21 / 05 / 2024

Hayırsız Ada foça

Hayırsız Ada foça

ANTALYA Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İl Başarısını Artırma Projesi (İLBAP) kapsamında, geçen 10 Nisan'da yaptığı 'Performans Takip Sınavı'ndaki bir soruyla gündeme gelen 'Hayırsız Ada'nın polemiklere neden olan adı değişti.

Foça'daki EKO Köy projesi tartışmalara neden oldu! İşin rengi inşaat başlayınca değişti!

İzmir Foça’daki “Ekolojik Köy” projesinde lüks villa yapımına başlandı. Çevreciler ve meslek odaları bunun bir rant projesi olduğunu iddia ederek, söz konusu projenin iptali istemiyle yargıya başvurdu.

İBB'den 100. yıla özel İstanbullulara müjde: Vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar sınırsız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar 11 bin noktada sınırsız internetin sınırsız olacağını açıkladı.

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İzmir Foça'da 8 taksitle imarlı arsa satıyor!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Foça'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 21 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kadıköy Zühtüpaşa 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Zühtüpaşa Mahallesi, 280 ada, 29 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Demet Akalın'a hırsız şoku!

Ünlü sanatçı Demet Akalın'ın evine dün gece konser verdiği saatlerde hırsız girdi. Evin eski çalışanı olduğu öğrenilen hırsızın, olay sırasında evde olan Akanlın'ın eski eşi Okan Kurt tarafından yakalandığı ifade edildi...

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi imar planı askıda!

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi, 94 pafta, 275 ada, 46 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi için ihale açıldı!

Maliye hazinesine ait Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi için ihale süreci başlıyor. Türkiye'nin ilk tatil köylerinden Foça Fransız Tatil Köyü'nün yeniden turizme kazandırılması amacıyla ihaleyle 49 yıllığına kiralanacağını bildirildi. 

Foça Fransız Tatil Köyü turizme kazandırılacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Foça Fransız Tatil Köyü, yeniden turizme kazandırılması amacıyla ihaleyle 49 yıllığına kiralanacak" dedi...

Foça Terminali tamamlandı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça'nın ulaşım ve turizm sektörlerini canlandıracak bir projeye daha imza attı.

Çağla Şikel'in evine hırsız girdi!

Geride bıraktığımız hafta talihsiz bir kaza geçiren manken ve sunucu Çağla Şikel'in evine hırsız girdi.

Foça'daki Fransız Tatil Köyü satışa çıkıyor!

İzmir Foça'da yer alan Fransız Tatil Köyü, bitişiğindeki orman arazisi ile birlikte özelleştiriliyor. Özelleştirilecek arazilerin toplam büyüklüğü 284 bin metrekare...

İzmir Foça'da düzenleme çalışmaları yarım kaldı!

İzmir'in önemli tatil beldelerinden olan Yeni Foça'da sahil düzenleme çalışmaları yarıda kaldı.

Bosna Hersek Foça Hünkar Camii ibadete açıldı!

TİKA koordinatörlüğü, Bosna Hersek Foça'da yer alan ve 1992'de Sırplar tarafından yıkılan Foça Hünkar Camisi'ni yeniden ibadete açtı.

Hayırsız Ada foça Haberi

Hayırsız Ada foça

Foça Belediye Meclisi son toplantısında, oy birliği ile aldığı kararda adanın ismini "Atatürk Adası" olarak değiştirdi.

İzmir'in Foça İlçesi'ne 3 mil uzaklıktaki özellikle Foça yönünden bakıldığında kusursuz bir Atatürk büstünü andıran, görsel güzelliğinin yanı sıra çevresindeki suların temizliği ve yaşayan balık çeşitlerinin bolluğuyla tanınan Hayırsız Ada isminin Atatürk Adası olarak değiştirilmesi Foçalılar'ı sevindirdi. Foça Balıkçı Kahvesi'nde halka açık olarak yapılan belediye meclisi toplantısında oybirliğiyle adının değiştirildiğini belirten CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, şöyle dedi:


"Adada Atatürk siluetin oluşması bize doğanın bir armağanı. Ulu önderin gönlümüzde olduğu gibi Foça sularında her an gözümüzün önünde yaşamasının anıtsal bir kanıtı. Görülecek pek çok doğal ve tarihi eserimiz arasında apayrı bir yeri var. Balıkçımız, teknecimiz, halkımız buraya ayrı bir özen gösterir, gözetir, kollar. Bu...