01 / 07 / 2024

Hatay Müzesi nerede

Hatay Müzesi nerede

Hatay ’da yapılan ve dünyanın en büyük müzelerinden biri olma özelliği taşıyan yeni Hatay Arkeoloji Müzesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Hamdi Alkan Hatay'da Kurtuluş Müzesi açıyor!

Hamdi Alkan, doğum yeri Hatay’da, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanuyor. Alkan, 30 yıldır biriktirdiği koleksiyonları bağışladı...

Hatay'a Büyük İskender Müzesi yapılacak!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay'a Büyük İskender Müzesi'nin yapılacağını söyledi. Dingil, İskenderun'un gelişen bir merkez olduğunu dile getirdi.

Hatay'a Büyük İskender Müzesi kurulacak!

İskenderun Belediye Başkanı Dingil: "İskenderun, Büyük İskender'in zaferini taçlandırdığı bir şehir. Dünyada ilk defa Büyük İskender Müzesi kurulacak" şeklinde konuştu.

Hatay Arkeoloji Müzesi yılın müzesi seçildi!

Türkiye’nin en büyük müzesi konumunda olan Hatay arkeoloji Müzesi, 19 Şubat’ta Adana Rehberler Odası Çukurova Turizm Ödülleri kapsamında yılın müzesi seçildi..

Hatay Arkeoloji Müzesi Zeugma'yı geride bırakacak!

Yaklaşık 3 bin 500 metrekare mozaiğin sergileneceği Hatay Arkeoloji Müzesi, 2 bin 462 metrekare mozaiğe ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geride bırakarak, dünyanın en büyük mozaik koleksiyonuna sahip olacak.

Hatay Arkeoloji Müzesi, mozaikte dünya birinciliğine aday!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'da, bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bir bölümü açılan arkeoloji müzesi, tamamlandığı "dünyanın en büyük mozaik koleksiyonunun sergilendiği" müze olacak.

Hatay Arkeoloji Müzesi hizmete açıldı!

Hatay’da yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan ve dünyanın en büyük mozaik müzesi olmaya aday olan Hatay Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerine kapılarını açtı...

Hatay Müzesi açıldı!

Hatay ’da yapılan ve dünyanın en büyük müzelerinden biri olma özelliği taşıyan yeni Hatay Arkeoloji Müzesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Dünya'nın ikinci büyük müzesi Başbakan Davutoğlu tarafından açıldı!

Ahmet Davutoğlu, Hatay Arkeoloji Müzesi'ne geçerek müzenin ve restorasyonu tamamlanan Saint Pierre Kilisesi 'nin açılışını yaptı. Mozaik sergileme alanı bakımından dünyanın ikinci büyük müzesi açıldı.

Hatay'daki Antakya Müzesi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay'daki Antakya Müzesi'nin yüzde 70'i tamamlandı. Eserler yeni yerlerine taşınıyor. Mekân ziyarete açılınca, dünyanın en büyük mozaik sergileme alanına sahip müzesi unvanına sahip olacak...

Hatay Müzesi nerede Haberi

Hatay Müzesi nerede

 Başbakan Davutoğlu, Hatay Müzesi'nin açılışındaki konuşmasında, kentin eşsiz kültürel derinliğinin sokaklarda da hissedildiğini belirtti. Müze ve şehir ilişkilerinin önemli olduğunu ve bunu üçe ayırdığını dile getiren Davutoğlu, "Bir şehir vardır ki altında, toprağın altında, hiçbir, doğru dürüst kültürel miras yoktur ama üzerinde başka yerlerden aktarılan mirasların sergilendiği müzeler vardır. Diğer şehirler vardır ki altlarında büyük kültürel miras vardır ve hala bunlar yaşamaktadır ama yeryüzüne, bugünkü yaşayan insanlara sunulacak veriler, eserler ortaya çıkarılmamıştır. Bir üçüncü grup da bunun içinde, onlarda hem toprağı hem de üstü zengindir kültürel miras anlamında" dedi.


Davutoğlu, Türkiye'nin her yerinde yapılan kazılarda medeniyetlerden izlerin görülebileceğini vurgulayarak, "Hatay'da biraz kazınca belki 500 yıl biraz daha kazınca bin yıl, biraz daha kazınca 3 bin - 5 bin yıl öncesine...