02 / 05 / 2024

Haydarpaşa Liman Sahası

Haydarpaşa Liman Sahası

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Haydarpaşa Liman ve Geri Sahası Nazım İmar Planı'na ilişkin değişiklik teklifi oy çokluğuyla kabul edildi...

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

Rize'de yat limanı sahasına inşa edilecek şehir hastanesine tepki!

Rize'de yat limanı sahasına dolgu yapılarak inşa edilecek olan Rize şehir hastanesine Saltuk Deniz tepki gösterdi. Saltuk Deniz, "Rize'de zaten her şey için hemen denizi dolduralım deniyor" dedi...

TCDD, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın bazı bölümlerini kiraya verecek!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonu Başkanlığı, Haydarpaşa Gar Sahası 54 pafta, 240 ada, 16 parselde ve Sirkeci Gar Sahası 1 pafta, 1 ada, 20 parselde bulunan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Binali Yıldırım: İstanbul Haydarpaşa'ya tasarım merkezi kuruyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Haydarpaşa Limanı'nın ve Sultan Abdulhamid'in İstanbul-Bağdat tren yolunu yapmak için inşa ettiği garın da içinde olduğu bölgeyi, İstanbul Tasarım Merkezi yapıyoruz." diye açıklama yaptı. 

Haydarpaşa Atık Tesisi Tuzla’ya taşınıyor!

Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.

Güllük Liman Sahası özelleştiriliyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Güllük Liman Sahası'nın Güllük Yat Limanı olarak özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 11 milyon 300 bin lira ile İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Haydarpaşa Garı özelleştirilecek mi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haydarpaşa Garı ile Limanın özelleştirme kapsam ve programında yer almadığını bildirdi.

Namık Kemal Ceylan: Haydarpaşa özelleştirilmesin!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, Haydarpaşa Garı'nın özelleştirileceği iddiaları hakkında da açıklamada bulundu. İşte Ceylan'ın o konuşması...

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Özelleştirme İdaresi’nin Haydarpaşa Garı ve liman sahası hakkında belediyeden bilgi talep etmesi sosyal medyada tartışma yarattı. Planlamaya göre, gar binası hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacak

Barış Yarkadaş'dan Haydarpaşa Garı'nın özelleştirmesine tepki!

Tarihi Haydarpaşa Gar ve çevresinin özelleştirme girişimine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hükümete seslendi.

Tarihi Haydarpaşa Garı satılıyor mu?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tarihi Haydarpaşa Garı'nı satmak üzere harekete geçti. 9 Ağustos’ta Kadıköy Belediyesi’ne yollanan yazıda “özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde” 400 bin metrekare alan hakkında bilgi istendi.

Ayşen Gruda: Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi büyük hata!

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği Kitap Günleri’nde Pulbiber dergisinin söyleşisinde konuşan oyuncu Ayşen Gruda Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesinin büyük hata olduğunu söyledi.

Üsküdar Haydarpaşa Hastanesi restore edilecek!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, tarihi binanın hemen yanına inşa edilen Haydarpaşa Hastanesi'nin restore edilmesi gerektiğini belirterek gerekli prosedürleri tamamladıklarını belirtti.

Haydarpaşa Liman Sahası Haberi

Haydarpaşa Liman Sahası

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının üçüncü birleşiminde, ''1/5000 ölçekli Harem Bölgesi ile Haydarpaşa Liman ve Geri Sahası Nazım İmar Planı'na ilişkin değişiklik teklifi'nin yer aldığı komisyon raporu, oylamaya sunuldu. 


Rapor, CHP'li üyelerin ''red'' oyu vermesine rağmen AK Partili üyelerin ''evet'' oyu vermesiyle oy çokluğuyla kabul edildi. 


Komisyon raporu


Meclis'te bugün onaylanan komisyon raporunda, ''İstanbul Boğazı Karayolu Geçiş Tüneli Projesi''nin bir bölümünün Haydarpaşa Liman Sahası'nın içinde bulunduğu belirtilerek, söz konusu projede de tünel stabilitesi için tüneller çevresindeki yapılaşmanın tünel kenarlarından 20 metre uzaklıkta olması gerektiğine dikkat çekildi.


Raporda, bu kapsamda belirlenmiş olan ''Yapı Yaklaşım Sınırı''nın da iletildiği ifade edildi. 


Komisyon raporunda, kıyı bölgesinde yer alan ''Aktif Yeşil Alan''ın da Tarihi Yarımada manzarasına hakim konumu ve Boğaziçi silueti bakımından önemi göz önünde bulundurulduğunda, ''kamusal...