30 / 04 / 2024

havaray projeleri

havaray projeleri

İstanbul'da toplu taşımayı kolaylaştırmak amacıyla raylı sistemlere ek olarak yeni havaray hatları yapılacak. Yeraltında milyonlarca kişinin seyahat ettiği İstanbul'da, trafiğe takılmadan havadan yolculuk da mümkün olacak.

İstanbul'a 11 ayrı havaray hattı yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı ana metro omurgasının altyapısını oluşturacak ‘Havaray’ın güzergahları belirlendi..

Havaray ve teleferik hatları Meclis'ten geçti!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş' ın seçim çalışmaları sırasında açıkladığı metro, havaray, teleferik ve otopark projeleri, Belediye Meclisi' nde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Havaray projesi nedir?

Havarayın avantajı nüfus yoğunluğu yüksek, sokak ve caddelerin dar olduğu bölgelerde metro ve hafif raylı sistemlerin yapılamamasına karşılık alternatif bir çözüm aracı olmasıdır. Havaray projesi nedir?... cevabı haberimizde...

4. Levent havaray hattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan havaray projelerinden 4. Levent havaray hattının etüt projeleri yapılıyor. Buna göre tasarlanan havaray hattı güzergahları ve özellikleri haberimizde yer alıyor...

Kadıköy-Kartal Havaray Hattı çalışmaları ne durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe’ye yapılan projeleri hakkında bilgi verdi. Topbaş, "Kadıköy-Kartal Havaray projesinin hazırlıkları sürüyor” dedi.

Metro ve Havaray projeleri Tuzla’da konut fiyatlarını artırdı!

Tuzla’da, inşaatına çok yakın bir sürede başlanması beklenen metro ve Havaray projeleri, konut fiyatlarını etkiledi.

İstanbul'a yeni havaraylar geliyor!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray hattını 7 Aralık'ta ihaleye çıkaracak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni havaray projeleri için düğmeye bastı. İstanbul Geneli Havaray Projesi ihalesi bugün gerçekleşecek.

İBB havaray ve metro projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin trafiğini rahatlatacak havaray ve metro projeleri için düğmeye bastı. İBB İstanbul'un genel, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projesini ve Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunu ihaleye çıkarıyor

Vadistanbul'un Bulvar etabına özel havaray geliyor!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projeleri arasında yer alan Vadistanbul ile Türkiye’nin ilk özel havarayı geliyor. Vadistanbul’un ‘Bulvar’ etabından, Seyrantepe Metro hattına bağlanacak havaray hattının maliyeti ise 14 milyon Euro.

İşte İstanbul'daki Havaray projeleri ve uzunlukları!

İstanbul'da toplu taşımayı kolaylaştırmak amacıyla raylı sistemlere ek olarak yeni havaray hatları yapılacak. Yeraltında milyonlarca kişinin seyahat ettiği İstanbul'da, trafiğe takılmadan havadan yolculuk da mümkün olacak.

Havaray gayrimenkul sektörünü heyecanlandırdı!

Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'a ilişkin Havaray projeleri gayrimenkul sektörünü heyecanlandırdı. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, toplu ulaşım projelerinin ilçelerin değerine değer kattığını söyledi.

Havaray Basın Ekspres'te fiyatları katlayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı 8 ayrı ‘Havaray’ projesi gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, “Toplu ulaşım projeleri ilçelerin değerine değer katıyor." dedi..

İBB bütçesinin 5 milyar TL'sini ulaşıma ayırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2014-2019 bütçesinin 5 milyar lirasını yine ulaşıma ayırdı. Son dönemde gündeme gelen havaray projeleri de trafiği rahatlatacak yatırımların başında geliyor..

İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?

Havaray İstanbul'da hangi noktalar arasına inşa edilecek? Havaray etüt proje ihalelerini hangi firmalar, kaç TL teklif ile kazandı? Havaray projelerinde çalışmalara ne zaman başlanacak? İptal edilen teleferik ihalesi hangisi ve tekrar ne zaman yapılacak?.

Metro, havaray, teleferik ve otopark projelerine onay!

Kadir Topbaş'ın açıkladığı havaray, metro ve teleferik projeleri ile 100 bin araçlık otopark projeleri, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından planlara işlendi Havaray, metro ve teleferik projeleri ile 100 bin araçlık otopark projeleri, planlara işlendi.

Havaray ve teleferik hatları Meclis'ten geçti!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş' ın seçim çalışmaları sırasında açıkladığı metro, havaray, teleferik ve otopark projeleri, Belediye Meclisi' nde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

İstanbul'da metro, havaray, teleferik ve otopark projeleri onaylandı!

Başkan Kadir Topbaş’ ın açıkladığı 19 adet metro, havaray ve teleferik projesi ile 100 bin araçlık otopark projeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından planlara işlendi...

havaray projeleri Haberi

havaray projeleri

Hızlı ve konforlu taşımacılığı sağlayan havaray projeleri sayesinde ulaşılamayan bölgelere erişim kolaylaşacak. Toplam uzunluğu 47.8 kilometre olarak belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı havaray projelerinin güzergâhları ise belli oldu bile. Belediye, 2014-2019 bütçesinin 5 milyar lirasını yine ulaşıma ayırdı. Son dönemde gündeme gelen havaray projeleri trafiği rahatlatacak yatırımların başında geliyor. Daha önce Üsküdar-Libadiye Caddesi ile Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projelerinin ilk ihaleleri yapılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin henüz etüt aşamasında olan toplam 8 havaray projesi daha bulunuyor. Bu projelerin toplam uzunluğu 47.8 kilometre. 


İŞTE PROJELER VE UZUNLUKLARI


Beyoğlu-Şişli: 5.8 kilometre 

Zincirlikuyu-Sarıyer: 4.5 kilometre 

4. Levent-Levent: 5.5 kilometre 

Ataşehir-Ümraniye: 10.5 kilometre 

Sefaköy-Havaalanı: 7.2 kilometre 

Maltepe-Başıbüyük: 3.6 kilometre 

Kartal-D100: 3 kilometre 

Sabiha Gökçen Havalimanı- Formula: 7.7...