05 / 05 / 2024

hayvan

hayvan

Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanlara mikroçip takılıp kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulaması için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğu açıkladı. İşte detaylar…

"Hazine Bakanlığı hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et ve süt sektöründe yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, "Ulusal Süt Konseyi’ni talimatla yönlendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı, hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu" dedi.

Kurban bayramına kısa süre kala koyunlara büyük zam! Sektör yetkilisi olacakları çekinerek açıkladı

Kurban bayramına 3 aydan kısa bir süre kalan fiyatlar da merak edilmeye başlandı. İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, bu sene az talep beklediklerini belirterek, "Geçen sene 2 bin 500 TL olan küçükbaş 4 bin TL'den satılır" dedi.

Sivas'ta ki modern hayvan barınağı kısa sürede hizmete geçiyor!

Sivas'ta ki büyük ölçüde inşaatı tamamlanan modern hayvan barınağı yakın zamanda tamamlanıp hizmete geçecek...

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kurban fiyatlarını gören şoke oluyor! İşte 2023 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları!

Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatların araştıran vatandaş şaşkına dönmüş durumda. Büyükbaş hayvan sayısındaki azalma ve maliyetlerdeki artış nedeniyle kurban fiyatları geçen yıla oranla yüzde 150 zamlandı.

Bakan Kirişci müjdeyi verdi! Deprem bölgesinde hayvan dağıtımı başlıyor!

Ülke genelindeki hayvancılığın yüzde 17'sinin depremlerden etkilenen illerin oluşturduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hayvansal üretimde üreticilerin uğradığı zararı telafi etmek için hayvan dağıtımına başlayacaklarını açıkladı.

Hayvan üreticisinin can yakan koyun hesabı! 1 daire kaç koyun ediyor?

Köşe yazarı ve aynı zamanda bir besici olan bir küçükbaş hayvan üreticisinin koyun hesabı can yaktı. Gençleri besiciliğe özendirmek isteyen üretici, özür diledi.

Evcil hayvanına çip taktıramayanlar dikkat! Bakanlıktan yeni açıklama geldi

Evcil hayvanına çok taktıramayanlar bu haber sizi ilgilendiriyor. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlar için getirilen mikroçip uygulamasıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı önemli bir açıklama yaptı.

Migros’ta hayvan severleri sevindirecek yüzde 40 indirim! Migros 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Migros marketler zinciri 68. yıla özel indirimler kapsamında evcil hayvan mama ve aksesuarlarında net yüzde 40 indirim yaptı. İşte indirimli evcil hayvan mama ve aksesuarları..

Migros evcil hayvan mamalarında yüzde 40 indirim! İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi…

İndirimleriyle yakından takip edilen Migros Market, şimdi evlerin sevimli canlılarını sevindirecek bir indirim yaptı. Migros marketlerde evcil hayvan mamaları yüzde 40 indirime girdi. İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi…

Koyun, kuzu, dana fark etmez! Hayvan sahiplerine Et ve Süt Kurumu'ndan az önce müjde

Et ve Süt Kurumu, Kurban Bayramı'nda hayvanları elde kalan hayvan sahiplerinin koyun, kuzu veya danalarını satın alacak.

Site içerisinde hayvan beslemek engellenebilir mi? 

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

Hayvan besleyen kiracı evden çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin inşaatının yarısı tamam!

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde inşaat çalışmaları hızla sürüyor. 3 ay içerisinde inşaat çalışmalarının yarısı tamamlandı.

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı!

Başakşehir Belediyesi, “Sadece bir gün değil her gün” anlayışıyla sürdürdüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sevimli dostlarımızın tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderileceği Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temeli atıldı. 

hayvan Haberi

hayvan

Tarım ve Orman Bakanlığı eli ile 2018 senesinde başlatılan, hayvanın adı, hayvan sahibinin adı,  doğum tarihi, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek şahıslar gibi bilgilerin kaydedilmiş olduğu, 'Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET) başvuru için son tarihi 31 Aralık 2022 günü şeklinde açıklandı.

1634 LİRA PARA CEZASI UYGULANACAK

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; hayvanlarını kayıt altına aldırmayan kişilere 1.634 lira ceza uygulanacak.

393 BİN 771 ADET HAYVANA TAKILDI

Mikroçip uygulaması ile birlikte kedi ve köpeklerin sağlık kontrollerinin takip edilmesi, sokağa bırakılması, kaybolma ya da kaçırılma durumlarında hayvanların hem bulunabilmesi hem de sokağa bırakılmış olan ya da kaçıranların tespit edilip, ceza uygulanabilmesi amaçlar arasında. Bu kapsam dahilinde hayvanını sokağa terk eden kişiler, sahibinin bilgilerinin de yer...