra zarar gören okullar için verilen konteynerlere ve okulların tekrar yapımına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Adıyaman Samsat'ta hasarlı evler için yapı kusuru raporu!

Adıyaman Samsat'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından ön değerlendirme raporu yayınladı. Rapora göre, ağır hasarlı evlerde "Yapı kusuru"na rastlandı.

Adıyaman Samsat'ta bin bina hasarlı!

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, depremde zarar gören Samsat ilçesindeki hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Erin, toplam 2 bin civarında bina bulunan Samsat'ta bin binada hasar oluştuğunu söyledi.

Adıyaman Samsat'ta 3 okula spor sahası yapıldı!

Adıyaman’ın Samsat ilçesi Yarımbağ, Uzuntepe ve Doğanca köy okullarına birer adet basketbol ve voleybol sahası yaptırıldı.

Adıyaman Samsat'ta 3 okula spor sahası yapıldı!

Adıyaman’ın Samsat ilçesi Yarımbağ, Uzuntepe ve Doğanca köy okullarına birer adet basketbol ve voleybol sahası yaptırıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yapımı devam eden okulları inceledi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmak üzere Besni ilçesini ziyaret etti. Demirtaş bağcılık uygulama alanını gezerek, yetiştirilen üzümün kalitesi ve çeşidi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

hasarlı okullar adıyaman Haberi

hasarlı okullar adıyaman


CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden sonra zarar gören okullar için verilen konteynerlere ve okulların tekrar yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Salıcı sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


Salıcı önergesinde "5.5-5.8 şiddetinde depremin meydana geldiği Adıyaman Samsat ilçesi hakkında 7 Mart 2017 günü konuya ilişkin açıklamalarda bulunana İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, ilçede 2 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etmişti. Öte yandan ilçe merkezindeki 6 okulunda deprem yüzünden hasar meydana geldiğini söyleyen Kızılkaya, çarşamba gününden itibaren öğrencilerin çadırlarda eğitim göreceğini, 15 gün sonra ise Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulacak konteyner kentte eğitimlerini devam ettireceklerini kaydetmişti." dedi.


"İlçede bulunmuş olduğumuz ziyaretler kapsamında hala sürecin eksikliklerle devam ettiği zor ortamlarda...