04 / 05 / 2024

Haydarpaşa Projesi imar planı

Haydarpaşa Projesi imar planı

Haydarpaşa’ya heliport, Üsküdar–Kadıköy raylı sistemi, Harem–Kadıköy Cadde Tramvayı, en fazla 4 katlı turizm-ticaret ve ofis binaları, konut, YHT istasyonu ve yeni gar binası ile İbrahimağa Aktarma Merkezi yapılacak. İşte detaylar...

Haydarpaşa GATA’nın imarı değiştirildi!

Eski Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin KHK ile askeri amaçlı kullanımının sona ermesinden sonra  imar planları da değiştirildi.

Akiş GYO Beykoz projesi imar planı iptal davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama yaptı.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Akiş GYO'dan Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama!

AKİŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama yaptı. 

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son 10 kilometre!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattının tamamlanmasına 10 kilometre kaldı.

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa Garı'nda 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi yeniden inşa edilecek. İBB, alanda caminin yanı sıra, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs inşa edecek.

1939 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı nazım imar planını tasdik eden Bayındırlık Bakanlığı, Prost'un planına göre Yenikapı'da inşa edilmesi planlanan İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa ile Harem arasında yapılmasını istemiş.

Haydarpaşa Limanı imar planlarına iptal kararı!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Liman ve geri sahası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığını belirtilerek iptal edildi.

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal edildi!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limanı ve Geri Sahası'na ilişkin nazım imar planına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilerek iptaline karar verildi.

2005 yılında Haydarpaşa'ya yapılması planlanan proje!

2005 yılında Haydarpaşa Garı ve çevresindeki, Haydarpaşa Kampüsü'nü de içine alan, bin dönümlük alana yapılması planlanan 5.1 milyar dolarlık Haydarpaşa Projesi, 7 lale şeklindeki gökdelen ve az katlı yapılardan oluşacakmış.

2005 yılında Maritim Hotels Grubu, Galataport ve Haydarpaşa'ya talip olmuş!

2005 yılında Alman Maritim Hotels Grubu, Salıpazarı'nda gerçekleştirilecek Galataport Projesi'nde ve Haydarpaşa'da 5 yıldızlı iş oteli ve kongre merkezi yapımı ile ilgili projelere talip olmuş.

2003 yılında Haydarpaşa Garı'nı otel yapma projesi!

2003 yılında İstanbul Defterdarlığı, İstanbul'daki tarihi kurum binalarının ek gelir için satılarak otel yapılmasını önermiş. Satılması düşünülen binalar içinde Haydarpaşa Garı, Büyük Postane gibi tarihi binalar da varmış.

Haydarpaşa Projesi imar planı Haberi

Haydarpaşa Projesi imar planı



Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi’nin akıbeti belli oldu. www.emlakkulisi.com, Haydarpaşa Garı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 27603 dosya numaralı  ve 1/5000 ölçekli imar plan tadilatından detayları açıklıyor… 



Üsküdar - Kadıköy arası sil baştan!


İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Aralık 2013 tarihinde onaylanarak 07 Şubat 2014 tarihinde askıya çıkarılan ve 07 Mart 2014 Cuma tarihinde askıdan indirilecek olan imar planından Haydarpaşa Garı ve çevresinde gerçekleştirilecek projeler;



Haydarpaşa’ya heliport geliyor!


Kadıköy İlçesi, 1/5000 ölçekli Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı plan notlarının Plan Uygulama Hükümleri Genel Hükümler başlığı altındaki Afet Durumları maddesine göre; 


“Planda genel olarak belirlenen Afet Durumlarında kullanılacak Heliport Alanları dışında; merkezi özellik gösteren, yakın çevresinde sağlık, itfaiye, iletişim-haberleşme vb. tesislerin bulunduğu ve ulaşım...