28 / 04 / 2024

hatay Titus Tüneli

hatay Titus Tüneli

Hatay Samandağ'da Roma döneminden kalma bin 380 metrelik Titus Tüneli'ndeki Beşikli Mağara'ya yeni projeler geliyor. Yürüyüş yolları ve terasların yapılması planlanan proje ile turist sayısının artması bekleniyor.

Hatay Titus Tüneli ziyarete açıldı!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yer alan Titus Tüneli ilk ziyaretçilerini kabul etmeye başladı...

Milletvekillerinden Amanos Tüneli Projesi'ne destek!

İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'dan destek geldi.

Hassa Tüneli ve OSB’si bölgeye nefes aldırcak!

Doğu ve Güneydoğu, Hatay, Amanos Dağları’nın altından geçecek 30 kilometrelik Hassa Tüneli ile bölgede kurulacak olan OSB’nin artık hayata geçmesini bekliyor..

Hassa Tüneli, TBMM gündemine taşındı!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hassa Tüneli'nin yapımını TBMM gündemine taşıdı. CHP'li Topal Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a tünelin ne zaman yapılacağını sordu..

Hatay Titus Tüneli'ne yürüyüş yolları ve teras projesi!

Hatay Samandağ'da Roma döneminden kalma bin 380 metrelik Titus Tüneli'ndeki Beşikli Mağara'ya yeni projeler geliyor. Yürüyüş yolları ve terasların yapılması planlanan proje ile turist sayısının artması bekleniyor.

Yatırımcılar Hatay Amanos Tüneli projesinin başlamasını bekliyor!

İskenderun Körfezi’ni Hassa ile buluşturacak Amanos Tüneli projesi ile ilgili İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı düzenlendi.

Amanos Tüneli Hatay'ın ekonomisini uçuracak!

Amanos Dağları’nın terörden arındırılacağını söyleyen Hatay Valisi Ercan Topaca, Amanos Tüneli ile de Hatay ekonomisinin uçuşa geçeceğini vurguladı.

Amanos Tüneli Projesi ne zaman hayata geçicek?

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Amanos Tüneli Projesi hayata geçtiği takdirde ulaşım kalitesi çok artacaktır. Bu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz'i buluşturacak bir projedir" dedi.

Hatay Hassa Tüneli Projesi ihaleye çıkıyor!

Bilal Bozdemir, şubatta Bakanlık tarafından yer tespiti, nisanda da ihaleye çıkılmasını beklediklerini söyledi. Amanos Tüneli hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Bozdemir, projenin bölge ve ülke ekonomisine sağlaycağı yararları anlattı.

Prysmian Group'tan Avrasya Tüneli projesine özel kablo!

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group, Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birleştirecek olan Avrasya Tüneli Projesi'ne özel kablo üretti.

Gali-Zaho Tüneli'nin kazısı tamamlandı!

Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Limak İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirket geçen yıl haziran ayında yapımına başladığı, kazı tamamlandı...

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Proje, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak!

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak. Türkiye-Irak arasındaki geçişi kolaylaştıracak tünel tamamlanıyor. 3,6 km'lik tünelle Irak-Türkiye ticareti 2015’te çok daha güvenli ve hızlı hale gelecek.

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

hatay Titus Tüneli Haberi

hatay Titus Tüneli

Hatay'ın Samandağ ilçesinde Roma döneminden kalma bin 380 metre uzunluğundaki Titus Tüneli ile aynı bölgede bulunan Beşikli Mağara'ya yürüyüş yolları ve terasların yapılması ile daha fazla turistin ziyaret etmesi bekleniyor. Roma İmparatoru Vespesian tarafından milattan sonra 1. yüzyılda sel sularının limanı doldurmasını engellemek amacıyla bin tutsağa yaptırılan bin 380 metre uzunluğundaki Titus Tüneli'nin 130 metresi dağın oyulmasıyla inşa edildi. Yaklaşık 7 metre yüksekliğinde 6 metre genişliğinde olan ve kimi noktalarının üstü açık olan tünel, yapılış hikayesi ve mimarisiyle dikkati çekiyor. Titus Tüneli ile aynı bölgede yer alan kayalık yamaçlara oyularak yapılan Roma dönemine ait kral ailesinin yanı sıra halka ait mezarların da bulunduğu Beşikli Mağara da Samandağ'daki turistik alanlar arasında öne çıkıyor. Zengin bir tarihe ve kültürel mirasa sahip...