04 / 05 / 2024

Hazine adına kayıtlı tapu iptal davasında zamanaşımı

Hazine adına kayıtlı tapu iptal davasında zamanaşımı

Kadastrosu yapılacak veya daha önce tapulama veya kadastrosu tamamlanmış bulunan yerlerde hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası açılabilir mi? İşte Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap esasları..

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Milli Emlak'tan 17 bin T'ye arsa, 18 bin TL'ye hobi bahçesi almak mümkün! Hem de tam 43 ilde!

Milli Emlak, atıl durumda bulunan hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak için 43 ilde yer alan arsaları ve hobi bahçelerini satışa çıkardı. Mülkiyeti hazine adına kayıtlı olan bu arsalar, metrekare fiyatı dahil olmak üzere sadece 17 bin TL'ye, hobi bahçesi ve bağ bahçe olarak kullanılabilecek arsa

Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim?

Elektrik, doğalgaz, su ve internet faturaları her ay hanelere gelmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile faturalar da dijitalleşti. “Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim? sorusu da bu çerçevede çok sık sorulan sorular arasındadır. İşte öğrenme yolu!

ÖİB'den 6 ildeki taşınmazın satışına onay!

Maliye Hazinesi ve Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı bazı taşınmazlarla ve Elektrik Üretim AŞ'ye ait bir hissenin satışlarına karar verildi.

TÜRKŞEKER'e kayıtlı bazı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi...

İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan birçok esnaf kira desteğinden yararlanamadı!

Beyoğlu Esnaf Dayanışması adına açıklamalarda bulunan Zorbey Çelik, kira desteğinin şartları arasında Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na kayıtlı olma şartı bulunduğunu belirtti.

ÖİB'den Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa Karaköprü'deki üç taşınmazın satışına onay verdi.

Bazı alanların tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik değişiklikler TBMM'de!

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik yapılan değişiklik meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine arazisini işgal eden Can Dündar'ın eşi hakkında yakalama kararı!

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilek Dündar için Kumbahçe Mahallesi Çavuşoğlu Sokak'ta eşi Can Dündar ile adına kayıtlı lüks villada, imara aykırılık ve hazine arazisini işgal etmesi nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı.

Hazine adına tescil edilmemiş araziler mecliste!

6831 sayılı Kanun kapsamında orman idaresi adına kayıtlı olup henüz Hazine adına tescil edilmemiş olan araziler meclis gündemine taşındı. MHP'li Karakaya konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TTA Gayrimenkul'ün Diyarbakır'daki gayrimenkulü 19.7 milyon TL'ye satıldı!

TTA Gayrimenkul A.Ş. adına kayıtlı Diyarbakır ili, Kayapınar ilçesi, Kayapınar Mahallesi'ndeki gayrimenkul 19.7 milyon TL'ye Ramazan KULU'ya satıldı..

Kırşehir Şeker Fabrikası'nı Tutgu Gıda İnşaat 4.1 milyon TL'ye aldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Kırşehir ili Merkez ilçesi, Akçağıl köyünde bulunan 321 bin 126,65 metrekare yüzölçümlü 500 ada 4 parsel numaralı taşınmaz ve taşınmaz üzerinde bulunan yapılar Tutgu Gıda İnşaat 4.1 milyon TL'ye satıldı..

Mardin Kızıltepe'de 24.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Mardin İli, Kızıltepe İlçesi Yukarıazıklı Mahallesi'nde yer alan Ay Nişasta Entegre Gıda San. ve Tic. AŞ adına kayıtlı üretim tesisi vasıflı gayrimenkul 24 milyon 405 bin 706 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Hazine adına kayıtlı tapu iptal davasında zamanaşımı Haberi

Hazine adına kayıtlı tapu iptal davasında zamanaşımı

Hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası!

Kadastro Kanunu gereğince tescile tabi bulunan taşınmaz mallar ile tarım alanına dönüştürülmesi veya ekonomik yarar sağlanması mümkün olan yerler Hazine adına tespit olunur. 

Orta malları, hizmet malları, ormanlar ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup da bir kamu hizmetine tahsis edilen yerler ile kanunları uyarınca Devlete kalan taşınmaz mallar, tapuda kayıtlı olsun olmasın kazandırıcı zamanaşımı yolu ile iktisap edilemez.


Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap: 

Madde 46 – Kadastrosu yapılacak veya daha önce tapulama veya kadastrosu tamamlanmış bulunan yerlerde, 766 sayılı Kanunun 37 nci maddesi veya 4753 sayılı Kanun ile ek ve tadilleri uyarınca Hazine adına kaydedilen taşınmaz mallar bu Kanun hükümlerine göre doğan iktisap şartlarına istinaden zilyetleri adına tespit ve tescil olunur. 

Hazine adına tescil edilmiş taşınmaz...