16 / 05 / 2024

Hayat sigortasının iptal edilmesi

Hayat sigortasının iptal edilmesi

Konut kredisi kullanırken, tüketiciye bazı sigortalar da beraberinde yapılıyor. Peki zorunlu olmadığı halde bankalar tarafından yapılan hayat sigortası iptal edilebilir mi? Hayat sigortası nasıl iptal edilir?

Zorunlu afet sigortası geliyor! Bakan Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğini işaret etti!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortasını hayata geçirmek istediklerini açıkladı. Peki vatandaşlar zorunlu afet sigortası ile ilgili hangi yorumları yaptı? İşte o yorumlar...

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

Trafik sigortasının yetersiz kaldığı yerde devreye İMM giriyor!

Zorunlu trafik sigortası kaza anında karşı tarafa verilen hasarı belirli limitler dahilinde karşılarken, İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası (İMM) araç sahibinin üçüncü şahıslara verdiği maddi zararın tamamını karşılıyor.

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

Benzinde iptal edilen zam yarın geliyor! Sürücüler dikkat: Tabelalarda yarın tam bu kadar artış olacak!

Geçen cumartesi günü benzine zam geleceği açıklanmış ancak ardından bu zammın iptal edildiği duyurulmuştu. O zam yarın geliyor. İşte ayrıntılar...

Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Önemli bir ilan: Kredi çeken herkesi ilgilendiren bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz! Artık e-Devlet üzerinden başvurarak kredi ödemelerinizi geri alabilirsiniz. Peki Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Türkiye’nin ilk şubesiz, dijital bankası Hayat Finans faaliyet iznini aldı! Hayat Finans’ın ortakları kimler?

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyet iznini aldı. Türk bankacılık sektörünün ilk şubesiz dijital bankası olan Hayat Finans, katılım bankacılığı alanında banka müşterilerine masrafsız, hızlı, basit ve güvenilir hizmet sunmayı hedefliyor.

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Eğer evinizde hazır varsa sakın iptal etmeyin! Korkunç bir zam geldi, bir daha asla alamazsınız

Zamlar yağmur gibi gelmeye devam ediyor. Artık Türkiye'de çok aşırı olarak kullanıldığı bilinen bir hizmete daha zam geldi. Uzmanlar, evlerinde hazırda bu hizmeti kullananların iptal ettirmesinin faydalı olmayacağını dile getirdi.

Zorunlu trafik sigortası neleri kapsar? Zorunlu Trafik Sigortasının genel şartları nelerdir?

Zorunlu trafik sigortasına dair pek çok vatandaşın merak ettiği bazı hususlar bulunmaktadır. Gelin o huşulardan bazılarına değinelim. İşte detaylar!

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Kredi çeken milyonlarca kişi bu ayrıntıyı bilmiyor.  Kredinin ödenmesini garantilemek için bankanın yaptırdığı hayat sigortasını itiraz etmeniz halinde geri alabilirsiniz. Peki nasıl yapacaksınız? Nereye başvurmak gerekli?

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın şirketi Ak Yapı'nın İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Limonlu Bahçe Konaklarıyla ilgili açılan imar planlarıyla ilgili davada mahkeme imar planlarını iptal etti.

Hayat sigortasının iptal edilmesi Haberi

Hayat sigortasının iptal edilmesi

Hayat sigortası nasıl iptal edilir?

Konut kredisi kullanırken, tüketiciye bazı sigortalar da beraberinde yapılıyor. Bu sigortalardan biri zorunlu olurken, diğerlerinin kanunen isteğe bağlı olarak yapılması gerekiyor.


Konut kredisinde DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) zorunlu olup, diğer sigortalardan olan bireysel yaşam sigortası (hayat sigortası) ve konut sigortasının; konut kredisi zorunluluğu bulunmuyor. 


Buna rağmen tüketiciye zorunluymuş gibi göstererek, bu tür sigorta kullandıran bankalar bulunuyor. Bu şekilde hayat sigortası kullanan tüketiciler sözleşmenin iptalini isteyebiliyor. Peki, hayat sigortası nasıl iptal edilir?


Hayat sigortası nasıl iptali için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Hayat sigortası iptali dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Hayat sigortası iptali dilekçesi:


T.C.

……………………………… KAYMAKAMLIĞI

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na



Şikâyetçi                 : …………………………………………………………………..

Adresi            ...