10 / 05 / 2024

hayvan hakları

hayvan hakları

Filli Boya, İpsala Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Dünya’da ilk kez hayvan haklarını korumak adına gerçekleştirilen uluslararası federasyonların etkinliğini destekledi. Filli Boya'dan hayvan hakları adına duyarlı girişim...

Metro'nun kendi markalı yumurtaları kafessiz olacak!

Tüketicilere sağlıklı ve güvenli hayvansal gıdaları, doğaya ve hayvan haklarını koruyarak sunmayı misyon edinen Metro Türkiye, hayvan refahı yaklaşımı doğrultusunda standartların ötesinde uygulamalar geliştirme kararı aldı.

Site içerisinde hayvan beslemek engellenebilir mi? 

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

Hayvan besleyen kiracı evden çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Teklif ile yönetim planında, hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Şener Kilimcigöldelioğlu: Gediz Nehri sorunu arıtma tesisi ile çözülür!

Manisa Barosu Çevre Şehircilik ve Hayvan Hakları Komisyonu, Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) yetkilileri, Gediz Nehri'ni kirleten kurumları tespit edip dava açacaklarını söyledi.

Apartman kapıcı hakları!

Apartmanda çalıştırılan kapıcıların hak ve sorumlulukları, 3 Mart 2004 tarihinde 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut Kapıcıları Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte apartman kapıcı hakları..

Apartmanda evcil hayvan besleme yönetmeliği!

Evcil hayvanlar, insan tarafından kültüre alınmış ve eğitilmiş hayvanlara deniyor. Kedi ve köpek gibi hayvan türlerinin beslenmesi yönetim planına bağlı oluyor. İşte Apartmanda evcil hayvan besleme yönetmeliği..

Evde evcil hayvan besleme yasası!

Apartmanda evcil hayvan beslenip beslenmeyeceği hususu, kat maliklerinin alacağı ortak karar ile belirlenebiliyor. Ayrıca hayvan hakları, 5199 sayılı Evde evcil hayvan besleme yasası kapsamında yer alıyor...

Vimar Hayvan Sağlığı Şirketi 3 şirket satın alacak!

Hayvan sağlığı için ilaç ve yem katkı maddeleri üreten Vimar Hayvan Sağlığı, Vilsan İlaç’ı 30 milyon TL’ye aldı. Şirket en az 3 yeni satın almayla 1 milyar $’lık pazarda lider olmayı hedefliyor.

Kocaeli Kandıra'da hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezi açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’da modern bir hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezi oluşturdu. Sokaklarda yaralanan ve de hasta olan hayvanlar bu merkezde iyileştirilerek tekrar sokağa salınıyor.

Apartmanda daire sahiplerinin hakları nelerdir?

Daire sahipleri, apartmanda ortak alanlarda söz sahibi oluyor. Apartmanda kimi giderler, eşit olarak ödenirken kimi giderler ise arsa payı oranında ödeniyor. Peki, apartmanda daire sahiplerinin hakları nelerdir?

Hayvan satış yerlerinin ruhsatlandırılması yönetmeliği!

Hayvan satış yerlerinin ruhsatlandırılması yönetmeliği olan Hayvan satış yerlerinin ruhsatlandırılma ve denetlenme usul ve esaslar hakkında yönetmelik 24 Aralık 2011 tarihinde 28152 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

hayvan hakları Haberi

hayvan hakları

Filli Boya, 04 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde Türk ve Yunan Hayvan Hakları Federasyonu ile Dünya’da bir ilki gerçekleştirdi.


Filli Boya, İpsala Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Dünya’da ilk kez hayvan haklarını korumak adına gerçekleştirilen uluslararası federasyonların etkinliğini destekledi. Türk ve Yunan hayvan hakları savunucularının bir araya geldiği etkinliğe, birçok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra; akademisyenler, sanatçı ve ünlü isimler de katıldı.


Hayvanlara iyi davranılmasına, rahat olanaklar altında yaşamalarına, en iyi şekilde korunmaları ve her türlü mağduriyetlerinin giderilmesine dikkat çekildi. Etkinlikte, Filli Boya’nın renkleri kullanılarak çocuklar tarafından tuvallere hayvan temalı resimler yapıldı.


04-05 Ekim tarihlerinde 2 gün süren etkinlik, İpsala sınır kapısından başlayarak, sunumlar; Enez Kalesi gezisi, Gala Gölü turu, İpsala Bakımevi açılışı, çocuklar için boyama etkinlikleri olarak devam etti.


Filli Boya İşbirliği İle...