30 / 04 / 2024

hayat alan tapu teslimleri

hayat alan tapu teslimleri

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Ev sahibi olanlar dikkat! 3 ay süre tanındı

Tapu sahipleri dikkat. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM)'nde yer alan tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmaları başlatılıyor. Önalım hakkı sahibi paydaşlara gayrimenkul alıcısı tarafından satışın bildirilmesi durumunda önalım davasının açılması gerekiyor. İşte tüm ayrıntılar...

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Bakan Selçuk duyurdu! Yarın son gün!

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, istihdam ve çalışma hayatı alanındaki akademik çalışmaların destekleneceği 'Akademik Çalışma Programı'na başvuruların yarın sona ereceğini duyurdu.

Yetki alanı dışındaki taşınmazlara tapu düzenlemesi imkanı!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlar ile ilgili düzenleme ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri gerçekleştirebilecek...

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çeşme'de yazlık ev sahiplerine Yunanistan vizesi kolaylığı!

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Çeşme'de yazlık ev satın alan tapu sahiplerine vize kolaylığı sağlanacağını müjdeledi.

Tapu kanununda hayatı kolaylaştıracak çok önemli değişiklikler!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "tapu kanununda ve bazı kanunlarda hayatı kolaylaştıracak çok önemli değişiklikler" konusunu kaleme aldı...

Tapu harcı alan bankalar!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde alıcı ve satıcı, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesi yapıyor. İşte tapu harcı alan banka listesi..

Düden Çayı'ndaki sit alanında tapu sevinci!

Kepez’de Düden Çayı Sit Alanı’ndaki sit alanını içerisinde kalan gecekonduların, hak sahiplerine tapu tahsisi yapılması kararı meclisten geçti.

Tapu masrafı indirimi 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Mart 2017'de tapu masrafı indirimi yapıldı. Peki, indirim ne zamana kadar geçerli?

Tapu harcının ölçüsü 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcının ölçüsü 2017 nedir?

Tapu harcını kim öder 2017?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi oluyor. Peki, tapu harcını kim öder 2017?

hayat alan tapu teslimleri Haberi

hayat alan tapu teslimleri

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde turizmin önemli merkezlerinden biri olan Alan Yaylasının 50 yıldır devam eden sorunları çözülüyor Sabah'tan Ziya Ramoğlu'nun haberine göre; Kadastro ve elektrik abonesi sorunlarını girişimleri sonucu çözen TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'a yayla halkı teşekkür etti. Hüseyin Yayman, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla halkımızın sorunlarını teker teker çözüyoruz" dedi.

Tapular teslim edilecek 

Senelerdir Alan yaylasında oturmalarına rağmen tapuları olmayan yayla sakinleri kadastro çalışmalarının başlamasıyla beraber büyük sevinç yaşadı. Kadastro çalışmalarının sona ermesinin ardından hak sahiplerine tapuları dağıtılacak. Alan Yaylasının diğer bir sorunu ise elektrik abonelik işlemleri konusunda yaşanılan sıkıntılardı. Alan yaylasında geçtiğimiz günlerde başlayan kadastro çalışmalarının 2022 Ocak ayında sona ermesi bekleniyor. Bu süreçte ölçü çalışmaları ve listelerin askıya çıkarılıp kesinleşmesi...