07 / 07 / 2024

Hasköy Meydanı

Hasköy Meydanı

1939 yılında şehir içindeki bütün meydanlar, Belediye Kanunu'na göre Belediye'ye aitmiş. Milli Emlak İdaresi ise denizden dolma meydanların kendisine ait olduğunu iddia etmiş. Mahkeme, meydanın belediyeye ait olduğuna karar vermiş.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Hill Garden Hasköy konutları ne zaman teslim edilecek?

Samsun'da Köksallar İnşaat tarafından hayata geçirilen Hill Garden Hasköy konut projesinde satışlar devam ediyor. Proje kapsamında 5 blokta 104 adet daire inşa edilecek.

Çengelköy Meydan satışta! Yeni proje! 

Çengelköy Meydan projesinde konut satışları başladı. Peki Çengelköy Meydan'da hangi konut tipleri var? Projede konut fiyatları ne kadar? İşte Çengelköy Meydan ile ilgili merak edilenler... 

Hill Garden Hasköy konut projesi satışta! Yeni proje

Köksallar İnşaat tarafından Samsun'da inşa edilen Hill Garden Hasköy konut projesi satışa çıktı. Proje 5 blok 104 daireden oluşuyor. 

Mudanya Hasköy'de 12 adet arsa satılıyor! İhalesi 12 Ekim'de!

Mudanya Belediye Başkanlığı, Bursa ili, Mudanya ilçesi, Hasköy Mahallesi'nde yer alan 12 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar ve fiyatlar...

Arsa almak isteyenlere büyük fırsat! Mudanya Belediyesi 16 arsayı satıyor!

Mudanya Belediyesi Hasköy'de yer alan 16 adet arsayı satışa sunuyor. Arsaların fiyatları 1 milyon 453 bin 193 TL'den başlıyor...

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

İBB ve Bakırköy Kaymakamlığı arasında 135.3 milyon TL'lik arsa takası!

İBB, Bakırköy Kaymakamlığı ile arsa takası yapacak ve Bakırköy Meydanı’nı büyütecek. İBB, Bakırköy Meydanı’ndaki araziye karşılık, Bakırköy Adliyesi’nin yanındaki meydanı verecek.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Hasköy Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Hasköy Parkı Şubesi bugün Beyoğlu'nda 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ege Yapı'dan Çekmeköy ve Hasköy’e 2 yeni proje!

İnovatif projeleriyle öne çıkan Ege Yapı, Çekmeköy ve Hasköy’e 2 yeni proje hayata geçirmeyi planlıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, ''210 milyon TL değerinde iki yeni projeye daha başlamayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Hasköy Meydanı Haberi

Hasköy Meydanı



Hasköy Meydanı


Mahkeme belediyeye ait olduğuna karar verdi.


  Şehir içindeki bütün meydanlar, Belediye Kanunu'na göre şehre, yani Belediye'ye aittir. Kanun, meydanlardan halkın tenezzüh ve istifade edeceğini düşünerek bu hükmü kabul etmiştir. Fakat Maliye, denizden dolma meydanların kendisine ait olduğunu iddia etmektedir. Maliye'nin bu noktai nazarına göre, deniz hükümete ait olduğundan denizden çıkan her nevi maddeler ve malzeme de hükümete aittir. Binaenaleyh denizden dolma kara parçaları da hükümetin malıdır.

  Şehirde denizden dolma yerler, öteden beri Maliye ile Belediye arasında bir ihtilaf mevzu olmuştur. Bu ihtilaflardan biri de Hasköy Meydanı'na aittir. Milli Emlak İdaresi, bundan tahminen altı yedi sene evvel bu...