25 / 12 / 2024

hazine borçlanma

hazine borçlanma

Nisanda bütçe açığındaki artış, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 200 arttı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki ihalede 13 milyar 598,5 milyon lira borçlanmaya gitti.

Hazine bir yılda öngördüğü borçlanmanın yarısını gerçekleştirdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 ve 10 yıl vadeli eurobond (tahvil/borç senedi) ihraçlarını 4 milyar dolar borçlanma ile tamamladı.

İBB'ye 4 metro ve 1 tramvay hattı için yaklaşık 16 milyar TL borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ekim ayı meclisinde Ekrem İmamoğlu’na 4 metro ve 1 tramvay hattı için yaklaşık 16 milyar TL borçlanma yetkisi verildi. İşte detaylar...

Kartal Belediyesi, arazileri bankalara ipotek göstererek 240.4 milyon TL borçlanacak!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e, belediye mülklerini teminat gösterebileceği 240 milyon 400 bin TL'lik borçlanma yetkisi tanındı. İşte ayrıntılar... 

KİPTAŞ'a 138 milyon TL borçlanma yetkisi verildi! Meclis'ten 'Uygundur' görüşü çıktı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye iştiraki KİPTAŞ‘ın 138 milyon lira borçlanabilmesi için karar verdi. İşte detaylar...

Bakanlık açıkladı! Hazine iç borçlanma yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nisan ve Haziran zamanında  569,9 milyar liralık iç borç servisine karşılık olarak 599,8 milyar liralık iç borçlanma gerçekleştireceği kaydedildi. 

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

Emeklilikte dikkat çeken borçlanma detayı! Aman bunları gözden kaçırmayın! SSK, Bağ-Kur...

Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu, bugünkü köşesinde borçlanmayla emeklilik konusuna ilişkin gelen soruları yanıtladı. İşte borçlanma ile ilgili detaylar...

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Sayıştay'ın 2022 Genel Uygunluk Bildirimi'ne göre; Hazine, kamu-özel işbirliği bütününde yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2022 yılında ödediği fark 123,1 milyar lira oldu.

Borçlanmayla erken emekli olunabilir mi? Hemen emekli olmak isteyenler bu detaylara dikkat!  

Erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişi borçlanma ve detaylarını araştırıyor. Peki borçlanmayla erken emekli olunabilir mi? İşte ayrıntılar... 

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

SGK'ya borçlanma yapacaklara kırmızı kodlu uyarı! Asgari ücret zammı maliyetleri arttıracak!

Asgari ücret zammıyla birlikte  Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) gerçekleştirilen askerlik, doğum ve yurtdışı borçlanması ve benzeri her türlü hizmet borçlanmalarının maliyeti de artacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emekli olmak isteyen binlerce vatandaş '3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar... 

hazine borçlanma Haberi

hazine borçlanma

Kur Korumalı Mevduat (KKM) bütçeden halkın vergileriyle yapılan kur farkı-faiz ödemesi, nisandaki 4,5 milyarla birlikte iki ayda 16 milyar lirayı aştı. Bütçedeki 240 milyarlık faiz ödeneğinin yarısı dört ayda harcandı. Kalan sekiz ayda ödenecek faizin 500-600 milyar TL olması kaçınılmaz olacak. Ocak-nisan dönemindeki 19 milyar 358 milyon TL’lik bütçe açığı meydana geldi.

Nisan ayında bütçe gelirleri 164 milyar 114 milyon TL, giderler ise 214 milyar 281 milyon TL oldu. Nisan ayında başta rutinleşen akaryakıt zamları olmak üzere gıda maddelerinde yapılan KDV indirimine rağmen fiyatların çok daha hızlı artması, tüm ürünlerin zamlanması, bütçe gelirlerini beklentilerin üzerinde artırdı.

“FAİZ DIŞI GİDERİN YÜZDE 45,1’İNE 4 AYDA ULAŞILDI”

Harcamalardaki hızlanış, ocak-nisan döneminde daha belirgin hale geldi. Faiz dışı giderlerde ocak-nisan dönemi harcaması, 2022 bütçesinde yılın tamamı için öngörülen...