27 / 04 / 2024

hatay kentsel dönüşüm

hatay kentsel dönüşüm

Birinci derece deprem kuşağında bulunan ve üç büyük fay hattı üzerinde yer alan Hatay’da kolonların çürüdüğü eski yapılarda oturan vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını talep etti.

İsmail Kimyeci'den kentsel dönüşüm bilgilendirmesi!

Hatay'ın merkez Antakya İlçe Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında vatandaşlara açıklamalarda bulundu. Kimyeci, vatandaşların evlerini ziyaret etti.

Erdal Ata'dan belediyelere uyarı!

Kentteki çarpık yapılamadan memnun olmadığı dile getiren Hatay Valisi Erdal Ata, "imar planlarında belediyelerden ricam halkımızın her türlü sosyal donatılarını da içine koyarak ona göre planlamalar yapılmasıdır” dedi.

Hatay kentsel dönüşüm toplantısı tartışmalı geçti!

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Emek ve Aksaray mahallelerini kapsayan 35 hektarlık alanda yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtım toplantısı tartışmalı geçti.

Hatay'da önce risk taşıyan binalar yıkılacak!

Hatay'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalarda öncelik risk taşıyan binalara verilecek. Hatay, Emek ve Aksaray mahallelerinde bulunan konutların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yerlerine çok katlı binaların yapılacak olması ise tekrardan gündeme geldi.

Hatay kentsel dönüşümde son durum!

Antakya Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçedeki kentsel dönüşüm ve Arkeopark projesi hakkında bilgi verdi. Savaş ''Türkiye'de kentsel dönüşüm ile kutu gibi evler yapılıyor ve kentsel dönüşüm değil de rantsal dönüşümler yapılıyor'' dedi.

Nazım Culha: Hatay Arsuz'un kentsel dönüşüm ihtiyacı yok!

Hatay'ın İskenderun Körfezi'ndeki doğa harikası ilçesi Arsuz'un belediye başkanı CHP'li Nazım Culha, bölgenin dönüşüme ihtiyacı olmadığını belirtti. Culha, ''Riskli alanlarımız yok ama riskli binalarımız var'' dedi.

Hatay'ın mimarisi değişiyor!

Hatay’da gerçekleştirilen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde ideal kentsel dönüşüm tartışıldı. Hatay’daki dönüşümü Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş anlattı.

Nazım Çulha: Kentsel dönüşüm sosyal çöküntü olmasın!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha kentsel dönüşüm projelerinin mevcut kent dokusuyla uyumlu, kentte yaşayan dinamikler dışında diğer yerleşim yerlerine de örnek olabilecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Hatay Haraparası'nda kentsel dönüşüm başlayacak!

Haberürk yazarı Esra Boğazlıyan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile röportaj gerçekleştirdi. Savaş, ''Haraparası Mahallesi’nde kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacağız'' diye konuştu.

Hatay kentsel dönüşümle modernleşecek!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, dün Büyük Antakya Oteli'nde gerçekleştirdiği aylık bilgilendirme ve istişare toplantısında, kentsel dönüşümün önemine bir kez daha dikkat çekti.

Hatay'daki 3 katlı bina kentsel dönüşümle yenilenecek!

Defne ilçesindeki Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi arkasında çökme tehlikesi geçiren üç katlı Mürşit Apartmanı kontrol altına alınırken, Başkan İbrahim Yaman, binanın yıkım işlemlerinden sonra kentsel dönüşümle sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Hatay'da kentsel dönüşüm heyecanı!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Belediyesince Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak olan Emek ve Aksaray Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı.

Hatay'ın 1/5.000 ölçekli nazım imar planı tamamlanmalı!

Kısa adı HASİAD olan Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği, iş dünyası başta olmak üzere ilimiz Hatay'ın diğer sorunlarının tespiti ve çözümü için kolları sıvamış ve ilk toplantıyı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmişti.

İsmail Kimyeci: Hatay'da kentsel dönüşümü önemsiyoruz!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, geleneksel aylık basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kimyeci: "Kentsel dönüşüm de çok önemsediğimiz bir çalışma alanımızdır" dedi.

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Hatay'daki rezerv alan ilanı yeni kentsel dönüşüm mekanizmasının provası olacak!

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında Antakya kent merkezi rezerv alan ilan edilmişti. Peki kentsel dönüşüm nasıl yürüyecek? 

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Hatay Depremzede Derneği'nden yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Çok büyük sakıncaları var!

Hatay Depremzede Derneği, yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında çok büyük sakıncalar olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracağız!

Hatay Valiliği'nde basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İller Bankası kanalıyla 4 milyar liralık bir kredi kaynağını da belediyelerimize vermek suretiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız" dedi...

Hatay'da kentsel dönüşüm anlaşması!

Hatay’ın Dörtyol ve Payas ilçe belediyeleri arasında “Kentsel Dönüşüm İşbirliği” sağlandı. Proje kapsamında hazırlanan protokol imzalandı.

İsmail Kimyeci'den kentsel dönüşüm bilgilendirmesi!

Hatay'ın merkez Antakya İlçe Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında vatandaşlara açıklamalarda bulundu. Kimyeci, vatandaşların evlerini ziyaret etti.

Hatay Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi imzalandı!

Hatay'ın Emek ve Aksaray Mahallesi'nde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesi imzalandı.

Hatay Payas'ta kentsel dönüşüm süreci başladı!

Payas'ın kentsel dönüşüm sürecinin başlaması için Başkent Ankara'da temesalarda bulunan Belediye Başkanı Bekir Altan, müjdeyi verdi.

Hatay Reyhanlı'da kentsel dönüşüm planı yapıldı!

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Üyeleri ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. Şanverdi, Küçük Sanayi Sitesi inşaatının son durumu hakkında bilgi verdi.

Hatay kentsel dönüşüm toplantısı tartışmalı geçti!

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Emek ve Aksaray mahallelerini kapsayan 35 hektarlık alanda yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtım toplantısı tartışmalı geçti.

Hatay'da Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi!

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in ev sahipliğinde Hatay Barosu ve TBB’nin işbirliğinde Antakya Savon Otel’de Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi.

Hatay Antakya'da kentsel dönüşüm son aşamada!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, ilçede kentsel dönüşüm projesinin kapsadığı 1390 yapının bulunduğunu söyleyerek dönüşüm çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti..

hatay kentsel dönüşüm Haberi

hatay kentsel dönüşüm

Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilcisi Rasim Can, denizde bulunan bir fay hattının kırılması durumunda tsunami oluşabileceği uyarısını yaptı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; İzmir’de geçen ay yaşanan depremin ardından bilim insanlarının birkaç il ile beraber Hatay’ı işaret etmesi, kent sakinlerini tedirgin etti. Deniz kumu kullanılarak yapılan binalardaki, kolonların ve kolon içlerindeki demirlerin çürüdüğü gözlemlenen Defne ilçesinin en eski mahallelerinden Armutlu’daki vatandaşlar, yetkililerden yardım beklediğini dile getirdi.

Armutlu Mahalle Muhtarı Cüneyt Öfkeli, mahalledeki binaların yüzde 70’nin çukur temel ve deniz kumu ile yapıldığını, yaş ortalamasının ise 30 yılın üzerinde olduğundan bahsetti. Maddi durumu iyi olan insanların tehlikeyi önceden anlayarak mahalleden taşındığından bahseden Öfkeli, "Mahalledeki tehlikeli ve çürük binalarda oturan mahalle sakinleri, ihtiyaç sahipleri, gariban kimselerdir, içinde bulundukları tehlikenin farkında değillerdir. Binalardaki...