11 / 05 / 2024

Havza ve Latik ilçelerindeki yatırımlar

Havza ve Latik ilçelerindeki yatırımlar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda Havza ve Ladik ilçeleri için ortak turizm eylem planı hazırlanması kararı alındı. SAMTAB Havza Turizm Eylem Planı Toplantısı yapıldı.

Avrasya GYO, Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO, Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Şimşir Tur Terminal İşletmeciliği A.Ş.'nin kira sözleşmesinin 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 (Bir) yıl daha uzatılmasına ve aylık kirasının 76 bin 272 TL + KDV olarak belirlenmesine karar verildi.

Samsun Havza-Bolu Gerede yolu ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı açıklamda Samsun'un Havza ilçesi ile Bolu Gerede arasındaki yol çalışmalarını tamamlayacaklarını dile getirdi.

Havza OSB'de yeni yer tahsisi yapıldı!

Havza Organize Sanayi Bölgesinde üçüncü yer tahsisi gerçekleştirildi. Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve Durşam Makine sahipleri Ergin Gümüşcü ve Ümit Demirci arasında imzalar atıldı. 

Havza'da tehlike oluşturan bina yıkıldı!

Havza Belediyesi ekipleri, güvenli olmadığı belirlenen bir yapıyı tahliye ederek yıktı. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ilçedeki güvensiz ve metruk binaların tespit edilip yıkıldığını belirtti. 

Havza Fizik Tedavi Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Havza Belediyesinin imzaladığı protokol çerçevesinde yapılan Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin inşaat çalışmaları hızla tamamlandı. 

Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve Takibi Yönetmeliği!

Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı...

Büyükçekmece Tepecik ve E-5 arası nazım imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Tepecik Havza ve E - 5 arası Nazım İmar Planı'nda (Plan Notuna ) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda...

Kenan Şahin: Havza bölgesinde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Genç PESİAD üyeleriyle ‘Gençler Soruyor’ programında bir araya gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, havza bölgesinde asla yapılaşmaya izin vermeyeceklerini, bu alanların yeşil ve orman odaklı değerlendirileceğini söyledi.

Samsun'da 10 yıllığına kiralık termal tesis ve otopark!

Samsun İli Havza Belediye Başkanlığı, İmaret Mahallesinde bulunan, turistik termal tesisler ve çok katlı otopark (termal otel) 10 yıllığına ihale edilecek. İhalesi 25 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Samsun Havza'daki tarihi konak restore edilecek!

Samsun'un Havza ilçesinin önemli tarihi yapılarından biri olan ve Atatürk'ün ilçeye gelişinde bir süre konakladığı tarihi konak aslına uygun şekilde yeniden restore edilecek.

Havza OSB Alt Yapı ihalesi yeniden yapıldı!

Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB altyapı işinin ihalesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapıldığını ve kısa süre sonra kısa süre sonra alt yapı çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

Samsun Havza OSB'nin altyapı ihalesini Egemen İnşaat kazandı!

Havza'da bir süre önce feshedilen OSB altyapı ihalesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında tekrarlandı.Havza TSO Başkanı Acar, "OSB'mizin altyapı işinin bir an evvel tamamlanması için işin takipçisi olacağız" dedi.

Samsun-Havza OSB altyapı ihalesi 18 Kasım'da!

Samsun-Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, OSB'deki altyapı ikmal yapım işini ihaleye çıkarıyor. İhalesi 18 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Havza ve Latik ilçelerindeki yatırımlar Haberi

Havza ve Latik ilçelerindeki yatırımlar


Ladik'in kayak, Havza'nın ise termal su ve tarih potansiyelinin birleştirileceği 2 yıllık eylem planında, her iki ilçenin önce yerli turistlere tanıtılması hedefleniyor. 

SAMTAB Turizm Eylem Planı Toplantısı Ancere Otel'de yapıldı. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, havza belediyesi üyeleri ile birlik üyeleri katıldı. 

Toplantının ev sahipliğini yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçesinin Atatürk'ün ilk kurtuluş meşalesini yaktığı ilçe olması sebebiyle turizm için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, Havza'nın turizm potansiyelleri hakkında bilgi verdi. Havza'nın turizm avantajları ve yapılması düşünülen alt yapı...