12 / 05 / 2024

Havaalanı Mania Planı Yükseklik Kriterleri neler

Havaalanı Mania Planı Yükseklik Kriterleri neler

Mania nedir? Mania ne demektir? Havaalanı mania kriterleri nelerdir? Havaalanları çevresindeki yapılaşma kriterleri nelerdir? Havaalanı Mania Planı Kriterleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla Havaalanı Mania Planı Kriterleri ...

Esenler Havaalanı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı’nın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı!

Bingöl Belediye Meclisi tarafından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlanan ilave imar planı onaylandı. Kararla birlikte Bingöl-Diyarbakır çevre yolunun yaklaşık 150 metre altı ile Berti kavşağından Havaalanı kavşağına kadar olan alan imara açıldı.

Ordu-Giresun Havalimanı çevresinde mania planı uygulanacak!

Gülyalı Belediye Başkanı Şen, "Mania planına uygun olarak yapılaşmaya izin verilecek. Bundan sonra havalimanı çevresinde gelişigüzel yapılaşma olmayacak." dedi.

Kaş imar planı değişiklikleriyle gündeme geliyor!

Kendine has doğal yapısıyla Antalya'nın doğal cenneti olan, 60 bin civarında nüfusuyla son yıllarda tatilcilerin gözdesi konumundaki Kaş, yapılması planlanan havaalanı ve imar plan değişiklikleriyle gündeme gelmeye başladı.

Halil Kocaer: Kaş Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor!

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, ''Kaş merkezli imar planı yapılıyor. 2 yıldır yapılması planlanıyor. Adı var ama kendisi yok. Ortada sadece söylentiler var. Bu havaalanı yapılırsa, kaç kişi gelir? Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor. Bunun stratejik önemi de vardır'' dedi.

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

Ayse Yapı Vogue Kurtköy ödeme planı!

Ayse Yapı Vogue Kurtköy ödeme planı kapsamında banka kredisi kullanılabiliyor. Sabiha Gökçen Havaalanı'na 1 kilometre yakınlıkta olan proje 3 bloktan meydana geliyor.

DKY Kartal Residence ödeme planı!

DKY Kartal Residence ödeme planı kapsamında fırsatlar sunuluyor. Sabiha Gökçen Havaalanı’na 19 kilometre mesafede olan projede dairelerin alanları 98.19 ile 200.87 metrekare arasında değişiyor.

Yakacık Hill Kartal ödeme planı!

Yakacık Hill Kartal ödeme planı kapsamında yüzde 15 indirim uygulanıyor. Toplamda 193 adet daireden oluşan proje Sabiha Gökçen Havaalanına sadece 12 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Esenler Havaalanı Konutları ödeme planı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesi ile yükselen projede 2 bin 358 adet konut yer alıyor. Esenler Havaalanı Konutları ödeme planı kapsamında yüzde indirim sağlanıyor.

Eminevim Kurtköy Projesi ödeme planı!

Eminevim Kurtköy Projesi ödeme planı kapsamında 24 ay 0 faiz imkanı sunuluyor. Sabiha Gökçen Havaalanı'na 1 kilometre mesafede inşa edilen proje 5 yıldızlı otel konseptli rezidans olarak tasarlandı.

DKY Kartal Rezidans ödeme planı!

DKY Kartal Rezidans ödeme planı kapsamında peşin alımlarda yüzde 15 indirim yapılıyor. Bahçe katları ve ofis bloğu satışa sunulan proje Sabiha Gökçen Havaalanı’na 19 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Bağcılar Mirage Residence ödeme planı!

Konum bilgisine göre Atatürk Havaalanı'na yakın yerde yükselen proje 3 blok şeklinde inşa ediliyor. Bağcılar Mirage Residence ödeme planı kapsamında lansmana özel yüzde 7 indirim sağlanıyor.

Havaalanı Mania Planı Yükseklik Kriterleri neler Haberi

Havaalanı Mania Planı Yükseklik Kriterleri neler

Havaalanı Mania Planı Kriterleri!


Mania teriminin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Hava Alanları Mania Kontrol Yönergesi'ndeki karşılığı şöyledir; 


"Uçağın yüzey harekatını sağlamak için kullanılan sahalarda yer alan veya uçuştaki uçağı korumak için belirlenen yüzeyin üst kısmında yer alan tüm sabit, geçici veya taşınabilir nesneler"...



Havaalanı Mania Planı; hava araçlarının geçişlerinin engellenmemesi için düzenlenen yüksekliğe ilişkin imar planıdır.


Mania Kriterleri, 01 Ağustos 2003'te yürürlüğe giren ve 01 Ocak 2007'de değişiklik yapılan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Hava Alanları Mania Kontrol Yönergesi'nde şöyle sıralanmaktadır;


Mania kriterleri: 

1- Cihaz anteni merkez olmak şartıyla 65 metre yarıçaplı alan içerisinde yükseklik (kot farkı) 0 (sıfır) olacaktır. 

2- Anten merkez olmak şartıyla 65 metre ila 250 metre yarıçaplı alan içerisinde yüksekliği 7 metreyi aşmayan tek ağaçlara ve metal olmayan cisimlere,...