28 / 08 / 2024

hatay dsi projeleri

hatay dsi projeleri

Bazı tesislerin temellerini atmak üzere Hatay’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2040-2050 yılına kadar Türkiye'de su sorunu olmayacağını, bunun için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi...

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler sürerken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı.

TOKİ Hatay projesi için son dakika müjdesi geldi! 542 ucuz konut için bu tarihi kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri için yeni konut projeleri inşa etmeye devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay projesi için düğmeye bastı. İşte TOKİ Hatay projesi detayları...

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını genişletmek için raylı sistem çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Bitlis'te Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri TBMM'de!

Bitlis'te Bakanlık tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Iğdır'da Bakanlıkça yapılan ulaşım projeleri TBMM'de!

Iğdır'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hatay Büyükşehir projeleri MIPIM'e damga vurdu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olan MIPIM’de Hatay’a çağ atlatacak projelerini tanıtıyor.

DSİ'den Hatay'a 213 milyon TL'lik yatırım!

DSİ'nin Hatay’da inşa edeceği 12 tesisin temeli atıldı. 213 milyon liralık yatırımla inşa edilecek tesisin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tarafından atıldı.

Hatay projeleri masaya yatırıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2017-2018 yılı projeleri görüşmek amacıyla Harbiye Hidro Tesisleri’nde istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Hatay'ın milyonluk projeleri tam gaz ilerliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Asi Nehri ve Akdeniz’e dökülen diğer derelerin temiz olması için arıtma tesisi inşaatı projesi çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Defne'nin altyapısı yenilendi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), kanalizasyon hattı olmayan cadde ve sokaklar için hazırladığı projeleri uygulamaya geçirmeye devam ediyor.

Hatay'ın vizyon projelerinde son durum!

Hatay’ın projeleri, Antalya’daki EXPO 2016’da sergileniyor. Kent, EXPO 2021’i düzenlemek için de harekete geçti. Başkan Lütfü Savaş, Hatay'ın vizyon projelerindeki son durumu anlattı.

DSİ'nin prestijli projeleri ekonomiye 10,8 milyar dolar katkı sağlayacak!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye’nin prestij projeleri GAP, KOP, DAP ve TRAGEP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlanacak...

Hatay'da 376 tane mahalle olan köy için imar planı yapılacak!

Hatay'daki 376 köyün mahalle statüsüne dönüşmesi nedeniyle, imar planı şartı getirilerek eğitim alanı, tesis alanı, ibadet alanları için alan projeleri yapılması önerisi kabul edildi.

hatay dsi projeleri Haberi

hatay dsi projeleri


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2040-2050 yılına kadar Türkiye'de su sorunu olmayacağını, bunun için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.


Bazı tesislerin temellerini atmak üzere Hatay’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valiliği ziyaret etti. Valilik bahçesine defne fidanı diken ve gazetecilere 14 Şubat Sevgililer günü dolayısıyla kırmızı gül dağıtan Bakan Eroğlu, basın mensuplarının kuraklıkla ilgili sorularını cevapladı. Bir planları olduğunu ve illerin su durumunu kontrol ettiklerini söyleyen Eroğlu, “Bizim yağış yılımız 1 Ekimde başlar. Su yılı bizde 30 Eylüle kadardır. Bu sene su yılının başlangıcında ekim, aralık, kasım, ocağın 20'sine kadar yağışlarda bir azalma oldu. Türkiye'de 7 -8 yılda bir yağışlarda azlık oluyor. Bazen 15-20 yılda bir orta şiddette bir kuraklık olabiliyor. Mesela 2000 yılı kuraktı, 2007...