11 / 05 / 2024

havza yapı

havza yapı

İçmesuyu Havzaları 'nda hazırlanan Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları doğrultusunda hareket edilmesi gerekiyor. Peki, içmesuyu havzalarında yapılaşma mümkün mü? İşte içmesuyu havzalarında yapılaşma koşulları...

Samsun Havza Belediyesi'nden yüzde 60 kira indirimi!

Samsun Havza Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis toplantısında alınan karara göre; belediyeye ait iş yerlerinin kira ücretlerinde yüzde 60 indirim yapılacak. 

Samsun Havza otoparkı için ihale yapıldı!

Samsun'da park sorununu çözmek için Havza'ya otopark inşa edilecek. İhalesi gerçekleştirilen Havza Mekanik Otoparkı inşaatının temeli iki hafta içerisinde atılacak.

Havza OSB'de yeni yer tahsisi yapıldı!

Havza Organize Sanayi Bölgesinde üçüncü yer tahsisi gerçekleştirildi. Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve Durşam Makine sahipleri Ergin Gümüşcü ve Ümit Demirci arasında imzalar atıldı. 

Havza'da tehlike oluşturan bina yıkıldı!

Havza Belediyesi ekipleri, güvenli olmadığı belirlenen bir yapıyı tahliye ederek yıktı. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ilçedeki güvensiz ve metruk binaların tespit edilip yıkıldığını belirtti. 

Havza Fizik Tedavi Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Havza Belediyesinin imzaladığı protokol çerçevesinde yapılan Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin inşaat çalışmaları hızla tamamlandı. 

Samsun Havza OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapılıyor. Eurocast Döküm Sanayi A.Ş. OSB bölgesinde fabrika kuracak.

TOKİ Samsun Havza 3. Etap için çalışmalar başladı!

Samsun Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nı (TOKİ) ziyaret etti. İkiz, Turan ile Havza'da yapılması planlanan 3. etap TOKİ için görüştü.

Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı değerleme raporu yayınlandı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı değerleme raporu yayınlandı.

Havza vergi rekortmeni Burhan Büyük oldu!

Havza Vergi Dairesinden yapılan açıklamaya göre, 2015 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi rekortmeni inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit Burhan Büyük oldu.

Kenan Şahin: Havza bölgesinde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Genç PESİAD üyeleriyle ‘Gençler Soruyor’ programında bir araya gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, havza bölgesinde asla yapılaşmaya izin vermeyeceklerini, bu alanların yeşil ve orman odaklı değerlendirileceğini söyledi.

Samsun Havza'daki tarihi konak restore edilecek!

Samsun'un Havza ilçesinin önemli tarihi yapılarından biri olan ve Atatürk'ün ilçeye gelişinde bir süre konakladığı tarihi konak aslına uygun şekilde yeniden restore edilecek.

Havza OSB Alt Yapı ihalesi yeniden yapıldı!

Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB altyapı işinin ihalesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapıldığını ve kısa süre sonra kısa süre sonra alt yapı çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

Samsun-Havza OSB altyapı ihalesi 18 Kasım'da!

Samsun-Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, OSB'deki altyapı ikmal yapım işini ihaleye çıkarıyor. İhalesi 18 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

havza yapı Haberi

havza yapı

İçmesuyu havzalarında yapılaşma koşulları!

İSKİ İçmesuyu havzaları yönetmeliği; İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ihtiyaç duyulan içme ve kullanma sularının temin edildiği ve edileceği Istanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde ve haricinde bulunan yüzey ve yeraltı su kaynaklarının çeşitli yollarla kirlenmesini önlüyor.


İçmesuyu havzalarında yapılaşma koşulları da, İSKİ İçmesuyu havzaları yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Burada yer alan bilgilere göre bu alanlarda Çevre Düzeni Planı ve İmar Planlarının hazırlanması ve hazırlanan planlar doğrultusunda hareket edilmesi gerekiyor.


İçmesuyu havzalarında yapılaşma..

a) İçmesuyu havzalarında bu yönetmelik çerçevesinde İSKİ görüşü alınmak suretiyle mevcut mevzuatta öngörülen yasal süreler içinde Çevre Düzeni Planı ve İmar Planlarının hazırlanması esastır.


b) İSKİ görüşü bulunmayan mevcut planlar için 6 ay içinde İSKİ görüşü alınması zorunludur. 


İmar Planlarında Konut bölgelerinde; Liste-2’de verilen yoğunluk değerleri ve bu değerlere karşılık...