01 / 05 / 2024

hazine arazisinde hak sahibi nasıl belirlenir

hazine arazisinde hak sahibi nasıl belirlenir

Hazine arazisi üzerindeki hak sahibi olan kimselere ne gibi haklar tanınıyor? Hazine arazisinde hak sahibi kimdir? Hazine arazisinde hak sahibi nasıl belirlenir? İşte hazine arazisi hak sahipliği...

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Kahramanmaraş'ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

Kahramanmaraş’ta hayvancılık faaliyetinde bulunan Sümbül Ailesi’nin konut ve ahırları hazine arazisinde inşa edildikleri sebebiyle yıkıldı. 

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Datça'daki Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinde otel, tesis alanı, otopark yapılmasının önü açıldı. Karara Muğlalılar tepki gösterdi.

Hazine arazisi kiralayacaklar dikkat! Hak sahipleri nasıl belirlenecek?

Tarımsal üretimin arttırılması ve tarımsal istihdamın desteklenmesi için Hazine'ye ait arazilerin topraksız çiftçilere kiralanmasına yönelik ilanlar yarın yayınlanacak. 6 ildeki 1.291 arazi için süreç başlayacak. Başvurular nereye yapılacak, kimler hak sahibi olabilecek? İşte detaylar...

Hazine arazisinde çiftçilik için 6 pilot il!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, topraksız ve toprağı olmayıp ekip biçmek isteyen çiftçilere yönelik 60 dönüme kadar hazine arazisini 10 yıl süreyle kiralama projesi, ilk etapta 6 pilot ilde uygulanacak. 6 ilde toplam 41,5 milyon metrekare yüzölçümlü tarım arazisi çiftçilere kiralanabilecek.

Hazine arazisinde çiftçilik dönemi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile köyünde hiç toprağı olmayıp tarım yapmak isteyenlere, 60 dönüme kadar hazine arazisini 10 yıl süreyle kiralama fırsatı sunuyor. Kira süresi 10 yılın sonunda 10 yıl daha uzayabiliyor.

14 bin dekar hazine arazisinde tahsis başladı!

4 bin çiftçinin Dijital Tarım Pazarı’nda olduğunu açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “14 bin dekar Hazine arazisinde, tarımsal üretime elverişli olanların tespiti yapıldı. Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Antalya Patara'daki 74 izinsiz yapı yıkılacak!

Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunan 74 izinsiz yapının yıkılmasına karar verildi. 74 yapının 63'ü hazine arazisinde, 11'u özel mülkiyette bulunuyor. Yıkım kararı verilen 74 yapının büyük çoğunluğu konut, sera ve otel-pansiyonlardan oluşuyor...

Alanya’da hazine arazisinde bina inşaatı tartışması!

Alanya’da İskele bölgesindeki kapanan Bistro Belman isimli diskonun yanındaki hazineye ait koruma altındaki alana beton bina yapılması herkesi şaşırttı. Bu duruma sessiz kalınması ve şuanda inşaatın devam etmesi dikkat çekti.

Hilmi Türkmen'e yıkım nedeniyle soruştu izni!

Danıştay Birinci İdare Dairesi tarafından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında hazine arazisinde bulunan ruhsatsız yapıların yıkılmaması nedeniyle soruşturma izni verildi.

Buca'da 'İmar barışı' fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

İzmir'in Buca Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 yapı yıkıldı. Havadan ve karadan görüntülerle tespit edilen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının hazine arazisinde yer alan ormanlık alana “satılık” ilanı koyması tepki çekti.

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

Antalya Serik'te hazine arazisinde yer alan ev yıkılacak!

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Azaplar Köyü'nde oturan Nuriye Çakal'ın, 42 yıl boyunca oturduğu gecekondu ev, bölgeden yol geçeceği için yıkılacak. Yaşlı kadın sokakta kalacak

hazine arazisinde hak sahibi nasıl belirlenir Haberi

hazine arazisinde hak sahibi nasıl belirlenir

Hazine arazisi hak sahipliği!

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerleri ifade ediyor. 2/B Kanunu, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerler ile Hazineye ait tarım arazileri hakkında uygulanıyor.


Hazine arazisi üzerinde hak sahibi olan kimselere bazı haklar tanınıyor. Peki, hazine arazisinde hak sahibi kimdir? Hazine arazisinde hak sahibi nasıl belirlenir?


Hazine arazisi hak sahibi..

2/B alanlarında bulunan taşınmazlar hakkında bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; bu taşınmazların 31/12/2011 tarihinden önce kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerden bu taşınmazları satın almak için süresi içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz...