06 / 05 / 2024

hatay iskenderun teknik üniversitesi gemi

hatay iskenderun teknik üniversitesi gemi

Hatay'daki İskenderun Teknik Üniversitesi'de (İSTÜ) gemi şeklinde inşa edilen Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor.

Hatay İskenderun’daki afet konutları hızla yükseliyor! İşte 2+1 79 metrekarelik örnek daire!

Hatay İskenderun’daki afet konutları bayramda da hızla yükselmeye devam ediyor. İşte 2+1 79 metrekarelik örnek daire!

Hatay İskenderun'da kurulan 260 konteynerde yaşam başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arkas Holding tarafından 260 konteynerin kurulumu tamamlandı ve afetzedelere teslim edildi.

50 saniye sonrasında Hatay depremi! Prof. Dr. Tuncay Taymaz tek tek inceledi! Perde arkasını açıkladı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Tuncay Taymaz başkanlığında toplanan ve aralarında Kocaeli Üniversitesi Doç. Dr. Serkan Irmak’ın da bulunduğu ekip Hatay'da kırılan fayın yıkıcı etkisini inceledi...

TOKİ Hatay İskenderun 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Hatay İskenderun 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay İskenderun'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay İskenderun'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay İskenderun konut projesi...

TOKİ'den Hatay İskenderun'a millet bahçesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Hatay İskenderun Frenk Mahallesi Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Hatay İskenderun için kamulaştırma kararı!

Hatay ili İskenderun ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay İskenderun için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili İskenderun ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

TOKİ Hatay İskenderun 2020 projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Hatay İskenderun 2020 projesinde yer alan 10 adet konut için başvuru dönemi başladı.

Hatay İskenderun Düğünyurdu projesi satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Hatay İskenderun Düğünyurdu projesi için başvurular başladı.

Hatay İskenderun Düğünyurdu başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Hatay İskenderun Düğünyurdu projesinde yer alan 30 adet konut için başvurular yarın itibariyle başlıyor.

TOKİ İskenderun 1008 konut ihalesi 28 Mayıs'ta!

Hatay İlİ iskenderun İlçesi Düğünyurdu Mahallesi 2.Etap 1008 Adet Konut, 1 Adet Cami, 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlmesi İşi (E-İHALE) ihalesi 28 Mayıs 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

İskenderun Teknik Üniversitesi’ne yeni fakülte müjdesi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İskenderun Teknik Üniversitesi’ne fakülte yaptırmak için kolları sıvadı. İSTE bünyesinde yeni bir Fakülte binası yapımı için imzalar atıldı.

TOKİ Hatay İskenderun 2. Etap 2019 projesi 18 soruda tüm detaylarıyla!​​​​​​​

TOKİ Hatay İskenderun 2. Etap 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Hatay İskenderun 2. Etap 2019 başvuruları ne zaman? Hatay İskenderun 2. Etap TOKİ 2019 başvuru şartları neler? İşte TOKİ Hatay İskenderun 2. Etap projesi 18 soruda tüm detaylarıyla...

hatay iskenderun teknik üniversitesi gemi Haberi

hatay iskenderun teknik üniversitesi gemi

Hatay'daki İskenderun Teknik Üniversitesi'de (İSTÜ) gemi şeklinde inşa edilen Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor.


İskenderun Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Fakültesi'nde Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümleri yer alıyor.


Yaklaşık 2 yıl önce temeli atılan ve ilçede bulunan eski havaalanı pistine paralel olarak kurulan 14 bin 500 metre kapalı alana sahip 4 bölümlü fakültenin binası, gemi güvertesi şeklinde inşa ediliyor.


240 öğrenciye eğitim 


Fakülte Dekanı Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, AA muhabirine, fakültenin, İskenderun Körfezi'ndeki mevcut denizcilik faaliyetinin gelişmesi anlamında önemli bir adım olduğunu söyledi.


Aynı zamanda ilginç mimarisiyle yapımı devam eden fakültede, başarılı denizcilerin yetişmesini amaçladıklarını kaydeden Altuğ, fakültenin önümüzdeki 2016-2017 eğitim-öğretim yılında açılmasını...