18 / 05 / 2024

hastane maliyeti 2017

hastane maliyeti 2017

Şehir hastanelerinin toplam maliyeti ve kur riski meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu..

İnşaat sektörü işgücü maliyeti endeksi yüzde 15,4 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan 2017 yılı üçüncü çeyrek işgücü maliyeti endeksi inşaat sektöründe yüzde 15,4 arttıç 

Villa inşaat maliyeti hesaplama örneği 2017!

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde villa inşa etmenin ne kadara mal olduğunu merak ettiğinizi düşünelim. İşte yeni verilere göre villa inşaat maliyeti hesaplama örneği 2017..

Dubleks ev maliyeti 2017!

2017 yılında uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri geçtiğimiz Ağustos ayında belli olmuştu. Peki, dubleks ev maliyeti 2017 ne kadar?

100 metrekare evin maliyeti 2017!

Emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerine göre 100 metrekare evin masrafları ortalama ne kadar tutar?

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne 2. hastane geliyor!

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplanan Plan ve Bütçe Komisyonunda SDÜ'nün bütçe tasarısında ikinci bir hastane yapılması öngörüldü. Yeni hastane, mevcut hastanenin yanında inşa edilecek. Proje için 2017 yılı bütçesinden 3.5 milyon TL ödenek ayrıldı.

Kol İnşaat'tan, Amasya'ya 180 yataklı hastane!

Hayata geçirdiği tüm projelerde kaliteli, sosyal ve nitelikli yaşam ve iş alanları sunmayı hedefleyen Kol İnşaat, 2017 yılında 180 yatak kapasiteli özel hastane yatırımı için hazırlıklarını tamamladı.

Ev inşaat maliyeti hesaplama 2017!

Ev inşaat maliyeti hesaplamalarında kullanılan metrekare maliyet bedeli her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. İşte ev inşaat maliyeti hesaplama 2017 örneği..

Daire maliyeti hesaplama 2017!

Bir dairenin inşaat maliyeti, inşaat sınıf ve türüne göre belirlenen maliyet bedelleri ile tespit edilebiliyor. Söz konusu inşaat metrekare maliyetleri her sene yeniden belirleniyor. İşte daire maliyeti hesaplama 2017 örneği..

Ev inşaat maliyeti 2017 hesaplama!

2017 yılında uygulanacak inşaat metrekare bedelleri Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Böylece ev inşaat maliyet bedelleri de belli oldu. İşte ev inşaat maliyeti 2017 hesaplama örneği..

İzmir Tınaztepe Hastanesi'nin inşaatı 2017'de başlayacak!

Buca Tınaztepe'ye yapılacak şehir hastanesi için çalışmalar başladı. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre hastane inşaatına 2017'de başlanması hedefleniyor.

İnşaat metrekare maliyeti hesaplama örneği 2017!

İnşaat metrekare maliyetleri her sene yeniden belirleniyor. 2017 yılında uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri 25 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak belli oldu. İşte inşaat metrekare maliyeti hesaplama örneği 2017..

Betonarme bina metrekare maliyeti 2017!

2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, betonarme bir binanın inşaat metrekare bedeli ne kadar oldu?

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2017?

Emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belli oldu. Peki, bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2017?

hastane maliyeti 2017 Haberi

hastane maliyeti 2017



CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, şehir hastanelerinin toplam maliyetine ve kur riskine ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularının Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Basmacı "18 Aralık 2014 Tarihinde TBMM'de milletvekillerine dağıtılan "sağlık yatırımlarında kamu özel iş birliği modelinin klasik modelle finansal karşılaştırması" adlı kitapçığına göre, klasik yöntemle kamu tarafından finanse edilen projelerin de özel sektörle birlikte yapılan projelerin de riskleri var.  


Klasik modelde en büyük risk maliyet artışı iken, kamu özel iş birliği modelinde ise en büyük risk kur artışı olarak belirtiliyor. Bu kitapçığa göre klasik yöntemle yapılan bir ihalede kur riski sıfırken, kamu özel iş birliği yapılan ihalede, kur riski tamamen kamuya ait olmaktadır. Bu modelde özel sektörün kur riski sıfırken, kamu tüm kur riskini...