18 / 05 / 2024

Hazar Forumu

Hazar Forumu

İstanbul’daki Hazar Forumu’na TANAP, Marmaray ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projeleri damgasını vurdu. Zirvede konuşan SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, TANAP’ın başta 7-8 milyar dolar hesaplanan maliyetinin 10 milyar doları bulacağını söyledi.

Hazarşah Oğulları İnşaat Turizm Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Hazarşah Oğulları İnşaat Turizm Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi bugün Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahim Tatlı tarafından kuruldu.

Hazar Grup 1 İnşaat Asansör Makina Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hazar Grup 1 İnşaat Asansör Makina Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İsa Poyraz tarafından kuruldu.

Altun Hazar İnşaat Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altun Hazar İnşaat Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 750 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Koruk tarafından kuruldu.

Hazar Mühendislik Ve Müteahhitlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hazar Mühendislik Ve Müteahhitlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'den Ersin Özdemir tarafından kuruldu.

MESA Bodrum Demirbükü, Global Turizm Forumu’na sponsor oldu!

MESA Bodrum Demirbükü, 10-12 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Global Turizm Forumu’na sponsor oldu.

Hazar Ergüçlü: Kira ödeme fikri canımı sıkıyor!

Son zamanlarda rol aldığı Alev Alev dizisiyle adından söz ettiren oyuncu Hazar Ergüçlü kira ödemekten hoşlanmadığını dile getirdi.

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

Hazar Ergüçlü, Zekeriyaköy’den kiralık bahçeli ev arıyor!

Yönetmen Onur Ünlü’yle aşk yaşayan Hazar Ergüçlü, Zekeriyaköy’den kiralık ev bakıyor. “20 bin lira bütçemi aşar” diyen Ergüçlü, emlakçılardan haber bekliyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu kapılarını açtı!

Turkuvaz Medya'nın THY ana sponsorluğunda gerçekleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu Moskova'da kapılarını açtı.

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi! 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi.

Bağdat'ta Türkiye-Irak İnşaat Forumu düzenlendi!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, "Irak'ın Yeniden İmarı İçin Türkiye-Irak İnşaat Forumu" gerçekleştirildi.

Hazar Forumu Haberi

Hazar Forumu

İstanbul merkezli bir düşünce kuruluşu olan Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) tarafından gerçekleştirilen Hazar Forumu dün İstanbul’da yapıldı. Bölge ülkelerinden bakanların yanı sıra Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın Başkanı Rövnag Abdullayev’in de katıldığı zirveye TANAP, Marmaray ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projeleri damgasını vurdu. SOCAR’ın Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP’ın potansiyenin genişleme imkanı bulunduğunu belirtirken SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz da “TANAP’ta daha önce 7-8 milyar dolar olan maliyeti şu anda 8-10 milyar dolar olarak öngörüyoruz” dedi. Kenan Yavuz Türkiye-Azerbaycan stratejik ortaklığının özellikle İpek Yolu’nun hayata geçmesinde son derece önemli fonksiyonlar icra ettiğini belirtti.


ABD’den rafineriye dev kredi


Yavuz, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’ndan sonra yakında hizmete girecek Bakü-Kars demiryolu ve Marmaray’ın, Hazar bölgesinin Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlanması ve İpek Yolu’nun hayata geçmesinde önemli köşe taşlarını oluşturduğunu...