12 / 05 / 2024

Hazine garantili projeler

Hazine garantili projeler

Türkiye Müteahhitler Birliği eski Başkanı Emin Sazak iyi planlanmamış yatırımlara, daha sonra finansman arayışları sırasında mali tavizler verilmek zorunda kaldığını belirterek bunun "kredibilite kaybına yol açtığı" uyarısında bulundu

Varlık Fonu’na bağlı olan BOTAŞ, tarihinde ilk kez dış kredi ile doğal gaz alacak!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı BOTAŞ, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alımı için DeutscheBank’tan 929 milyon dolar tutarında Hazine garantili kredi alacak. İşte detaylar...

2020'de kamu bankaları hazine garantisiyle 1 milyar 678 milyon dolar finansman sağladı!

Kamu kurumları ve özel kuruluşlar 2020 yılında 2 milyar 225 milyon dolarlık Hazine garantili kredi finansmanı aldıu. Bu finansmanın 4'te 3'ünü kamu bankaları tarafından alındı. 

Hazine arazisi arsa mı olacak?

2021 Bütçesi’nde, kent merkezlerindeki Hazine adına tescil edilen kamu taşınmazlarından “büyük ölçekli yatırımlar, yüksek katma değerli projeler” için “arsa” üretileceği ifade edildi.

Hazine arazilerinin tarıma açılması TBMM gündeminde!

Hazine arazilerinin tarıma açılması ve çiftçilere tohum desteği verilmesine yönelik projeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AHK, Kar Garantili Taahhüt Sistemi ile kazandırıyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından AHK İmar Planlama ve Gayrimenkul İnşaat A. Ş. yeni hayata geçirdiği projeler ile sektöre ivme kazandırmaya devam ediyor. Şirket, Kâr Garantili Taahhüt Sistemi ile yatırımcısına kar sağlıyor.

Kısa süre içinde altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Kısa süre içinde Hazine garantili bir altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı daha gerçekleştirilecektir" dedi...

Zafer Havalimanı için yapılan Hazine garantili ödemeler mecliste!

Zafer Havalimanı için yapılan Hazine garantili ödemelere ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, sorularını Bakan Albayrak'a sordu..

Konutta yeni trend kira garantili projeler!

İnşaatta 5 yılı aşan faizsiz konut satışlarının yanı sıra son dönemde kira garantili projeler öne çıktı. İstanbul’un ardından İzmir’e de uzanan getiri garantili anlaşmalı satışlar bir yıla kadar uzuyor. 

Mega müteahhitler proje garantili fon istiyor!

Büyük müteahhitler, dev projeler için özel bir fon ya da sigorta sistemi hazırlanmasını istiyor. Tahsilat sürecini ‘riskli’ bulan müteahhitler, garantili yatırım istiyor.

Amerika'da kira garantili avantajlı projeler!

The Turkish Property Centre (TTPC Ltd.) markası Novrum, Amerika Birleşik Devletleri’nde akılcı gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere, kira getirili çok özel ve avantajlı projeler sunuyor.

Eximbank'tan Türk müteahhitlerine hazine garantili destek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eximbank'ın birçok ülkede yapılacak projelerde Türk müteahhitlerini bu şekilde hazine garantili olarak destekleyebileceğini vurguladı.

Fitch'den Türkiye açıklaması!

Fitch Ratings açıklamasında, "Türkiye'de Hazine garantili tahvil ihraçları fonlama profili açısından pozitif. Hazine garantili tahvil ihraçları, çeşitlendirilmiş yatırımcı tabanını çekmede yardımcı olacak" ifadesine yer verildi.

Hazine garantisi yönetmeliğinde düzenleme!

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından Hazine Garantili Yükümlülüklerin Üstlenilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugün 29222 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yayımlanan yönetmeliğin tam metni...

Hazine garantili projeler Haberi

Hazine garantili projeler


Türkiye Müteahhitler Birliği eski Başkanı Emin Sazak iyi planlanmamış ve projesi tam yapılmadan çıkılan yatırımlara, daha sonra finansman arayışları sırasında mali tavizler verilmek zorunda kaldığını belirterek bunun "kredibilite kaybına yol açtığı" uyarısında bulundu. Türkiye İnşaat İşverenleri Sendikası'ndan (INTES) yapılan değerlendirmede ise bü- teşvik türü olarak garanti verilmesinin yararlı olacağı belirtilirken, garanti verilecek projelerin önem derecesi yüksek, kaynak girdisi yüksek olmasına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. 

1 Proje seçimi önemli ÎNTES'ten yapılan değerlendirmede, finansman garantisi ve gerektiğinde üstlenim yapılmasına yönelik uygulamaların, bü- teşvik türü olduğu vurgulanarak, büyük projelerin mali katkılarından çok stratejik ve teknolojik katkısının ön plana çıktığı hatırlatıldı. Buna karşılık, verilecek garantilere yönelik proje seçiminin önemli olduğu belirtilen değerlendirmede, "Bu uygulamaların doğru ve ihtiyaca hizmet eden, kaynak girdisi ve önem derecesi...