18 / 05 / 2024

Hazar Forumu tanap

Hazar Forumu tanap

İstanbul’daki Hazar Forumu’na TANAP, Marmaray ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projeleri damgasını vurdu. Zirvede konuşan SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, TANAP’ın başta 7-8 milyar dolar hesaplanan maliyetinin 10 milyar doları bulacağını söyledi.

Yeni İpek Yolu, Çin ile Avrupa'yı birbirine yaklaştırıyor!

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan'dan temsilcilerin katılımıyla Washington'da gerçekleştirilen Trans Hazar Forumu'nda, "Trans Hazar Doğu Batı Ticaret ve Transit Koridoru" ile ilgili konular detaylı şekilde masaya yatırıldı.

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

Tanap'ta inşaat çalışmaları hızla devam ediyor!

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşınmasını amaçlayan TANAP Projesi’nin çalışmaları takvime uygun şekilde ilerliyor.

İran TANAP'a ortak olabilir!

İran'ın Azerbaycan Büyükelçisi Muhsin Pakayin, ülkesinin Azerbaycan doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına taşımayı hedefleyen Trans Anadolu Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) ortak olabileceğini söyledi.

İran TANAP'a ortak mı oluyor?

İran'ın Azerbaycan Büyükelçisi Muhsin Pakayin, ülkesinin Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına taşımayı hedefleyen Trans Anadolu Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) ortak olabileceğini söyledi.

TANAP Projesi'ne ortaklık için başvuran firmalar değerlendirilecek!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Azeri gazını dünyaya taşıyacak olan TANAP Projesi'ne ortaklık için başvuran firmalarla görüşeceklerini söyledi.

TANAP'ta ortaklık görüşmeleri başlıyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, TANAP Projesi'ne ortaklık için yabancı 1-2 şirket ile görüşeceklerini ancak şirketler halka açık oldukları için isimlerini bu aşamada açıklayamayacaklarını söyledi.

TANAP boru hattı projesi Türk Akımı’na rakip!

BOTAŞ 6 milyar metreküplük gazı Eskişehir’de alacak; ihtiyaç duyması halinde Batı bölgeleri için Trakya’da da gaz alabilecek. Hattan gaz akışı 31 milyar metreküpe çıktığında Türkiye TANAP’tan 21 milyar metreküp doğal gaz çekebilecek

38. Yapı Fuarı'nda Kazakistan–Türkiye İnşaat Forumu düzenlendi!

38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’da “Kazakistan – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili Görüşmeler” gerçekleştirildi, “Altın Mıknatıs” Ödülleri sahiplerini buldu.

TANAP'ın Türkiye’deki inşa süreci başladı!

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marguelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törenle birlikte TANAP Projesi’nin Türkiye’deki inşa süreci başlamış oldu.

Ömer Cihad Vardan: TANAP önemli bir adım!

İKTİSADÎ Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Türkiye'yi bölgesinde bir enerji merkezi olmaya taşıyan en önemli adımlardan biri olarak gördüğünü kaydetti.

TANAP'ta ilk boru toprağa indirildi!

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak 9.5 milyar dolarlık TANAP'ta ilk boru toprağa indirildi. Türkiye, Avrupa enerji güvenliğinde kilit ülke konumuna yükselecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan TANAP temel atma törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile birlikte Kars’ta gerçekleştirilen 10 milyar dolarlık TANAP Projesi’nin temel atma törenine katıldı.

Hazar Forumu tanap Haberi

Hazar Forumu tanap

İstanbul merkezli bir düşünce kuruluşu olan Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) tarafından gerçekleştirilen Hazar Forumu dün İstanbul’da yapıldı. Bölge ülkelerinden bakanların yanı sıra Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın Başkanı Rövnag Abdullayev’in de katıldığı zirveye TANAP, Marmaray ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projeleri damgasını vurdu. SOCAR’ın Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP’ın potansiyenin genişleme imkanı bulunduğunu belirtirken SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz da “TANAP’ta daha önce 7-8 milyar dolar olan maliyeti şu anda 8-10 milyar dolar olarak öngörüyoruz” dedi. Kenan Yavuz Türkiye-Azerbaycan stratejik ortaklığının özellikle İpek Yolu’nun hayata geçmesinde son derece önemli fonksiyonlar icra ettiğini belirtti.


ABD’den rafineriye dev kredi


Yavuz, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’ndan sonra yakında hizmete girecek Bakü-Kars demiryolu ve Marmaray’ın, Hazar bölgesinin Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlanması ve İpek Yolu’nun hayata geçmesinde önemli köşe taşlarını oluşturduğunu...