13 / 05 / 2024

Hatay makilik alan

Hatay makilik alan

Hatay'da makilik alanda yangın çıktı. Hatay'da makilik alanda çıkan yangına müdehale eden köylüler, alevlerin ekili alana sıçramasını engelledi. Yangın, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinden gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Hatay Samandağ'daki çarşı da rezerv alan oldu: Yasa çıkmadan yapıldı iddiası!

Hatay Samandağ'da çarşı alanının büyük bir kısmının, yeni yasa çıkmadan rezerv alan ilan edildiği iddiası gündeme geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

Hatay'da tapulara el konuluyor iddiası! Rezerv alan ilan edilen mahalle sakinlerine SMS yollandı!

Depremlerde en büyük yıkımı yaşayan Hatay’da 8 mahalle geçtiğimiz günlerde rezerv alanı ilan edilmişyi. Hatay'da tapulara SMS ile el konulduğu gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Yeni kentsel dönüşümde ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da! 207,35 hektarlık alan rezerv alan ilan edildi! 

Yeni kentsel dönüşüm kapsamında ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da atıldı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte merak edilen detaylar...

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Hatay Altınözü için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Altınözü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay ili Altınözü ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Hatay Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay Reyhanlı için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Reyhanlı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Hatay Reyhanlı için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay Reyhanlı'da 11.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Mersin 2. İcra Dairesi, Hatay ili, Reyhanlı ilçesinde yer alan gayrimenkulleri 11 milyon 250 bin TL'ye satıyor.

Hatay Dörtyol'da 74.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Dörtyol İcra Dairesi Hatay Dörtyol'da yer alan gayrimenkulü 74 milyon 880 bin 687 TL bedelle satışa çıkardı.

Hatay'da 14 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve eklentileri!

T.C. Kırıkhan İcra Dairesi,  Hatay ili, Kırıkhan ilçesi, Mahmutlu köyü, 3371 parselde yer alan fabrika ve eklentilerini 13 milyon 949 bin 176 TL'ye satıyor...

Hatay EXPO alanı inşaatı Mart sonunda tamamlanacak!  

Hatay'da, "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla gerçekleşecek alanda devam eden inşaat çalışmalarının Mart ayı sonunda tamamlanması bekleniyor. 

Hatay EXPO 2021'in düzenleneceği alanda inşaat hız kesmiyor!

Hatay'da, "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla 10 Aralık 2021-30 Mayıs 2022'de yapılacak EXPO 2021'in gerçekleşti alan tanıtıldı.

Hatay makilik alan Haberi

Hatay makilik alan

Erzin ilçesinde makilik alanda çıkan yangına tarım araçlarını kullanarak müdahale eden köylüler, alevlerin ekili alana sıçramasını önledi.


Turuşlu köyü Hama mevkisinde makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yayındı. Köylüler, traktörle taşıdıkları tanklardaki su ile yangına müdahale etti. Araçların ulaşamadığı yerlere ilaçlama hortumu yardımıyla su sıkıldı.


Köylülerin çabası sonucu ekili alanlara sıçraması engellenen yangın, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinden gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü.


Köylülerden Mehmet Say, AA muhabirine, itfaiyeye haber verdiklerini, bu arada alevlerin ekili alanları tehdit etmesi üzerine seferber olduklarını söyledi.


Traktörüne bağladığı tank ile su taşıdığını anlatan Say, "Buğday hasadı biten alanlardaki anızlarla ayçiçek tarlalarının kenarı alevlerden etkilendi. Erken müdahale ve tecrübemiz sayesinde alevlerin ekili alanlara sıçramasını önledik" diye...