03 / 05 / 2024

Haseki Hastanesi arsası

Haseki Hastanesi arsası

Taraf Gazetesi' nin haberine göre Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan tarafından yaptırılan tarihi Haseki Hastanesi’nin yine tarihi bir trampa ile Hazine’ye devredildiği ortaya çıktı...

Van eski Devlet Hastanesi arsası satıştan kaldırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Emlak Dairesi tarafından satışa çıkarılan Van eski Devlet Hastanesi arsası satıştan kaldırıldı.

Van Saray'a yeni devlet hastanesi geliyor!

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Saray ilçesine yapılması planlanan devlet hastanesi için arsası için incelemeler yapıldı. 

Yeni Haseki Devlet Hastanesi Haziran'da açılacak!

Yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, en geç Haziran ayında Sultangazi’de yapılan yeni hastane binasına taşınacak. 

Kartal Yavuz Sultan Selim Hastanesi’nin arsasına konut mu yapılacak?

CHP’li Kartal Belediyesi, Yavuz Selim Kartal Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgeyi ‘riskli alan’ ilan etti. Konut alanı olarak düzenlenen bölgeye 120 metre yüksekliğinde 30 katlı rezidansların yapılacak olması ise tepkilere neden oldu.

Niğde'de eski devlet hastanesi arsasına hükümet konağı yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de eski devlet hastanesi arsasına yeni hükümet konağı kompleksi yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Samsun eski Ruh Hastalıkları Hastanesi'nin arazisi ne olacak?

Samsun Haber Gazetesi Köşe Yazarları H. Mustafa Genç, bugünkü yazısında "eski Ruh Hastalıkları Hastanesi'nin arsası"nı konu aldı. İşte o yazı:

Marmaris'e 125 yataklı devlet hastanesi geliyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesine yapılması planlanan 125 yataklı yeni devlet hastanesi için arazi tahsis protokolü imzalandı. AK Parti Muğla milletvekili Öztürk de Marmaris'te yapılması planlanan devlet hastanesi arsası için 4 yıldır çalıştıklarını kaydetti.

Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi arsasının planları yargıya taşındı!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy eski Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi alanının planlarına Bakırköy Belediyesi olarak itiraz ettiklerini ifade ederek konuyu idari yargıya taşıdıklarını belirtti.

Güney Seyhan Devlet Hastanesi arsası incelendi!

Adana’nın Seyhan ilçesi Obalar Caddesi üzerinde bulunan 35 dönümlük arsada, “Güney Seyhan Devlet Hastanesi” yapılması için ilk adım atıldı..

1939 yılında Haseki Hastanesi'nin kuruluşunun 400. yılı kutlanmış!

İstanbul'un en eski hastanelerinden biri olan 19. yüzyılda Haseki Nisa Hastanesi adıyla anılan Haseki Araştırma ve Eğitim Hastanesi 1539 yılında Haseki Sultan tarafından kurulmuş ve 1939 yılında 400. yılı kutlanmış.

1939 yılında Haseki Hastanesi'nde 176 bin liraya Tedavi Kliniği açılmış!

1939 yılında Haseki Hastanesi'nde Tedavi Kliniği, Vali ve Belediye Reisi Lütfi Kırdar tarafından açılmış.Klinik 50 yataklıymış ve 176 bin liraya mal olmuş. Cihazlara ise 40 bin lira sarf edilmiş.

1935 yılında Teşvikiye'de eski Rus Hastanesi'nin bulunduğu 4081 metrekareye sahip arsa satılacakmış!

1935 yılında eski Rus Hastanesi'nin arsası Adapazarı Türk Ticaret Bankası tarafından açık artırma ile satılacakmış. Arsa bugün Nişantaşı semti Vali Konağı Caddesi'nde yer almaktaymış. Arttırmaya girebilmek için de 6 bin lira teminat vermek gerekmiş.

Osman Nuri Dilek: Karşıyaka Devlet Hastanesi arsasını takas edebiliriz!

Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkılması planlanan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin arsasını, Karşıyaka Belediyesi'nin vereceği bir arsa ile takas etmek istediklerini söyledi.

Haseki Hastanesi arsası Haberi

Haseki Hastanesi arsası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Maliye Bakanlığı arasında gerçekleşen trampa işleminde, belediyenin Haseki Hastanesi’nin arsaları karşılığında, Hazine’den konut, alışveriş merkezi için yeni arsalar aldığı belirlendi. Söz konusu trampa ise, ekonomi kurumları arasında da tartışma konusu oldu.

İstanbul’daki “asrın trampasının” hikayesi şöyle:

TRAMPADA İKİNCİ PERDE

Bazı AKP’li belediyelerin vergi borçlarını “cami arsaları” ile kapatmasının ardından, yine bazı AKP’li belediyelerin, hastane ve sosyal tesis arazileri ile Hazine arazilerini trampa ederek milyonlarca liralık arsa rantı sağladığı ortaya çıktı. Bunun en ilginç örneklerinden birisinin ise Maliye Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında Haseki Hastanesi için trampanın olduğu belirlendi.

Taraf’ın ulaştığı belgelere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hürrem Sultan tarafından yaptırılan ve halen de Haseki Hastanesi olarak kullanılan arsaları ve Bağcılar Hastanesi’nin arsalarını, Hazine’ye dolayısıyla Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel...